Home / Bota / Shkencëtarët të alarmuar: Një mega-cunam do vrasë mijëra persona në Evropë
Like faqes ne Facebook

Shkencëtarët të alarmuar: Një mega-cunam do vrasë mijëra persona në Evropë

Në një dokument të ri, ata pretendojnë se këto zona janë mjerisht të papërgatitura për një katastrofë të tillë, e cila mund të sjellë vdekjen e të paktën 1200 njerëzve.

Kërdia potenciale është krahasuar me një tërmet i cili krijoi cunamin që vra më shumë se 10 mijë njerëz në Portugali në shekullin e 18-të.

Pretendimet janë bërë në filmin “La Gran Ola” ose në shqip “Vala e Madhe”. Aty paralajmërohej se Gjiri i Cadiz, një zonë e preferuar për turistët dhe të riatdhesuarit do të goditet veçanërisht nga ky cunam, shkruan syri.net.

Në film shfaqen intervista me shkencëtarë të zonës, të cilët i bëjnë jehonë këtyre shqetësimeve.

Ata janë të shqetësuar veçanërisht nga mungesa e një sistemi të paralajmërimit të hershëm, i cili do të lejonte njerëzit të përgatiteshin për valën goditëse.

Like faqes ne Facebook

Check Also

Institucionet e Qeverisë Haradinaj ‘Plazma’ përmes tenderit publik

“Plazma”, “Eurokrem”-i, “Smoki”, por edhe produkte tjera të prodhuara në Serbi janë paraparë të blihen …