Home / Tag Archives: për

Tag Archives: për

A kemi kohë (për mendim)?

Allahu i Madhëruar është betuar në kohën. I Dërguari i Tij salAllahu alejhi ues-selam e ka përmendur kohën. Koha për të cilën betohet, Allahu na kufizoi, na dha fillimin dhe fundin. Me fjalë të tjera, koha e kalueshme dhe e kufizuar – jemi ne. Disa nga ne e vlerësojnë si …

Read More »

Diçka rreth “akikas” (therjes së kurbanit për lindjen e fëmijëve)”

Fillimisht, sipas shumicës absolute të dijetarëve, feja jonë na mëson se Akika është sunnet (në kategorinë e mustehabit – të preferuarës) e nuk është farz (obligim). Andaj, konkretisht edhe sipas medh’hebit tonë hanefi, nuk është patjetër që nëse lind fëmija të bëhet Akika për të, qoftë mashkull apo qoftë femër; …

Read More »

Debati për shaminë në Austri, muslimanët të shqetësuar për të ardhmen

Në Austri ka një ligj i cili ndalon mbajtjen e burkës, ndërsa me pretekstin e ligjit për islamin, në atë vend janë mbyllur edhe disa xhami dhe janë dëbuar disa imamë Debatet e reja mbi vendosjen e një ndalese për shamitë për nxënësit dhe profesorët në shkollat e mesme të …

Read More »

NJË MUNDËSI E MADHE PËR TË FITUAR SHPËRBLIME TË MËDHA

Transmetohet prej ibn Abasit, (Allahu qoftë i kënaqur me të), se me të vërtetë i Dërguari i Allahut (sal-Allahu alejhi ve selem) pasi që erdhi në Medine i gjeti çifutët duke agjëruar ditën e Ashures (dita e dhjetë e muajit Muharem). I Dërguari i Allahut ju tha: “Për çfarë arsye …

Read More »

Krahasimi ndërmjet dy rrëfimeve për profetët Musa dhe Jusufi, alejhuma selam

Nga historitë e bukura kur’anore Krahasimi ndërmjet dy rrëfimeve për profetët Musa dhe Jusufi, alejhuma selam. Që të dyve ju fillon historia në Egjipt. Që të dy ishin të humbur. Që të dy janë hudhur: njëri prej tyre në gropë, në një vend të largët, ndërsa tjetri në det. Zotëria …

Read More »

Dhjetë rrugë për një edukim të suksesshëm

Dhjetë rrugë për një edukim të suksesshëm Shejma Numan Është tepër me rëndësi të meret iniciativë për lehtësimin e metodave, që fëmijëve tanë t’ju ofrojmë në brendësine e tyre kulturë apo qëndrueshmëri në veten e tyre, vetëbesim në vetveten e tyre se ata janë të dashur tek të tjerët. Poqëse …

Read More »

Kinë, alarm i kuq për shkak të tajfunit Mangkhut

Në Kinë është dhënë alarmi i kuq për shkak të tajfunit Mangkhut, i cili është efektiv në Hong Kong, rajonin Macau dhe zonat jugore të Kinës. Qendra Kombëtare Meteorologjike e Kinës, ka dhënë paralajmërimin e kuq i cili është alarmi i nivelit më të lartë në vend, për shkak të …

Read More »

A ka folur për ne Pejgamberi a.s?

Falënderimi i qoftë Allahut të Madhërishëm, kurse bekimi dhe paqja qoftë mbi Pejgamberin Muhamed, mbi familjen e tij dhe mbi shokët e tij. Paqja dhe shpëtimi i Allahut qoftë edhe mbi dëshmorët, mbi të gjithë të vdekurit tonë dhe mbi njerëzit që kërkojnë rrugën e së mirës. Të dashur vëllezër; …

Read More »

Tre skenarë të mundshëm për të ardhmen e Ballkanit Perëndimor

Skenari më i keq, që analistët e quajnë “Shpirtrat e së kaluarës”, është  ndarja e Kosovës dhe kaosi që lind pas kësaj. Shkruan: Harun Cero Koha e ndryshimit të kufijve, thotë Zoran Neçev, ka kaluar dhe askush nuk dëshiron të zgjojë fantazmat e së kaluarës. Instituti i Bashkimit   Evropian për …

Read More »

E Habitshme! Çfarë Ndodh Me Trupin Tuaj Nëse Nuk Kryeni Marrëdhënie Për Një Javë, Më E Keqja Ndodh Pas 10 Ditësh

Marrëdhëniet intime janë jetësore ndaj nëse jeni nga ata persona që e lini veten për një periudhë kohe pa kryer marëdhënie, kini kujdes. Kjo ka pasoja fizike me kalimin e kohës dhe shumica prej tyre janë negative.Ato sjellin përfitime të ndryshme për shëndetin tuaj ndaj nëse keni pasur marrëdhënie seksuale …

Read More »

