Home / Kulturë / Enciklopedia gjermane: Trojet etnike shqiptare 91.400 km 2

Enciklopedia gjermane: Trojet etnike shqiptare 91.400 km 2

Besimi tek shqiptarët është i lidhur me ndarjen fetare që nga koha e Ali Pashë Tepelenës, në kohën kur Ali Pasha prezantoi dhe vendosi sistemin publik të tolerancës fetare, atë të Islamit dhe kishës katolike, sepse ata (shqiptarët) kanë një tolerancë dhe mirëkuptim fetar.

Shqipëria më veriore është e angazhuar dhe i përket besimit romako-katolik, Shqipëria e mesme është e angazhuar për fenë katolike greke, ndërsa Shqipëria në jug është kryesisht popullsi e banuar nga besimi mysliman.

(Enciklopedi gjermane 1844-1872-Territoret e banuara me shqiptarë 91.400 km2).

Check Also

NJE THIRRJE PER ARTISTET SHQIPTARE PER TE MBESHTETUR LIRINE,DREJTESINE DHE TE DREJTAT E BARABARTA

Bojkotoni “Eurovision Song Contest” që do organizohet nga Izraeli. Artistët nga Evropa dhe më gjerë …