Home / Tag Archives: janë

Tag Archives: janë

“Studentët e revoltuar janë të gjithë shqiptarët e revoltuar”

Nga: Mark Marku Përsëri studentët si 28 vjet më parë i kanë dhënë një leksion emancipues vendit. Si njëzet e tetë vjet më parë ata janë ngritur mbi mizerjen, depresionin, frikën dhe apatinë e shoqërisë dhe kanë sfiduar arrogancën e shfrenuar të një kaste qeverisëse dhe të një Kryeministri që …

Read More »

Sa Janë Shtyllat E Islamit? (Cilat)

Pyetje: Sa janë shtyllat e Islamit? Përgjigje: Shtyllat e Islamit janë pesë: dëshmia se nuk ka të adhuruar tjetër me të drejtë përveç Allahut dhe se Muhamedi është i dërguari i Tij; falja e namazit; dhënia e zekatit; agjërimi i ramazanit dhe kryerja e haxhit në shtëpinë e shenjtë të …

Read More »

Ushqimet që janë ndaluar nga Profeti alejhis selam

4 Ushqimet që janë ndaluar nga Profeti alejhis selam Gomerët shtëpiakë. Xhabiri, Allahu qoftë i kënaqur prej tij, ka thënë: “I Dërguari i Allahut, paqja dhe bekimi i Tij qoftë me të, ditën e Hajberit ndaloi ngrënien e mishit të gomerëve shtëpiakë dhe lejoi mishin e kuajve. ”Ahmedi dhe Darakutni …

Read More »

Pse shqiptarët nuk janë nacionalistë (ndryshe nga serbët dhe grekët)

Në përvjetorin e njëqindtë të armëpushimit, që i dha fund Luftës së Parë Botërore, vihet re një ringjallje e interesit për nacionalizmin. Ky vjen si një zhvillim i mirëpritur, pasi duket se po përjetojmë një ringjallje edhe të vetë konceptit, sidomos në ato pjesë të botës ku përdorimi i këtij …

Read More »

Dy ilaçet më të mëdhenj për sëmundjet e zemrës janë..

Të lashtat e Pejgamberit a.s. Pejgamberi s.a.v.s. ka thënë: “Allahu nuk ka dhënë asnjë sëmundje e që nuk e ka dhënë ilaçin . . .” Përderisa shumë prej nesh paramendojmë që ilaçi gjithmonë është në formë të ilaçit ose bimëve, hadithi nuk pohon këtë. Në realitet, dy ilaçe më të …

Read More »

Cilat janë kushtet dhe rregullat e përdorimit të mesteve?

Pyetje: Selam Alejkum. Cila eshte e verteta ne lidhje me mestet? Cfarë kushte duhet te plotesojne ato qe t’i perdorim si meste derisa degjojme mendime te ndryshme rreth mesteve. Disa prej tyre thon qe mestet duhet te jene te trasha nga lekura qe te pranohen si meste, disa thon se …

Read More »

Video: Pasuria dhe fëmijët janë stoli e kësaj bote, kurse veprat e mira (fruti i të cil…

Pasuria dhe fëmijët janë stoli e kësaj bote, kurse veprat e mira (fruti i të cilave është i përjetshëm ) janë shpërblimi më i mirë te Zoti yt dhe janë shpresa më e mirë. [📖 El Kehf 46.]

Read More »

Raport i rrjedhur nga Kisha katolike : Mbi 3,600 fëmijë janë abuzuar seksualisht nga priftërinjtë gjermanë

Një studim i porositur nga njësia gjermane e Kishës Katolike Romake ka zbuluar se mbi 3600 fëmijë, të moshës 13 ose më të rinj ishin seksualisht abuzuar nga anëtarët e klerit katolik gjerman nga viti 1946 deri në 2014. Përmbajtjen u zbulua para datës 25 shtator, data e publikimit. Raporti …

Read More »

Evropianët janë të shqetësuar nga ndikimi hebre në politikë dhe media

Në anketën e kryer nga kompania ComRes për CNN në 7 vende të Evropës duke përfshirë Gjermaninë, Francën dhe Britaninë kanë marrë pjesë më shumë se 7 mijë anketues, ku disa prej tyre mendojnë se antisemitizmi rrjedh nga qëndrimi i Izraelit dhe hebrenjve. Vetëm 10 për qind e pjesëmarrësve në …

Read More »

Erdoğan: Turqia dhe Katari kanë dëshmuar se janë miq të vërtetë

Presidenti i Turqisë Erdoğan dhe emiri i Katarit Al-Thani kryesuan takimin e katërt të Komitetit të Lartë Strategjik Turqi-Katar në Stamboll Presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdoğan, tha se vendi i tij dhe Katari e kanë mbështetur njëri-tjetrin në kohë të vështira dhe kanë dëshmuar shumë herë se janë miq …

Read More »

Sa janë islame shtetet islamike?

