Home / Bota / NJE THIRRJE PER ARTISTET SHQIPTARE PER TE MBESHTETUR LIRINE,DREJTESINE DHE TE DREJTAT E BARABARTA
Like faqes ne Facebook

NJE THIRRJE PER ARTISTET SHQIPTARE PER TE MBESHTETUR LIRINE,DREJTESINE DHE TE DREJTAT E BARABARTA

Bojkotoni “Eurovision Song Contest” që do organizohet nga Izraeli.
Artistët nga Evropa dhe më gjerë mbështesin apelin e artistëve palestinezë për të bojkotuar garën vitin e ardhshëm.

Letra:
Ne, artistët e nënshkruar nga Evropa dhe më gjerë, mbështesim thirrjen e përzemërt të artistëve palestinezë për të bojkotuar “Eurovision Song Contest 2019” që do organizohet nga Izraeli. Deri sa palestinezët të mund të gëzojnë lirinë, drejtësinë dhe të drejtat e barabarta, nuk duhet të ketë asnjë biznes si zakonisht me shtetin që u mohon atyre të drejtat e tyre themelore.

L-FRESH The LION, muzikant, Gjyqtari kombëtar i Eurovizionit 2018 (Australi)
Helen Razer, transmetues, shkrimtar (Australi)
Candy Boëers, aktor, shkrimtar, drejtor teatri (Australi)
Blak Douglas, artist (Australia)
Nick Seymour, muzikant, producent (Australi)
DAAN, muzikant, kompozitor (Belgjikë)
Daan Hugaert, aktor (Belgjikë)
Alain Platel, koreograf, drejtor teatri(Belgjikë)
Marijke Pinoy, aktor (Belgjikë)
Code Rouge, bandë (Belgjikë)
DJ Murdock, DJ (Belgjikë)
Helmut Lotti, këngëtar (Belgjikë)
Raymond Van het Groeneëoud, muzikant (Belgjikë)
Stef Kamil Carlens, muzikant, kompozitor (Belgikë)
Charles Ducal, poet, shkrimtar (Belgjikë)
Fikry El Azzouzi, novelist, dramaturg (Belgjikë)
Erik Vlaminck, novelist, dramaturg (Belgjikë)
Rachida Lamrabet, shkrimtar (Belgjikë)
Slongs Dievanongs, muzikant (Belgjikë)
Chokri Ben Chikha, aktor, drejtor teatri (Belgjikë)
Yann Martel, novelist (Kanada)
Karina ëillumsen, muzikant, kompozitor(Danimarkë)
Kirsten Thorup, novelist, poet (Danimarkë)
Arne ëürgler, muzikant (Danimarkë)
Jesper Christensen, aktor (Danimarkë)
Tove Bornhoeft, aktor, drejtor teatri (Danimarkë)
Anne Marie Helger, aktor (Danimarkë)
Tina Enghoff, artist vizual(Danimarkë)
Nassim Al Dogom, muzikant (Danimarkë)
Patchanka, band (Danimarkë)
Raske Penge, kompozitor këngësh, këngëtar (Danimarkë)
Oktoberkoret, kor ( Danimarkë)
Nils Vest, drejtor filmi (Danimarkë)
Britta Lillesoe, aktor (Danimarkë)
Kaija Kärkinen, këngëtar, Eurovizion 1991 finalist (Finlandë)
Kyösti Laihi, muzikant, Eurovizion 1991 finalist (Finlandë)
Kimmo Pohjonen, muzikant (Finlandë)
Paleface, muzikant (Finlandë)
Manuela Bosco, aktor, novelist, artist (Finlandë)
Noora Dadu, aktor (Finlandë)
Pirjo Honkasalo, krijues filmi (Finlandë)
Ria Kataja, aktor (Finlandë)
Tommi Korpela, aktor (Finlandë)
Krista Kosonen, aktor (Finlandë)
Elsa Saisio, aktor (Finlandë)
Martti Suosalo, aktor, këngëtar (Finlandë)
Virpi Suutari, drejtor filmi (Finlandë)
Aki Kaurismäki, drejtor filmi, skenarist (Finlandë)
Pekka Strang, aktor, drejtor artistik (Finlandë)
HK, këngëtar (France)
Dominique Grange, këngëtar (France)
Imhotep, DJ, producent (France)
Francesca Solleville, këngëtar (France)
Elli Medeiros, këngëtar, aktor (France)
Mouss & Hakim, band (France)
Alain Guiraudie, drejtor filmi, skenarist (France)
Tardi, artist komik (France)
Gérard Mordillat, novelist, prodhues filmash (France)
Eyal Sivan, prodhues filmash (France)
Rémo Gary, këngëtar (France)
Dominique Delahaye, novelist, muzikant (France)
Philippe Delaigue, autor, drejtor teatri (France)
Michel Kemper, redaktor kryesor i gazetës i një gazete online (France)
Michèle Bernard, këngëtar (France)
Gérard Morel, drejtor teatri, drejtor, këngëtar (France)
Daði Freyr, muzikant, Finalisti i përzgjedhjes kombëtare të Eurovizionit 2017 (Islandë)
