Home / Tag Archives: nga

Tag Archives: nga

Video: U zgjova – Ilahi nga Uvejs Bajrami (djali i hoxhes SADULLAH BAJRAMI’t ) Allahu…

U zgjova – Ilahi nga Uvejs Bajrami (djali i hoxhes SADULLAH BAJRAMI’t ) Allahu e ruajt #shperndajeni

Read More »

Mirë se vjen nga Amerika në Atdheun e Shqipëris Etnike Mid’hat Frasheri

Mirë se vjen nga Amerika në Atdheun e Shqipëris Etnike Mid’hat Frasheri MID’HAT FRASHËRI (25 mars 1880 – 3 tetor 1949) U bënë 69 vjet nga dita kur ndali së rrahuri në Nju Jork të Shteteve të Bashkuara të Amerikës zemra e Shërbestarit të Shqipërisë Etnike Mid’hat Abdyl Frashëri. Ai …

Read More »

Arabia Saudite ndalon rreth 3 milionë palestinezë nga Haxhi dhe Umre

Riadi zyrtar po u mohon viza palestinezëve në Jordani, Liban, Jerusalemin Lindor dhe Izrael, të cilët dëshirojnë të kryejnë pelegrinazhe Arabia Saudite ndalon më shumë se një milion e gjysmë qytetarë palestinezë nga Izraeli për të udhëtuar në pasaporta të përkohshme jordaneze për të kryer pelegrinazhet islame të Haxhit dhe …

Read More »

“Kujdesu për shëndetin mental – stresi nuk është mbi shëndetin tuaj!” nga mr. Muhamed Jonuzi

Shumica prej nesh në rastin kur dëshiron të tregojë ndonjë ndjesi tendosjeje psiko-emocionale rëndom përdor termin stres. Si i tillë ky nocion përdorët në mënyrë joadekuate (vend e pa vend), edhe në momentin kur dëshirojmë të tregojmë gjendje shumë të vështira psiko-emocionale apo edhe në rastin kur kemi ndonjë shqetësim …

Read More »

Hiqe nga duart atë celular! Rrëfimi ironik dhe kuptimplotë për çdo të ri, nga Umberto Eco…

Në disa raste kam rrëfyer se ç’më ndodhi në Francë më 1960-n, kur pasi fotografova si i marrë një mori katedralesh, hoqa dorë përfundimisht nga bërja e fotografive. Sepse kur u ktheva në shtëpi nuk rikujtoja dot çfarë kisha parë, ndërsa nga udhëtimi më mbetën si kujtim vetëm disa foto …

Read More »

Trahanaja, ushqimi i përsosur dhe kurativ shqiptar! Receta nga dietologia Blerina Bombaj

Trahanaja nje ushqim i persosur dhe kurativ Trahanaja eshte nje ushqim i lashte, i perftuar nga fermentimi i drithrave – kryesisht grurit, i cili e ben ate me te shijshem dhe rezistent ne kohe. Por fermentimi nuk perforcon vetem shijen dhe aromen e nje ushqimi, ai e ben ate vecanerisht …

Read More »

Ku dallon një grua e mençur, nga një grua inteligjente

Një grup psikologësh hasën 8 dallime mes një gruaje të mençur nga një grua inteligjente: 1. Kur një grua inteligjente zbulon një gabim të kryer nga partneri i saj, ajo shpesh do t’ia tregojë atij deri në frazën fatale: “Unë të thashë!” Përkundrazi, një grua e mençur do ta mbështesë, …

Read More »

9 porosi nga i Dërguari i Allahut (alejhi selam)

Nga Ebu Derda – radijallahu anhu – përcillet se ka thënë: Më ka porositur i Dërguari i Allahut saus me nëntë gjëra: “Mos i bëj shok Allahut edhe nëse pritesh (në copa) apo digjesh. (Edhe nëse të bëjnë copa-copa, apo të djegin e të bëjnë shkrumb, ti përsëri mos prano …

Read More »

Shembuj nga cilësitë e veçanta të të Dërguarit alejhi selam

E vetmja jetë njeriu dhe të Dërguari që është studiuar e analizuar tërësisht është ajo e Muhamedit, lavdërimi dhe paqja e Allahut qoftë mbi të. Çdo fjalë, vepër ose pëlqim i tij ruhet i shënuar për të përbërë kështu pjesën më të ndershme të shkruar në histori. Jeta e tij …

Read More »

Ruaju nga ndalesat e Allahut, do të jesh më i devotshëm!

