Home / Troje Shqiptare / Shqiperia (page 35)

Shqiperia

Ut wisi luctus ullamcorper. Et ullamcorper sollicitudin elit odio consequat mauris, wisi velit tortor semper vel feugiat dui, ultricies lacus. Congue mattis luctus, quam orci mi semper

Në mes të islamofobisë, ekstremizmit dhe arsyet që rinia e Ballkanit shkon në ISIS

Shkruan: Riad Domazeti Ballkani si një tërësi gjeografike ka zënë vend të rendësishëm në historinë botërore dhe sidomos të asaj Osmane. Gjeografia e Ballkanit ka një rendësi gjeostrategjike nëmos marrëveshjet egzistenciale në botë. Është vendi ku ka filluar Lufta e Parë Botërore, ku ka bashkuar shumë perandori globale po njëkohësisht edhe …

Read More »

Beqaj: Bashkëpunim me Turqinë për urgjencën mjekësore

Ministri i Shëndetësisë i Shqipërisë, Ilir Beqaj, gjatë seancës të mbajtur sot në Komisioni për Punën, Çështjet Sociale dhe Shëndetësinë në Kuvendin e Shqipërisë, ka folur për organizimin dhe funksionimin e shërbimit të urgjencës mjekësore, duke u ndalur edhe tek bashkëpunimi Shqipëri-Turqi. Ministri Beqaj gjatë fjalës së tij në komision …

Read More »

“Turqia, partner strategjik dhe vend aleat i shqiptarëve”

sh-ambasadori i Shqipërisë në Organizatën e Kombeve të Bashkuara (OKB), Abdi Baleta, në një prononcim për Anadolu Agency (AA), ka folur për disa çështje, duke u ndalur kryesisht tek marrëdhëniet Shqipëri-Turqi, organizata terroriste FETO, roli i Turqisë në rajon dhe veçanërisht në Shqipëri, zhvillimet në Turqi, etj. Baleta thekson se …

Read More »

Ballkan – Numri i rasteve të sëmundjeve të kancerit shënon rritje

Dje në mbarë botën me aktivitete të ndryshme u shënua 4 shkurti – Dita kundër kancerit, sëmundjes së rëndë që mund të shfaqet në pjesë të ndryshme të trupit. 05.02.2017 ~ 06.02.2017 Ballkan – Numri i rasteve të sëmundjeve të kancerit shënon rritje Dje në mbarë botën me aktivitete të …

Read More »

Xon Peti, 93-vjeçari që nuk e braktisi kurrë besimin: si falesha tek Pallati i Brigadave në kohën e komunizmit

Nga Bardha Nergjoni Sot është 93 vjeç dhe lëviz lirisht në Tiranë e jashtë saj me çallmën që nuk e ka hequr asnjëherë nga koka, përveç periudhës së ndalimit të besimit. Ramazan Peti ka lindur në Sauk në vitin 1924 në një familje tradicionale të besimit islam, besim që vazhdon …

Read More »

Dy fjalë për ditën ndërkombëtare të shamisë

Nga Redi Shehu I kthyer tashmë në quasi religjion, laicite’ (versioni francez i sekularizmit, është i papërkthyeshëm në sojin e vet) është munduar të zëvendësojë dominimin e religjiozitetit në shoqërinë njerëzore përgjatë shekujve, ku në emër të asnjanësisë në shoqëritë moderne dhe postmoderne shumëpërkatësore ka vulosur dominimin e vet në …

Read More »