Dhjetë vendet e para “më islamike” në botë janë: Zelanda e re, Luksemburgu, Irlanda, Finlanda, Danimarka, Kanada, Britania e Madhe, Australia dhe Holanda. Vendi me shumicë muslimane që është ranguar më lartë është Malajzia, e cila gjendet në vendin e 38. Në gjuhën shkencore dhe gazetareske, si zakonisht, janë përdorur …

Read More »

Pretendohet se kanë lindur foshnjat e para gjenet e të cilëve janë modifikuar

HONG KONG (AA) – Një hulumtues kinez pretendon se kanë lindur foshnjat e para gjenet e të cilëve janë modifikuar, transmeton Anadolu Agency (AA). Në lajmin e agjencisë Associated Press (AP) i është kushtuar vëmendje pretendimeve të He Jiankui, i cili pasi ka kryer studimet në universitetet Rice dhe Stanford …

Read More »

Kush janë njerëzit më të mashtruar?

Kush janë njerëzit më të mashtruar? Njerëzit më të mashtruar janë ata të cilët janë joshur nga jeta e dynjasë dhe kënaqësia e shpejtë e saj. Ata kanë preferuar këtë botë mbi jetën e botës tjetër. Madje, disa prej tyre thonë: “Dynjaja është si shpërblimi në dorë, kurse bota tjetër …

Read More »

Melekët janë krijuar nga drita, xhindët janë krijuar nga flakët e zjarrit, kurse Ademi është krijuar nga ajo që u është thënë (balta)

Të flasësh mbi melekët është gjë shumë e bukur, pasi janë krijesa të dashura për çdo njeri. Kur u pyet Profeti [sal-lall-llahu alejhi ve sel- lem] se ç’është besimi, ai menjëherë pas Zotit rradhiti besimin në melekët e Tij. Ato janë krijesa të krijuara nga drita. Thotë profeti Muhammed [sal-lall-llahu …

Read More »

Sqarohet imami Bedri Lika nga Shkupi: Janë nxjerrë nga konteksti ligjëratat e mia dhe janë marrë si copëza për të degraduar vlerat e fesë Islame (Video)

Imami nga Shkupi, Bedri Lika, i cili u bë cak i sulmit në rrjetet sociale dhe në media online, ka sqaruar videot që kanë qarkulluar, ku sipas tij janë nxjerrë nga kontekstet dhe janë marrë si copëza për interesa të islamofobëve. ”Sa i përket videos së parë që u publikua …

Read More »

Sa janë të vërteta tregimet me hoxhallarët nga Rusia?

Shumë herë përmendet kur duan ta nënçmojnë Islamin dhe prijësit fetar islam përdorin si argument duke folur për tregimin e një “hoxhe” të madh nga Rusia, që kinse i ka manipuluar shqiptarët. Përveç që është një qasje tendencioze dhe mashtrim i kulluar, ky tregim vie edhe më shumë i nxitur …

Read More »

A nuk i shikojnë devet se si janë krijuar ? Krijimi i deves është një mrekulli në vete

Prej shumë kafshëve të përmendura në librat e shejntë si: Qentë, kuajt, zogjtë etj, Zoti zgjodhi deven dhe e dalloi me disa cilësi për të cilat na thërret edhe të mendojmë. ”A nuk i shikojnë devet se si janë krijuar” El Gashije / 17 Krijimi i deves është një mrekulli …

Read More »

Dy janë fjalët më vrasëse në botë: është vajzë!

Albina FERKO-NANAJ Sipas përllogaritjeve që nga viti 1990 në Shqipëri janë vrarë 33 000 fetuse bebesh vetëm për arsyen e thjeshtë se ishin vajza. Aborti selektiv ka bërë kërrdinë ndër ne dhe ka prishur ekuilibrat shoqëror, por mbi të gjitha ka forcuar çdo ditë e më shumë stigmën se të …

Read More »

A janë një lloj droge hapet qetësuese?

Pyetja: Jam e martuar dhe kam 3 fëmijë. Si kudo edhe unë ballafaqohem me sfida të ndryshme, me probleme që nuk i kam paramenduar dhe nuk ndihem edhe aq mirë, s’jam e qetë, shumë më është bezdisur edhe vetja, se shumë ankoj nga dhimbjet, por jo sëmundje të definuar. Kam …

Read More »

ÇFARË KUPTIMI KA FJALA E ALLAHUT: “TË MIRËT JANË PËR TË MIRAT”?

Përgjigje: Ky është ligji i Allahut! Ai që është i mirë dhe martohet me një grua që nuk është e mirë, ose ajo do të bëhet e mirë (do të përmirësohet), ose ai do të bëhet i pistë (si gruaja), ose do të ndahen. Ky është ligj i Allahut të …

Read More »