Home / Tag Archives: kete

Tag Archives: kete

Gjermani, policia ka regjistruar 578 krime islamofobike këtë vit

Policia e Gjermanisë ka regjistruar 578 krime të urrejtjes kundër muslimanëve midis janarit dhe shtatorit të këtij viti, transmeton Anadolu Agency. Në përgjigje të pyetjes parlamentare, Ministria e Punëve të Brendshme bëri të ditur se të paktën 40 muslimanë u plagosën në sulmet e kryera kryesisht nga ekstremistët e djathtë. …

Read More »

Çfarë është e premte e zezë? Çfarë ndodh në ketë ditë

Çfarë është e premte e zezë? Çfarë ndodh në ketë ditë? Dhe a i lejohet muslimanit ta pranojë të premten e zezë? Falenderimi i takon Allahut., Zotit të botërave. Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të Dërguarin e Tij. Së pari: Ky emërtim (black friday) eshte e lidhur me …

Read More »

A ka ndonjë hadith që ndalon të derdhet uji i nxehtë në tualet? Dhe a lejohet të thuhet “bismilah” për këtë?

Pyetje: A ka ndonjë hadith që ndalon të derdhet uji i nxehtë në tualet? Dhe a lejohet të thuhet “bismilah” për këtë? Përgjigje: Lavdërimi i takon vetëm Allahut!Derdhja e ujit të nxehtë në tualet apo në ndonjë vend tjetër, mund të dëmtojë ndonjë xhind. Kjo është diçka e njohur dhe …

Read More »

Mi nxirrni duart nga tabuti, që njerëzit të dinë, se sulltani e ka braktisur këtë botë me duar bosh

Transmetohet se Sulltan Sulejman el-Kanuni ka thënë: “Kur të vdes, mi nxirrni duart nga ‎tabuti, ashtu që njerëzit të dinë se madje edhe sulltani e ka braktisur këtë botë me duar ‎bosh.”‎ Sulltan Sulejmani ka qenë njëri nga sulltanët më të famshëm dhe më të fuqishëm osmanë. Nuk ‎mendoj se …

Read More »

Video: Mallkimi i Babës Shkatreojë Këtë Person Hoxhë Dhulkarnejn Ramadani

Mallkimi i Babës Shkatreojë Këtë Person Hoxhë Dhulkarnejn Ramadani

Read More »

Mi nxirrni duart nga tabuti, që njerëzit të dinë, se sulltani e ka braktisur këtë botë me duar bosh

Transmetohet se Sulltan Sulejman el-Kanuni ka thënë: “Kur të vdes, mi nxirrni duart nga ‎tabuti, ashtu që njerëzit të dinë se madje edhe sulltani e ka braktisur këtë botë me duar ‎bosh.”‎ Sulltan Sulejmani ka qenë njëri nga sulltanët më të famshëm dhe më të fuqishëm osmanë. Nuk ‎mendoj se …

Read More »

Shtatë shenjat kur dikush është xheloz për ju dhe si ta shmangni këtë

Këto shtatë shenja të xhelozisë janë mënyra e përsosur për të zbuluar nëse dikush është super xheloz për ju … Në rast se po pyesni nëse miqtë tuaj janë në të vërtetë xhelozë për ty në vend që të jenë të lumtur, mund t’i mbani këto shtatë shenja të dukshme …

Read More »

PËR KËTË DITË PËRGATITU

Për këtë ditë (Ditën e Kiametit) duhet besuar se Allahu azze ve xhel-le i merr në llogari krijesat e Tij, siç thotë i Lartmadhëruari: “Ne do t’i sjellim (për gjykim)çdo vepër, qoftë kjo edhe sa pesha e një kokrre sinapi. Ne jemi të mjaftueshëm për llogaritje.”(El-Enbija: 47). Gjithashtu Allahu azze …

Read More »

Çfarë është e premte e zezë? Çfarë ndodh në ketë ditë?

Çfarë është e premte e zezë? Çfarë ndodh në ketë ditë? Dhe a i lejohet muslimanit ta pranojë të premten e zezë? Falenderimi i takon Allahut., Zotit të botërave. Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të Dërguarin e Tij. Së pari: Ky emërtim (black friday) eshte e lidhur me …

Read More »

Kush e reciton kete sure dhe te Ajetul Kursi,kur te agoj do të jete i mbrojtur deri në oret e nates,ndersa kush e reciton në mbramje,jane në mbrojtje deri ne agim

Kush e reciton kete sure dhe te Ajetul Kursi,kur te agoj do të jete i mbrojtur deri në oret e nates,ndersa kush e reciton në mbramje,jane në mbrojtje deri ne agim) EL Bekare(284-286) BISMIL-LAHIR-RAHMANIR-RAHIM LIL-LAHI MA FIS SEMAVATI VE MA FIL ERDI,VE IN TUBDU MA FI ENFUSIKUM EV TUHFUHU JUHASIBKUM …

