Home / Shendeti / Dadoja mëson se vajza e vogël ka nevojë për mëlçi të re ose do të vdesi, por ja çfarë sakrifice bën ajo që i ndryshon jetën vogëlushes .
Like faqes ne Facebook

Dadoja mëson se vajza e vogël ka nevojë për mëlçi të re ose do të vdesi, por ja çfarë sakrifice bën ajo që i ndryshon jetën vogëlushes .

Një studente, Kristin kishte vetëm një javë punë, kur ajo do të merrte një vendim që do ta bënte familjen të ishte në borxh me atë. Ajo filloi të punonte dhe kujdesej për tre fëmijët e familjes Rosko.

Ajo formoi një lidhje të fortë me fëmijët e familjes, dhe veçanërisht me vajzën e tyre më të vogël, Talia. “Ajo ishte nëntë muajshe dhe e pafuqishme kur fillova punën.”

Familja Rosko mori disa lajme të tmerrshme për shëndetin e vajzës së vogël. 9-muajshe, Ajo kishe kishte një sëmundje të rrallë të mëlçisë. Për të mbijetuar, foshnja kishte nevojë për një transplant mëlçie, ose do të vdiste.

Kristin nuk hezitoi dhe u ofrua si dhuruese për vajzën e vogël. Ata nuk donin që ajo të pendohej edhe ia shpjeguan se nëse do të duash të jesh dhuruese rast tjetër sdo ketë, qoftë edhe sikur të ishte fëmija e saj.

Kristin hyri në një kirurgji 14-orëshe ku pjesë të mëlçisë së saj u hoq dhe transplantua tek Talia e vogël. Transplantimi ishte një sukses.

Të dyja Talia dhe Kristin bënë rikuperime të plota. Talia shkon shumë mirë me shëndet, luan dhe ha sikur kurrë më parë!

Burimi: Positivshare.com
/.com/a.c./

Like faqes ne Facebook

Check Also

“Për djalin e Thaçit ish kon jeta, kur don edhe dimrin e bon verë”

Pavarësisht izolimit të të rinjëve nga Kosova të cilët nuk udhëtojnë dot në asnjë vend …