Home / Shtypi Islam / Thënie, statuse dhe cicërima

Thënie, statuse dhe cicërima

Unë nuk mund të jem pjesë e një bote ku burrat i veshin gratë e tyre si prostituta!

Shkruan: Keanu Reeves* “Unë nuk mund të jem pjesë e një bote ku burrat i veshin gratë e tyre si prostituta duke treguar çdo gjë që duhet të mbrohet. Ku nuk ka asnjë koncept nderi dhe dinjiteti dhe ku mund te mbeshtetesh te diksuh vetem kur te thote “te premtoj”. …

Read More »

Arthur Gray Leonard: Muhamedi ishte më i madhi ndër më të mëdhenjtë…

Majori Arthur Gray Leonard, (1865 – 1935) në “Islam, Her moral and spiritual value”, f. 20, 21, shkruan: “Lexuesi duhet t’a kuptojë menjëherë, se Muhammedi, nuk ka pasur një frymëzim shpirtëror të zakonshëm, nuk ishte një prijës i thjeshtë, apo për më tepër një endacak, por ai ka qenë një …

Read More »

Jam shqiptar, në fe mos më prek!

Rrjetet sociale sot janë arena e debateve të ndryshme shoqërore. Me të madhe sot kemi një arenë mediash të cilët në emër të luftimit të terrorizmit dhe gjuhës së urrejtës, me anë të terrorizmit dhe gjuhës së urrejtjes sulmojnë fillimisht Islamin, prekin ndjenjat e muslimanëve dhe ofendojnë një komunitet të …

Read More »

Muhamed Zekiri: Allahu është gjykuesi më i mirë!!!

Surja “Huxhurat” ajeti 12 : “Mos përgojoni njëri-tjetrin. Mos vallë ndonjëri prej jush dëshiron të hajë mishin e vëllait të vet të vdekur? Nga kjo të keni neveri! E pra, t’ia kini frikën Allahut!” Ky ajet përmend shkatërrimin që sjell përgojimi në shpirtin e njeriut dhe në trupin e shoqërisë. …

Read More »

Hipokrizia dhe e vërteta rreth sekularizimit

Me mish e me shpirt jam përpjekur të mbroj teza që trajtojnë Europën si kontinent të hapur: liberal, sekular, progresiv. Ndoshta kjo ishte dëshira e Hobbesit, Lockes, Kantit, Hegelit etj. Revolucioni politik francez( 1789) kishte ideale tjera jo të bazuara mbi doktrinën kristare por mbi racionalizmin, diversitetin kulturor etj. Nëse …

Read More »

Dashuria jonë ndaj dikujt apo diçkaje matet me atë se sa ndajmë kohë me të dhe për të

Të nderuar vllezër e motra, miq e dashamirës! Dashuria jonë ndaj dikujt apo diçkaje matet me atë se sa ndajmë kohë me të dhe për të. Asnjëri nuk do që ta lërë kohën të zbarzët pa njerëzit a gjërat që i do apo i duhen. Ai që e do mirësinë …

Read More »

Besimtari nuk kafshohet nga e njëjta vrimë dy herë

Na rrëfen Ebu Hurejre, radijallahu anhu, se Pejgamberi, sal-lallahu alejhi ve sel-lem, ka thënë: “Besimtari nuk kafshohet dy herë nga një vrimë”. Buhariu dhe Muslimi Ky hadith sipas komentatorëve të hadithit i ka dy kuptime: 1- Besimtarit nuk i ndodhë që të kafshohet dy herë nga një vrimë e gjarprit. …

Read More »

“Islami nuk kërkon prej teje të vraposh drejt izolimit!”

Islami, muslimanët, islamofobia, etiketimet fallse, fyerjet, dilemat, izolimi, përzierja me njerëzit, shoqërimi i hapur, mbyllja sektare… Dilema pa fund, që lidhen me përditshmërinë e sjelljes së muslimanit, sidomos në kohë si tonat dhe realitete në të cilat, ditë pas dite bien maska dhe, të vërtetat marrin e qartësohen nga mjegullnajat …

Read More »

O hoxhallarë!

Allahun e falënderoj kurse lavdet dhe bekimet i dërgoj mbi Muhammedin! Në këtë botë tejet dinamike dhe që kalon shumë shpejtë dëshirova ti them disa porosi nga thellësia e zemrës dhe me sinqeritetin më të madh tua drejtoj njerëzve më të mirë në fytyrën e tokës, atyre që e mësojnë …

Read More »

Lexo me emrin e Zotit tënd…

Allahu xh.sh., përmes Kur’anit dhe Profetit a.s., iu bën thirrje besimtarëve të kërkojnë diturinë, herë në formë këshille e nxitje dhe herë në formë urdhërore. Vetë fakti që fjala e parë e shpallur ishte “Lexo”, tregon për vlerën dhe nivelin, në të cilin Islami e ngre diturinë. Në Kur’an, fjala …

Read More »

Palo analiste!