Read More »

Izraeli vetëm këtë vit ka arrestuar 900 fëmijë palestinezë dhe ka vrarë 52 të tjerë

Gjithsej 270 fëmijë mbahen ende në burgjet izraelite. Forcat izraelite kanë arrestuar mbi 900 fëmijë palestinezë që nga fillimi i këtij viti, raportoi të martën një organizatë për mbrojtjen e fëmijëve. “Gjithsej 270 fëmijë mbahen ende në burgjet izraelite,” tha në një deklaratë Shoqata Palestineze e të Burgosurve e cila …

Read More »

Izraeli arrestoi mbi 900 fëmijë palestinezë këtë vit

Forcat izraelite këtë vit kanë arrestuar 908 të mitur palestinezë nën moshën 18 vjeçe në Kudsin Lindor dhe Bregun Perëndimor të pushtuar, njoftoi Komiteti i të Burgosurve Palestinezë, transmeton Anadolu Agency (AA). Nga 908 fëmijët palestinezë të arrestuar nga janari i këtij viti, 270 janë duke u mbajtur në burgjet …

Read More »

Automekanikët: Kujdes, mos ia bëni kurrë veturës tuaj këtë

Pavarësisht se veturat moderne kanë shumë veçori sigurie dhe kompjuter, i cili sigurohet që çdo gjë të shkojë siç duhet, ju duhet të keni kujdes me disa gjëra. Kemi zgjedhur disa gjëra të cilat sipas automekanikëve, nuk duhet t’ia bëni veturës tuaj KURRË. Mos vendosni shumë çelësa në çelësin e …

Read More »

Video: SubhanAllah Né Kaliforni 300 Të Vdekur. Prej Zjarrit Te Madh Shikoje Këtë Video…

SubhanAllah Né Kaliforni 300 Të Vdekur. Prej Zjarrit Te Madh Shikoje Këtë Video Se Si Kjo Vajz Tmerrësisht Frikësohet.

Read More »

As këtë vit nuk nis ndërtimi i Xhamisë Qendrore në Prishtinë

Ndërtimi i Xhamisë së Madhe në Prishtinë pritet të fillojë në pranverën e vitit të ardhshëm, ka bërë të ditur zëdhënësi i Bashkësisë Islame të Kosovës, Ahmet Sadriu. Ai ka thënë për Radio Kosovën se ngecjet e deritashme janë bërë nga Bashkësia Islame e Turqisë, e cila është projektuese dhe …

Read More »

A lejohet mashkulli t’i kapë flokët gërsheta apo t’i ketë flokët e gjata?

Pyetja: A lejohet mashkulli t’i kapë flokët gërsheta apo t’i ketë flokët e gjata, kur dihet se Muhamedi (alejhi selam) i ka pasur flokët e gjata? Përgjigja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshim mbi të dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, shokët dhe të gjithë ata …

Read More »

Si ta kthej unë ty këtë të mirë?

Kur mbaruam namazin e xhumasë dje, një burrë që u fal pranë meje mbasi më dha selam më tha: A ke ndonjë nevojë të ta kryej unë? Me çudi iu përgjigja: Jo! Shum faleminderit prej teje vëlla i nderuar. Pastaj u kthye nga e majta, ku gjeti një punëtor të …

Read More »

Video: MashaAllah Knaçe Zemren Me Këtë Ezan Në Mekken e Bekuar Pamje Madhështore Sh…

🕋🕌📿 MashaAllah 📿🕌🕋 Knaçe Zemren Me Këtë Ezan Në Mekken e Bekuar ❤❤ 🔸Pamje Madhështore Shpërndaje 🔸

Read More »

A keni këtë ndjesi në këmbët tuaja gjatë natës?

A keni këtë ndjesi në natën? Kujdes, mund të jetë diçka serioze! Simptomat e këmbëve të lodhura(RLS) Djegie Parehati në këmbë Dëshirë për tundjen e këmbëve Dhiimbje në këmbë Edhe pse kjo çrregullim nuk është shumë serioz, zvogëlon cilësinë e jetës dhe ju pengon të kryeni aktivitete të caktuara. Ka …

Read More »

Video: 🎋 Nëse e Ke Zemrën Të Gjallë e Ndjen Këtë Recitim 🎋 Një Recitim i Fuqishēm i Kur’anit 🎋 Ky Këndim Dridh Zemrat e Ngurta 🔹SHPRËNDAJE🔹 🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹

🎋 Nëse e Ke Zemrën Të Gjallë e Ndjen Këtë Recitim 🎋 Një Recitim i Fuqishēm i Kur’anit 🎋 Ky Këndim Dridh Zemrat e Ngurta 🔹SHPRËNDAJE🔹 🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹

Read More »