Ebu Hurejre (Allahu qoftë i kënaqur me të) rrëfen: I Dërguari i Allahut, sal-lAllahu alejhi ve sel-lem, ka thënë: “A ka kush i merr nga unë disa fjalë (mësime) dhe punon sipas tyre, apo do t’ua mësojë të tjerëve që të punojnë sipas tyre? Ebu Hurejre tha: “Unë o i …

Read More »

Video: 🔸 Vjen ilahia e Re “Kamerun” ❤ 🔸Kënduar Nga Armend Beqiri Dhe Merita Burniku ☝ 🔸 Shpërndaje • Globi Islam √

🔸 Vjen ilahia e Re “Kamerun” ❤ 🔸Kënduar Nga Armend Beqiri Dhe Merita Burniku ☝ 🔸 Shpërndaje • √

Read More »

Video: Mos thuaj mu ka nxir jeta – hutbe e re nga hoxha Remzi Isaku #shperndajeni

Mos thuaj mu ka nxir jeta – hutbe e re nga hoxha Remzi Isaku #shperndajeni

Read More »

Për çdo ditë nga një dukat

Sahabiu Ikrime (r.a.) transmeton: Ishte njëherë një njeri i cili besonte në Allahun xh.sh., ditët i kalonte në ibadet. Një ditë u nis për rrugë dhe gjatë rrugës hasi në një dru të cilin disa njerëz të fatkëqij e adhuronin… Kjo pamje mjaftë shumë e irritoi andaj filloi të mendojë: …

Read More »

Kush i ha per dreke shtate hurma nga plantacioni “~Alijeh, ai njeri ate dite nuk do te vuaje as nga helmimi, as nga sehiret (magjite)”

Hurmat medinase (te Medines) kane veti te theksuara mjekuese dhe receta e te Derguarit te All-llahut me shtate hurmat per trajtimin e permendur me siper ka vlere te persosur shpirterore, e cila mund te kuptohet nepermes fese. Ne Dy sahihet eshte thene se babai i Sad bin Ebi Vekkasit ka …

Read More »

Fiku dhe ulliri kombinimi nga Kurani

„Pasha fikun dhe ullirin“, fillon sureja e Kur’anit Kerim „Tin“ ku All-llahu i Lartësuar betohet në këto të mira dhe begati që i dhuroi njerëzimit. All-llahu xhele shanuhu i përmend dhe betohet në to në Kur’anin Kerim dhe dihet se Ai i Lartësuari betohet vetëm në diçka të rëndësishme. Njëherë …

Read More »

Një shembull i të jetuarit me Kur’anin nga një tabiin

Një shembull i të jetuarit me Kur’anin nga një tabiin Ishte prej tabiinëve të njohur. Para se të pranonte Islamin, ishte mushrik, nga Persia. Në kohën e sahabëve kapet rob lufte në njërën prej betejave në mes muslimanëve dhe jobesimtarëve. E pranon Islamin dhe mahnitet pas Kuranit. Ai fillon të …

Read More »

Mesazhi i një të riu që iku nga vendlindja

Ika sepse nuk kisha siguri për vete dhe për familjen?! Ika sepse nuk kisha siguri në punë! Ika sepse nuk paguhesha sa duhet! Ika sepse nuk merrja rrogen në kohë! Ika spse unë duhet të isha 24 orë në gadishmëri e pronarin nuk guxoja ta pyesja pse vononte rrogën! Ika …

Read More »

Video: Një Ezan shumë i Bukur Në Dubai Nga Ndërtesa Shum e Lartë Kalimtarët Habiten N…

Një Ezan shumë i Bukur Në Dubai Nga Ndërtesa Shum e Lartë Kalimtarët Habiten Nga Ezani MashaAllah ❤🕋🕌📿 Shpërndaje ☝☝☝☝

Read More »

Letër nga Meka – Mallkollm X

Kurrë nuk kam pritur një mikpritje aq të sinqertë dhe vëllazëri aq të fortë shpirtërore, sikur që njerëzit e të gjitha ngjyrave dhe racave e praktikojnë në këtë qytet te shenjtë, në vendlindjen e Ibrahimit, Muhamedit dhe të shumë të Dërguarve të tjerë, paqja dhe lavdërimi i Zotit qoftë mbi …

Read More »

Myftiu Tërnava priti një delegacion të lartë nga Dijaneti i Turqisë

Prishtinë, 02 nëntor 2018 Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, priti një delegacion të lartë nga Dijaneti i Turqisë, i kryesuar nga drejtori i Përgjithshëm për Marrëdhënie me Jashtë, z. Erdal Atalay. Drejtori Atalay përcolli urimet dhe përgëzimet më të sinqerta të kryetarit të Dijanetit të …

Read More »