Home / Feja / Muaji i Ramazanit po afrohet, kjo është data kur fillon
Like faqes ne Facebook

Muaji i Ramazanit po afrohet, kjo është data kur fillon

Në të gjithë botën më shumë se 1 miliardë myslimanë me datën 27 maj do të nisin edhe agjerimin për muajin e shenjtë të Ramazanit.

Sipas kalendarit mysliman muaji i Ramazanit fillon më 27 maj dhe dita e parë e Fiter Bajramit është me 25 qershor, transmeton Radio Pendimi.

Sipas fesë islame, agjërimi në Islam nënkupton abstenimin apo “me u përmbajte nga një veprim”.

Zakonisht kjo nga besimtarët mysliman kuptohet përmbajtja nga ushqimi dhe pijet nga koha para zbardhjes së ditës në mëngjes gjer ne kohën e namazit të mbrëmjes që do të thotë gjer në kohën e fillimit të mbrëmjes. (Nga Imsaku gjer në Aksham). Agjërimi është obligator në muajin e Ramazanit.

Ndërsa në fenë Islame Agjërimi është një nga pesë shtyllat që nga zgjedhja e Muhamedit (s.a.w.s.) nga Allahu si i dërguar i fundit për mbarë njerëzimin.

Like faqes ne Facebook

Check Also

Kitaroviç: Islami është pjesë e pandashme e mozaikut shpirtëror dhe kulturor të shoqërisë kroate!

Islami është pjesë e pazëvendësueshme dhe e pandashme e mozaikut shpirtëror dhe kulturor të shoqërisë …