Home / Feja / O bir i Ademit.Ti do të vdesësh vetëm.
Like faqes ne Facebook

O bir i Ademit.Ti do të vdesësh vetëm.

Hasan el-Basri, Allahu e meshirofte, thoshte:

“Bir i Ademit! Ti do te vdesesh vetem. Do te ngjallesh vetem. Do te merresh ne llogari vetem.
Bir i Ademit! Nese te gjithe njerezit ju binden Allahut ndersa ti e kundershtove Allahun, nuk te ben dobi ty bindja e tyre. Nese ata e kundershtuan Allahun dhe ti u binde, nuk te ben dem ty kundershtimi i tyre.
Bir i Ademit! Fene tende! (Kujdes) Fene tende! Ajo eshte mishi yt e gjaku yt. Nese feja jote shpeton (eshte ne rregull) shpeton edhe mishi dhe gjaku yt.
Nese eshte gjendja tjeter (feja nuk eshte ne rregull) kerko mbrojtje Allahut prej kesaj. Ajo (gjendje perfundimin e ka) eshte Zjarr qe nuk fiket (Xhehenemi), mish qe nuk tretet (nga denimi ne Zjarr) e qenie qe nuk vdes (pasi hyn ne xhehenem ska me vdekje).”

Zuhdi i Hasan el-Basri, 23

.

Like faqes ne Facebook

Check Also

Pritet që prezantuesja e televizionit shtetëror të Iranit që u arrestua pa të drejtë nga SHBA të lirohet shumë shpejt

Njoftohet se pas dhënies së deklaratës në gjykatë do të lirohet prezantuesja e televizionit shtetëror …