Home / Tag Archives: dhe

Tag Archives: dhe

Gibeti dhe pasojat e tij

Me të vërtetë lavdia i takon Allahut, Atë e falënderojmë, prej Tij kërkojmë ndihmë dhe falje. Kërkojmë prej Allahut të na mbrojë nga sherri i vetes tonë dhe të këqijat e veprave tona. Atë që e udhëzon Allahu, s’ka kush e devijon dhe atë që e devijon, s’ka kush e …

Read More »

Pemët që kanë shumë sheqer dhe ato që kanë pak

Mos u lodhni shumë duke zgjedhur pemët të cilat kanë pak sheqer, sepse sheqeri i pemëve nuk është i njëjtë me atë industrial. Ky sheqer natyral i cili gjendet në pemë, vjen bashkë me fibrat ushqyese, nutrientët, antioksidantët dhe me materiet e tjera të mira. Megjithatë, duhet të kujdeseni se …

Read More »

A janë të shkruara në Leuhi Mahfudh (Pllakën e Ruajtur) furnizimi dhe martesa?”

Pyetje: “A janë të shkruara në Leuhi Mahfudh (Pllakën e Ruajtur) furnizimi dhe martesa?” Përgjigje: “Gjëja e parë që Allahu krijoi, ishte lapsi. Pastaj e urdhëroi atë që të shkruaj çdo gjë që do të ndodh deri në Ditën e Gjykimit. Në një hadith autentik, i dërguari i Allahut (salAllahu …

Read More »

Xhumaja dhe shkolla

Ështe dita e xhuma dhe si gjithmone jemi vone per ceremonine e se premtes, apo faljen e xhumase. Dalim nga autobuzi me vrull e duke ngarendur kapercejme shkallet e gurta te xhamise. Futemi brenda duke u ngjeshur pas besimtareve te tjere te porsaardhur, e pasi gjejme nje vend te sigurte …

Read More »

Kur fëmija ha dhe`

Kemi dëgjuar shpesh për fëmijë që kanë dëshirë të hanë baltë, rërë, flokë, rroba etj, ndoshta edhe ne mund të kemi qenë një ndër këto fëmijë. Çdo kush do e interpretonte në forma të ndryshme arsyen përse ndodh kjo, por në të vërtet ky fenomen shkencërisht njihet si ‘Çrregullimi Pica’. Fjala Pica …

Read More »

Miti i rrëzuar i shkollës dhe forca e dijes

AGIM BAÇI/ I dashur Amar, Ti sot hedh një hap tjetër, në një tjetër cikël shkollor, që mund të të çojë një hap larg asaj që mund të quhet profesioni yt i ardhshëm. Përpara se të them se sa e rëndësishme është të ndjekësh ëndrrën tënde për dituri, u ndala të …

Read More »

Fazat e Hënës dhe Hixhamja!

Fazat e Hënës dhe Hixhamja! “Eshtë vërtetuar se ndërrimi i fazave të hënës shkakton turbullira dhe crregullime në organizmin e njeriut. Në SHBA sipas disa statistikave të cilat janë bërë kan vërejtur se gjatë kësaj kohe pra kur është hëna e plotë ndodhin më shumë vrasje, vëtvrasje, vjedhej, përdhunime andaj …

Read More »

Krahasimi ndërmjet dy rrëfimeve për profetët Musa dhe Jusufi, alejhuma selam

Nga historitë e bukura kur’anore Krahasimi ndërmjet dy rrëfimeve për profetët Musa dhe Jusufi, alejhuma selam. Që të dyve ju fillon historia në Egjipt. Që të dy ishin të humbur. Që të dy janë hudhur: njëri prej tyre në gropë, në një vend të largët, ndërsa tjetri në det. Zotëria …

Read More »

Gurët e tëmthit, llojet dhe shenjat lajmëruese

Nga mjekja Rozana Aleksi Gurët e tëmthit formohen kur lëngu i grumbulluar në fshikëzën e tëmthit mpikset ose ngurtësohet në copa të vogla materiali të ngjashme me gurët. Lëngu, i quajtur bile (lëngu i tëmthit) ndihmon në tretjen e yndyrave të ushqimit. Bila (lëngu i tëmthit) prodhohet në mëlçi, pastaj …

Read More »

Martesa dhe marrëdhëniet intime

Xhabiri transmeton hadithin nga Pejgamberi sal-lall-llahu alejhi ve selem, “Martohuni me vajzat e pastërta të cilat do t`i doni dhe ato do t`ju duan juve.” Xhabiri ka thënë: “Pejgamberi, sal-lall-llahu alejhi ve selem,e ka ndaluar aktin seksual, nëse para tij nuk ka paralojë të caktuar – përkëdhelje dhe të ngajshme …

Read More »

