Home / Feja / DIJETARI QË I PASTROI TUALETET E XHAMISË
Like faqes ne Facebook

DIJETARI QË I PASTROI TUALETET E XHAMISË


DIJETARI QË I PASTROI TUALETET E XHAMISË
Dijetari Dr. Sharavi, Allahu e mëshiroftë, ishte duke mbajtur ligjëratë, dhe gjatë ligjëratës, dëgjuesit dhe xhemati filluan të mahniten nga fjalët e tij, derisa edhe vet filloi të ndjen vetëpëlqim dhe mendjemadhësi në vete!
Pas ligjëratës, së bashku me shoferin e tij, hipi në makinë dhe u nis për në shtëpi. Rrugës për në shtëpi e pa një xhami dhe shoferit i tha: Ndalu!
Shoferi i tha: Dijetari ynë, nuk është koha e namazit, pse të ndalemi?! 
Dr. Sharavi zbriti nga makina, dhe shkoi tek xhamia, dhe hyri në tualetet e xhamisë, dhe i mori i pastroi në tërësi me duart e veta dhe u kthye tek makina.
Shoferi kur e pa u habit dhe itha: Pse e bëre këtë?!
Fillova të mahnitem me veten dhe të më pëlqen vetja, e më këtë doja ta nënçmoj dhe ta uli atë!!
Allahu na ruajt nga mendjemadhësia, dhe vetëpëlqimi, dhe dyfaqësia, dhe e lusim Atë, të na e shton sinqeritetin në veprat dhe thëniet e tona, dhe të na mundëson që veprat t’i bëjmë vetëm se për Atë!
Nga arabishtja: Irfan JAHIU

Like faqes ne Facebook

Check Also

Pritet që prezantuesja e televizionit shtetëror të Iranit që u arrestua pa të drejtë nga SHBA të lirohet shumë shpejt

Njoftohet se pas dhënies së deklaratës në gjykatë do të lirohet prezantuesja e televizionit shtetëror …