Home / Fokus / Muslimanët e Londrës organizojnë iftar të gjelbër – pa plastikë, mbeturina ushqimore ose mish
Like faqes ne Facebook

Muslimanët e Londrës organizojnë iftar të gjelbër – pa plastikë, mbeturina ushqimore ose mish

Një grup i muslimanëve në Londër ka organizuar një iftar ku pjatat e supave ishin bërë nga hithrat e fërguar, ndërsa perimet lokale ishin ushqimi kryesore.

Kjo ngjarje, e organizuar në bashkëpunim me projektin ‘Rabbani’, është bërë për të rritur ndërgjegjësimin për kufizimin e mbeturinave ushqimore.

Pjesëmarrësit në këtë iftar duhej t’i sillnin enët, si dhe kontejnerët për mbetjet. I tërë ushqimi ishte vendorë, duke përfshirë perimet dhe hithrat të cilat përdoren për përgatitjen e supës klasike britanike.

“Theksi ynë është tek ushqimin etik, vendor dhe sezonal – pa mish dhe pa qumësht, ndërkohë që enët plastike nuk shihen askund. Ka të bëjë me përpjekjen e rilidhjes së përgjegjësisë tonë ndaj natyrës si pjesë e adhurimit tonë. Është një mesazh absolutisht i domosdoshëm në këtë ditë dhe në kohë. Grumbujt e enëve të plastike shpesh derdhen nga kontejnerë në fund të iftareve.” tha organizatori Jumana Moon.

“Iftari i gjelbër ka theksuar rëndësinë e Islamit në të ushqyerit e qëndrueshëm dhe të shëndetshëm.” tha pjesëmarrësi, Sohaib Elnahla.

Like faqes ne Facebook

Check Also

NJË THESAR PREJ THESAREVE TË XHENETIT

loading... HADITHI: Ebu Musa el-Eshariu (Allahu qoftë i kënaqur prej tij) përcjell se i dërguari …