SubhanAllah : Kasapi Nga Kamenica Që Mori Lopën E Ngordhur Dhe E Shiti Për Mish…

Për rastin është njoftuar edhe Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë. Nga ky institucion deklarojnë se me datë 06.03.2018 rreth orës 11:30 janë njoftuar nga Policia e Komunës së Kamenicës se një fermer nga fshati Busavatë ka pasur një ngordhje të një kafshe, lloji gjedh (lopë) të cilën e ka hedhur …

Read More »

Shefi i OKB-së nxit bisedimet për të shmangur gjakderdhjen e Idlibit, ndërsa NATO kërcënon me luftë për të mbrojtur terroristët

Nga: Finian Cunningham Shefi i Kombeve të Bashkuara Antonio Guterres këtë javë priste një ofensivë siriane të mbështetur nga Rusia për të rimarrë provincën Idlib të mbajtur nga militantët. Por, fakti është që grupet terroriste duhet të çrrënjosen dhe fuqitë e NATO-s po i mbështesin ato. Sekretari i përgjithshëm i …

Read More »

Mrekullitë e ujit të Dunavit – ilaç për shumë sëmundje!

Një ujë i zbuluar në Dunav të Gjilanit po bën mrekulli në jetën e njerëzve që kanë probleme shëndetësore. Aty shërohen sëmundjet e eshtrave, infeksionet e brendshme dhe të jashtme, hemorroidet, sytë, varrat e shkaktuara nga sëmundja e sheqerit, urinimi i fëmijëve gjatë natës dhe sëmundje të tjera. Një grua …

Read More »

“The New York Times”: Një plan ofensiv për Ballkanin që SHBA-ja duhet ta mbështesë

Ai thotë se shkëmbimi i territoreve do të ishte një pastrim etnik paqësor, por të paktën do të sillte paqe afatgjate në Ballkan. Nëse palët arrijnë marrëveshje, sipas Kupchan, të gjithë duhet t’i përkrahin. Ky është opinioni i profesorit amerikan Charles A. Kupchan i botuar në “The New York Times”: …

Read More »

“Fajin Për Tradhëtinë E Ka Gruaja” Elvis Naçi [VIDEO]

Imami në xhaminë e Tabakëve në Tiranë, Elvis Naçi mban vazhdimisht ligjërata për besimtarët muslimanë për tema aktuale dhe shqetësime të këtij komuniteti. Ai gjithmonë i shpjegon me shembuj konkretë mesazhet që do të përhapë dhe jo më kot gëzon një numër të madh ndjekësish në rrjetet sociale. Por një …

Read More »

Myftiu Naim Tërnava mori pjesë në ceremoninë e dhënies së certifikatave për haxhitë, organizuar nga KBI-ja e Gjilanit

Ceremonia e dhënies së certifikatave të haxhive filloi me një ashere nga Kurani fisnik, të cilën e lexoi imami Shaban Murati, për të vazhduar më tutje me fjalën përshëndetëse të kryetarit të Këshillit të Bashkësisë Islame të Gjilanit Naim ef. Aliu, i cili fillimisht i përshëndeti të pranishmit duke uruar haxhitë me …

Read More »

Zonja e parë, Emine Erdogan merr çmimin e “Mirënjohjes për Shërbime Humanitare”

Bashkëshortes së Presidentit, Recep Tayyip Erdogan, zonjës së parë, Emine Erdogan në kuadër të “Forumit Global të Donatorëve” të organizuar në kryeqytetin Londër të Anglisë iu nda çmimi i “Mirënjohjes për Shërbime Humanitare”. Në kuadër të “Forumit Global të Donatorëve” të organizuar në kryeqytetin Londër të Anglisë nga ana e …

Read More »

A E KENI NDJERË (PËRJETUAR) NDONJËHERË ME TË VËRTETË TREGIMIN PËR IBRAHIMIN (A.S.)?

Unë kurrë deri më tash nuk e kam ndjerë (përjetuar) tregimin për Ibrahimin (a.s.) deri sa e kam shikuar serinë e incizimeve të Visam Sherifit me titull ‘Dinastia e pejgamberit.’ Ne e dimë secilën pjesë të këtij tregimi. E dimë se asnjë pejgamber nuk është sprovuar siç është sprovuar Ibrahimi …

Read More »

Video: • Ty Të Kam Nanë Edhe Babë Dashurin e Dyve Ma Fal #Shpërndaje Për Hir Të Alla…

• Ty Të Kam Nanë Edhe Babë Dashurin e Dyve Ma Fal ❤ #Shpërndaje Për Hir Të Allahut 🙏 Ta Ndëgjojnë Këtë ilahi Sepse Nëna është edhe Babë

Read More »

Dhjetë Fakte të Pakundërshtueshme, Shkatërruese për 11 shtatorin

Nga: Elias Davidsson dhe Craig McKee Ky artikull intrigues u botua fillimisht në GR në prill 2018. Studiuesit që përpiqen të sqarojnë krimet e kryera më 11 shtator, të cilët zakonisht quhen të vërtetat e 9 shtatorit, shpesh kritikohen se mbështeten në supozime dhe spekulime për të vërtetuar pretendimet e …

Read More »