SubhanAllah : Kasapi Nga Kamenica Që Mori Lopën E Ngordhur Dhe E Shiti Për Mish…

Për rastin është njoftuar edhe Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë. Nga ky institucion deklarojnë se me datë 06.03.2018 rreth orës 11:30 janë njoftuar nga Policia e Komunës së Kamenicës se një fermer nga fshati Busavatë ka pasur një ngordhje të një kafshe, lloji gjedh (lopë) të cilën e ka hedhur …

Read More »

Përse muslimanët bëhen synet ? – Bërja synet ndërmjet peshores së Islamit dhe të mjekësisë

Pyetja: Desha të ma sqaroni përse muslimanët bëhen synet. Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen e tij, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit Muslimanët …

Read More »

NJE THIRRJE PER ARTISTET SHQIPTARE PER TE MBESHTETUR LIRINE,DREJTESINE DHE TE DREJTAT E BARABARTA

Bojkotoni “Eurovision Song Contest” që do organizohet nga Izraeli. Artistët nga Evropa dhe më gjerë mbështesin apelin e artistëve palestinezë për të bojkotuar garën vitin e ardhshëm. Letra: Ne, artistët e nënshkruar nga Evropa dhe më gjerë, mbështesim thirrjen e përzemërt të artistëve palestinezë për të bojkotuar “Eurovision Song Contest …

Read More »

Gjumi i foshnjave gjatë natës dhe gabimet e mëdha që bëjnë prindërit

Jeni duke pasur vështirësi për të ngritur një bebe të vogël ose për ta vendosur në gjumë gjatë natës? Shikoni disa nga hapat më të zakonshëm të gabimeve dhe mënyrat si t’i shmangni ato. “Një rutinë e gjumit është një strategji e lehtë që e bën një botë të ndryshimit …

Read More »

Çfarë të lini dhe çfarë të largoni nga sirtarët e kuzhinës

9 mënyra se si ta detoksifikoni kuzhinën tuaj, të hani mirë dhe shëndetshëm “Le t’ia rikujtojmë vetës se çka është ngrënia e ‘pastër’,” tha Daniella Isaacs, editorja e “Cleand and Lean”. Largoni: Kafeinën “Mos na keqkuptoni, ne e duam kafenë por ajo kafe që është organike dhe pa toksinat dhe …

Read More »

Agnesa nga Prishtina, një robëreshë e Zotit, një vajzë, një motër, një grua dhe një nënë

Selam Alejkum! Unë jam Agnesa. Jam një robëreshë e Zotit, një vajzë, një motër, një grua dhe një nënë. Kur them se jam “robëreshë e Zotit”, brendësinë time e kaplon një qetësi, sepse vetë e brendshmja ime dhe gjymtyrët e mi i përulen vetëm Atij, i Cili na krijoi dhe …

Read More »

Si Të Largosh Varfërinë Dhe Si Të Jap Pasuri Allahu?

Nga Ebu Hurejre (radijAllahu anhu) përcillet të ketë thënë: “Profeti (sal-lAllahu alejhi ue sel-lem) ka thënë: “Vërtet, Allahu i Lartësuar thotë: “O bir i Ademit! Angazhohu me adhurim ndaj Meje, do ta mbush gjoksin me pasuri dhe do ta largojë varfërinë. Në të kundërtën, do t’i mbush të dyja duart …

Read More »

NJERËZIT 100 HERË KTHEHEN NË TË NJËJTIN MËKAT, PASTAJ PENDOHEN DHE ALLAHU I FALË ATA

Nuk ka begati më të madhe sesa të na dojë Allahu, të na dojë Sunduesi i të gjithë sunduesve, i Cili në Kuran ka shpallur: قُلِ اللَّـهُمَّ مَالِكَ الْمُلْكِ تُؤْتِي الْمُلْكَ مَن تَشَاءُ وَتَنزِعُ الْمُلْكَ مِمَّن تَشَاءُ وَتُعِزُّ مَن تَشَاءُ وَتُذِلُّ مَن تَشَاءُ ۖ بِيَدِكَ الْخَيْرُ ۖ إِنَّكَ عَلَىٰ كُلِّ …

Read More »

Kush është sadakaja rrjedhëse dhe dija e dobishme

Shejh i nderuar, ne e dimë o shejh i nderuar se kur personi vdes ndërpritet puna e tij pos tri gjërave: sadakaja rrjedhëse, dija e dobishme dhe fëmija vepër mirë që lutet për të. Kush është sadakaja rrjedhëse dhe dija e dobishme? Imam Ibën Uthejmini (Allahu e mëshiroftë!): Sadakaja rrjedhëse …

Read More »

SUREJA FATIHA DHE LUMTURIA E NJERIUT

Njeriu ka dy mundësi: njërën që ka të bëjë me dijen teorike dhe tjetrën që është praktikimi i vullnetshëm. Lumturija e njeriut qëndron pikërisht në plotësimin dhe përsosmërinë e këtyre dy mundësive, dijen dhe praktikën. Mundësija e dijes përsoset duke njohur Krijuesin, Zotin e gjithësisë, emrat dhe cilësitë e Tij, …

Read More »