Nuk me befason fakti qe islamin sulmoni, E keni bere tradite e s’eshte e para here. Nuk me befason qe mbi te hidhni balte Sa here qe ne ekrane dilni, nga gojet nxirni vrere. Nuk e di xhanem pse analiste ju kane quajtur Vetem per Islamin ju s’keni haber. Pjelle …

Read More »

Supozimi: Erdogan po islamizon shqiptarët

Supozimi: Erdogan po islamizon shqiptarët, po na ndërron identitetin Faktet: 95% e qytetarëve që deklarohen shqiptarë në Kosovë dhe mbi 95% e tyre në Maqedoni, deklarohen musliman Përfundimi: Si mund të islamizohet një popull që veçse deklarohet musliman? Realiteti është se problemi nuk qëndron tek Erdogani, po tek ndjenja e …

Read More »

Format e Luftës së Serbisë kundër Luginës

Me mbarimin e Luftës së UÇPMB-së, në  maj të  2001-shit, në Luginë të  Preshevës,  edhe territoret  e Çliruara u riokupuan  nga  Serbia kolonialiste. Edhe  përkundër  faktit që  ekzistonte  Amnestia e shpallur nga  Serbia, për  Luftëtarët e  UÇPMB-së, ajo nuk i përfshiu edhe  Luftëtarët  e dalluar Shqiptarë( edhe unë si ushtar, …

Read More »

Sakrifica e pupëzes për dawetin 

Sakrifica është e lashtë po aq sa edhe njeriu. Sakrifica nuk është karakteristikë vetëm e besimtarëve madje dhe mosbesimtarët sakrifikojnë për ideologjitë e tyre të devijuara, por rasti që do të prezantojmë vijim është sakrifica e një shpendi të quajtuar pupëz. Pejgamberi Sulejmani alejhisselam, me një rast doli për të …

Read More »

Mulla Osmani denoncon dhurimin e mijëra eurove të taksapagueseve kosovare ndaj Vatikanit

Shteti kosovar ndërsa diskriminon Islamin i jep mijëra euro nga xhepat e fukarejve kosovarë mafies katolike në Kosovë. Fondet që i jepen Caritasit më pas përfundojnë nëpër institucione sikur Don Bosco ku pedofilët katolikë kroat dhe italianë abuzojnë me femijët e Kosovës. Këtë shqetësim e ka ngritur në një status …

Read More »

Beteja e Çanek-Kalasë

Si sot, 102 vjet më parë, ka ndodhur Beteja e Çanek-Kalasë, të cilën, sikur të mos e fitonin myslimanët, Stambolli, sipas premtimit, do t’i jepej Rusisë. Nga shqiptarët që kanë marrë pjesë në atë betejë, kanë qenë edhe babai i gjyshit tim, Ibrahimi i Rexhepit dhe vëllai i këtij, Bajrushi …

Read More »

Është për t’u çuditur me këta katër persona që, kur sprovohen, nuk i thonë fjalët e bereqetshme prejkuranore:

Është për t’u çuditur me këta katër persona që, kur sprovohen, nuk i thonë fjalët e bereqetshme prejkuranore: 1. Me atë që ka një preokupim e nuk e thotë fjalën prejkuranore “la ilahe il-la ente subhaneke inni kuntu minedh-dhalimiin (S’ka zot veç Teje, je i Plotmadhëri, unë isha prej gabimtarëve)”, …

Read More »

Të jetosh duke pritur që kiameti të ndodh!

Të kris diku që vëmendja të shpërqendrohet nga problemi real. Kjo s’është veç një nga veprimet e politikës por edhe i njerëzve karakter dobët, që s’kanë gatishmëri me u përball me problemet reale. Fatkeqësisht në mungesë të vullnetit këtë mendësi kanë filluar ta përshtatin si stil jete edhe komunitetit fetar …

Read More »

Biri im! Islami është feja jote

Biri im! Të gjitha rrugët të shpien tek Islami, nëse nijeti është i pastër dhe vendosmëria e plotë.Nuk e humbet rrugën vetëm se ai që është i verbër, nuk ka nijet të pastër dhe nuk është serioz në kërkimin e të vërtetës. Biri im! Flamuri i të vërtetës valvitet gjithmonë …

Read More »

PROTOKOLLI NË SHTËPI

-Falja e namazit në kohë. -Përdorimi i shprehjeve “të lutem” dhe ” faleminderit”. -Nuk ka “rrahje”, “mallkim dhe “fyerje”. -Çdo njëri të shërbejë vetveten e tij, jo t’i vërë të tjerët në shërbim të tij. -Mbylle atë që ke hapur: derën, dritaren, kapakun dhe shishen. -Ngrite atë që ka rënë …

Read More »