Home / Kulturë / Pas Turqisë edhe Amerika zyrtarizon gjuhën shqipe
Like faqes ne Facebook

Pas Turqisë edhe Amerika zyrtarizon gjuhën shqipe

Dje në mënyrë zyrtare është njoftuar se pjesë e listës së gjuhëve në programin mësimor në shkollat e New Yorkut është tashmë edhe gjuha shqipe, pasi që atje  ofrojnë mësim në gjuhë të ndryshme për gjithë ata që jetojnë në SHBA.

Në New York jetojnë  60,000 banorë shqiptare, më shumë se çdo shtet tjetër, sipas një studimi të Qendrës së Harvardit. Pjesa më e madhe banojnë në New York City, në lagjet Bronx, Pelham Parkëay, Morris Park, Bedford Park dhe Belmont.

Këshilltari i Bronxit, Mark Gjonaj, tha se është krenar që ka punuar për vendosjen e programit të ri. Në Morris Park do të jetë shtëpia e programit të parë të dyfishtë mësimor shqiptaro-anglisht.

Like faqes ne Facebook

Check Also

Video: Ndegjo me vemendje #Shperndaje ta shofin edhe te tjeret mos kurse ne perhapjen …

Ndegjo me vemendje #Shperndaje ta shofin edhe te tjeret mos kurse ne perhapjen e fjales …