Hildur Kristín Stefánsdóttir, muzikant, Finalisti i përzgjedhjes kombëtare të Eurovizionit 2017 (Islandë)
Mike Murphy, transmetues, komentatori i Eurovizionit (Islandë)
Mary Black, këngëtar (Irlandë)
Christy Moore, këngëtar, muzikant(Irlandë)
Charlie McGettigan, muzikant, kompozitor kënëgësh, Fitues i Eurovizionit 1994 (Irlandë)
Mary Coughlan, këngëtar (Irlandë)
Luka Bloom, këngëtar (Irlandë)
Robert Ballagh, artist, projektues (Irlandë)
Aviad Albert, muzikant (Izrael)
Michal Sapir, muzikant, shkrimtar (Izrael)
Ohal Grietzer, muzikant (Izrael)
Yonatan Shapira, muzikant (Izrael)
Danielle Ravitzki, muzikant, artist vizual (Izrael)
David Opp, artist (Izrael)
Assalti Frontali, band (Itali)
Radiodervish, band (Itali)
Moni Ovadia, aktor, këngëtar, dramaturg (Itali)
Vauro, journalist, karikaturist (Itali)
Pinko Tomažič Partisan Choir, kor (Itali)
Jorit, artist i rrugës (Itali)
Marthe Valle, këngëtar (Norvegji)
Mari Boine, muzikant, kompozitor (Norvegji)
Aslak Heika Hætta Bjørn, këngëtar (Norvegji)
Nils Petter Molvær, muzikant, kompozitor (Norvegji)
Moddi, këngëtar (Norvegji)
Jørn Simen Øverli, këngëtar (Norvegji)
Nosizëe, muzikant, aktor (Norvegji)
Bugge ëesseltoft, muzikant, kompozitor (Norvegji)
Lars Klevstrand, muzikant, kompozitor, aktor (Norvegji)
Trond Ingebretsen, muzikant (Norvegji)
José Mário Branco, muzikant, kompozitor (Portugali)
Francisco Fanhais, këngëtar (Portugali)
Tiago Rodrigues, drejtor artistik, Teatri kombëtar portugez (Portugali)
Patrícia Portela, dramaturg, autor (Portugali)
Chullage, muzikant (Portugali)
António Pedro Vasconcelos, drejtor filmi (Portugali)
José Luis Peixoto, novelist (Portugali)
N’toko, muzikant (Slloveni)
ŽPZ Kombinat, kor (Slloveni)
Lluís Llach, composer, këngëtar dhe kompozitor (Shteti spanjoll)
Marinah, këngëtar (Shteti spanjoll)
Riot Propaganda, band (Shteti spanjoll)
Fermin Muguruza, muzikant (Shteti spanjoll)
Kase.O, muzikant (Shteti spanjoll)
Soëeto, band (Shteti spanjoll)
Itaca Band, band (Shteti spanjoll)
Tremenda Jauría, band (Shteti spanjoll)
Teresa Aranguren, gazetar (Shteti spanjoll)
Julio Perez del Campo, drejtor filmi (Shteti spanjoll)
Nicky Triphook, këngëtar (Shteti spanjoll)
Pau Alabajos, këngëtar dhe kompozitor (Shteti spanjoll)
Mafalda, band (Shteti spanjoll)
Zoo, band (Shteti spanjoll)
Smoking Souls, band (Shteti spanjoll)
Olof Dreijer, DJ, producent (Suedi)
Karin Dreijer, këngëtar, producent (Suedi)
Dror Feiler, këngëtar, kompozitor (Suedi)
Michel Bühler, këngëtar, dramaturg, novelist (Zvicër)
ëolf Alice, band (Britani e Madhe)
Carmen Callil, botues, shkrimtar (Britani e Madhe)
Julie Christie, aktor (Britani e Madhe)
Caryl Churchill, dramatrg (Britani e Madhe)
Brian Eno, kompozitor, producent (Britani e Madhe)
AL Kennedy, shkrimtar (Britani e Madhe)
Peter Kosminsky, shkrimtar, drejtor filmi (Britani e Madhe)
Paul Laverty, skenarist (Britani e Madhe)
Mike Leigh, shkrimtar, drejtor teatri dhe filmi (Britani e Madhe)
Ken Loach, drejtor filmi (Britani e Madhe)
Alexei Sayle, shkrimtar, komedian (Britani e Madhe)
Roger ëaters, muzikant (Britani e Madhe)
Penny ëoolcock, krijues filmi, drejtor opere (Britani e Madhe)
Leon Rosselson, kompozitor këngësh (Britani e Madhe)
Sabrina Mahfouz, shkrimtar, poet (Britani e Madhe)
Eve Ensler, dramaturg (SHBA)
Alia Shawkat, aktor (SHBA)

Burimi: Ambasada palestineze ne Shqiperi

 

Like faqes ne Facebook

Check Also

KBI Prizren ndihmonë me ngrohje dhe ushqim familjen prizrenase

Këshilli i Bashkësisë Islame në Prizren ditë më parë ka pranuar një kërkese nga familja …