Home / Feja / Si të bëhesh i dashur te fëmija yt adoleshent?
Like faqes ne Facebook

Si të bëhesh i dashur te fëmija yt adoleshent?

Si të bëhesh i dashur te fëmija yt adoleshent?

1. Rifresko ndjenjat e dashurisë me fëmijën tënd adoleshent duke përsëritur takimet dhe duke mos ndërprerë komunikimin.2. Fëmija yt të do nëse ia shpreh dashurinë tënde.3. Fëmija yt të do nëse je shembulltyrë e mirë.4. Fëmija yt të do nëse je shok i mirë për të.5. Fëmija yt të do nëse e konsulton, dialogon me të dhe ia respekton mendimin.6. Fëmija yt të do nëse vëren pre teje se gëzohesh me ardhjen e tij dhe mërzitesh me largimin e tij.7. Fëmija yt të do nëse ia falë gabimin.8. Fëmija yt të do nëse i gjendesh, i dhuron dashuri e qetësi dhe qëndron pranë tij kur ai ka nevojë.9. Fëmija yt të do nëse e bën të qeshë, bën shaka me të dhe luan me lojrat e tij.10. Fëmija yt të do nëse i kujton momentet e tij të rëndësishme.11. Fëmija yt të do nëse ndjenë afërsinë tënde, prandaj mos hezito t’i dhurosh atij përqafim, puthje apo përkëdhelje.

(Nga libri: “Elmurahikun elmuz’ixhun” [Adoleshentët e bezdisshëm])Përktheu nga arabishtja: Agim Bekiri

Related

Like faqes ne Facebook

Check Also

Ushtria amerikane është akuzuar për lirimin e 40 militantëve të Daesh në Afganistan

Zëdhënësi i talebanëve Zabihullah Muxhahidi ka thënë në llogarinë e tij të Twitter se ushtria amerikane kishte vrarë …