Home / Shendeti / Këto 6 Shenja nuk duhet ti injoroni, ato tregojnë se keni këtë problem shëndetësor!

Këto 6 Shenja nuk duhet ti injoroni, ato tregojnë se keni këtë problem shëndetësor!

Para se të fillojmë me këtë artikull, duhet të dini se gjëndra tiroide është një gjëndër e rëndësishme dhe ndikon në shumë funksione jashtëzakonisht të rëndësishme në trupin e njeriut. Mos i injoroni këto shenja dhe simptoma paralajmëruese dhe nëse vëreni ndonjë nga këto shenja duhet të vizitoni menjëherë mjekun tuaj.
Ndryshimet e peshës – Ju duhet të dini se hipotiroidizmi është një shkak i zakonshëm i një fitimi të papritur të peshës. Ju do të fitoni peshë, edhe nëse hani të njëjtën sasi si gjithmonë, ose edhe më pak.
Fryrje dhe ënjtje – Ënjtjet janë zakonisht të dukshme në fytyrë kështu që nëse vëreni ndryshime në fytyrën tuaj kontrolloni gjëndrrën tiroide menjëherë.
Dridhje dhe ankth – duhet të jeni shumë të kujdesshëm dhe nëse vëreni se ndjeheni nervoz, i tronditur dhe i irrituar gjatë gjithë kohës, mund të tregojë se gjëndra tiroide prodhon shumë hormone. Gjithashtu, keni probleme të mundshme me përqendrimin
Menstruacione te pazakonshme – duhet të dini që ka dy raste të menstruacioneve anormale që tregojnë probleme me gjëndrën tiroide, të cilat janë: hipotiroidizmi – menstruacione jashtëzakonisht të ashpra dhe të gjata dhe hyperthyroidism – rrjedhje të vogël ose pa cikël.
Ju reagoni ndryshe nga shumica e njerëzve në temperaturë jashtë – njerëzit që vuajnë nga çrregullimi i gjëndrës tiroide zakonisht reagojnë ndryshe në temperaturë jashtë, krahasuar me njerëzit e tjerë. Njerëzit me hypothyroidism ndjehen të ftohtë dhe ata me hyperthyroidism ndjehen të ngrohtë.
Humbja e flokut, zbehja e fytyrës – Duhet ta dini gjithashtu se nëse gjëndra tiroide e sekreton hormonin tiroide në sasi të vogla, ajo mund ta bëjë lëkurën tuaj të thatë, edhe kur është koha e verës. Dhe, për shkak se lëkura dhe flokët janë “të lidhura”, flokët tuaj do të fillojnë të bien gjithashtu.
//përktheu j.memeli/
Shperndaje lajmin Këto 6 Shenja nuk duhet ti injoroni, ato tregojnë se keni këtë problem shëndetësor! ne facebook, twiter, google+ etj.

Check Also

Video: ZEM ZEM – degjojeni me vemendje kete mrekulli Hoxhe Bekir Halimi

ZEM ZEM – degjojeni me vemendje kete mrekulli Hoxhe Bekir Halimi