Home / Shendeti

Shendeti

Shendeti

Pemët që kanë shumë sheqer dhe ato që kanë pak

Mos u lodhni shumë duke zgjedhur pemët të cilat kanë pak sheqer, sepse sheqeri i pemëve nuk është i njëjtë me atë industrial. Ky sheqer natyral i cili gjendet në pemë, vjen bashkë me fibrat ushqyese, nutrientët, antioksidantët dhe me materiet e tjera të mira. Megjithatë, duhet të kujdeseni se …

Read More »

A janë të shkruara në Leuhi Mahfudh (Pllakën e Ruajtur) furnizimi dhe martesa?”

Pyetje: “A janë të shkruara në Leuhi Mahfudh (Pllakën e Ruajtur) furnizimi dhe martesa?” Përgjigje: “Gjëja e parë që Allahu krijoi, ishte lapsi. Pastaj e urdhëroi atë që të shkruaj çdo gjë që do të ndodh deri në Ditën e Gjykimit. Në një hadith autentik, i dërguari i Allahut (salAllahu …

Read More »

Kur fëmija ha dhe`

Kemi dëgjuar shpesh për fëmijë që kanë dëshirë të hanë baltë, rërë, flokë, rroba etj, ndoshta edhe ne mund të kemi qenë një ndër këto fëmijë. Çdo kush do e interpretonte në forma të ndryshme arsyen përse ndodh kjo, por në të vërtet ky fenomen shkencërisht njihet si ‘Çrregullimi Pica’. Fjala Pica …

Read More »

Dy tre fjalë rreth agjërimit të Ashures

Dy tre fjalë rreth agjërimit të Ashures Definicioni i Ashurasë: Është dita e dhjetë e muajit Muharrem, për çdo vit. Falje për vitin e kaluar Nga Ebi Katade (Zoti qoftë i kënaqur me të!) është transmetuar se është pyetur Pejgamberi (paqja dhe shpëtimi i Zotit qoftë mbi të!) për agjërimin …

Read More »

9 mënyra të lehta si të dalloni një gënjështar

Si e dini kur dikush tregon një gënjeshtër? Kjo nuk është gjithmonë një detyrë e lehtë për t’u përmbushur. Shumë njerëz praktikojnë teknikat e gënjimit në jetën e tyre. Si një person i sinqertë ju as që ju shkon mendja për të gënjyer. Nëse dëshironi të dini mënyrat se si …

Read More »

Fazat e Hënës dhe Hixhamja!

Fazat e Hënës dhe Hixhamja! “Eshtë vërtetuar se ndërrimi i fazave të hënës shkakton turbullira dhe crregullime në organizmin e njeriut. Në SHBA sipas disa statistikave të cilat janë bërë kan vërejtur se gjatë kësaj kohe pra kur është hëna e plotë ndodhin më shumë vrasje, vëtvrasje, vjedhej, përdhunime andaj …

Read More »

E Dini Se Çfarë Do Të Thotë Kur Zorrët Bëjnë “Gërr – Gërrr”?!

Na ka ndodhur të gjithëve, qoftë në mes të mbledhjes apo në një takim me miqtë të dëgjojmë një zhurmë që vjen nga stomaku qoftë në mes të mbledhjes apo në një takim me miqtë të dëgjojmë një zhurmë që vjen nga stomaku Shumë ekspertë thonë se nuk është gabim …

Read More »

Si bartet sihri (magjia) nga nena te femija?

Si bartet sihri nga nena te femija? Pse femija juaj eshte shume I eger qan shume naten,dhe nuk e ndegjon as kend? Nese femiu juaj fillon te behet shume I eger,nuk e ndegjon askend,qan shume,rrahet me femijet e tjere,sa here I fol ai behet edhe me agresiv,per kete jane dy …

Read More »

Ku ta dij se ti je e ndershme!?

Me Emrin e Allahut, Të Gjithëmëshirshmit, Mëshiruesit! Ku ta dijë se ti je e ndershme!?  Mendova rreth një çështje, për të cilën besoj se është bërë preokupim i dukshëm për shumë meshkuj të rinjë muslimanë të vendit tonë: sa janë të moralshme në të vërtetë femrat tona që i shohim …

Read More »

Pse janë të shëndetshme turshitë ?

Nëse nuk e keni ditur,perimet turshi janë të pasura me laktobacile,enzima dhe vitamin dhe kështu pra bëhet fjalë për ushqim ideal. Në vijim ju zbulojmë se për çfarë janë të mira turshitë. Dobitë për organizmin Laktobacilet dhe acidi I qumështit kontribuojnë në procesin e tretjes në dy mënyra: duke I …

Read More »

Një shegë në ditë kundër infeksioneve të veshkave

Infeksionet në veshka dhe ato në rrugët urinare janë të përhapura ndjeshëm sidomos në periudhën e vjeshtës. Infeksionet nisin që nga veshkat e deri në traktin urinar duke u manifestuar me dhimbje, temperaturë dhe djegie. Problemet me infeksionet nuk duhen anashkaluar sepse i hapin rrugën problemeve të tjera që rëndojnë …

Read More »

Ekspertët: Dieta e detoksit është një absurditet, trupi bën detoksin vet!

Teori të ndryshme për të pastruar organizmin qarkullojnë përditë. Por, çfarë të konsumojmë për t’u pastruar vërtetë nga toksinat. Çfarë të bëjmë që të mos i akumulojmë ato në trup, pa rënë pre e dietave abuzive?! Sigurisht që dieta detox është klasike, një domosdoshmëri e pranverës, një imperativ kategorik për …

Read More »

Histori e motresë muslimane në natën e parë të martesës!

Ky eshte nje tregim i nje motre muslimane te cilen e ka sprovuar Allahu, xhele shanuhu, ne diten e pare te marteses se saj. Falenderimi i takon Allahut, Zotit te gjitha boterave, paqja, meshira dhe shpetimi i Allahut qofshin mbi te Derguarin e Tij te fundit (Muhamedin), mbi familjen tij, …

Read More »

Gurët e tëmthit, llojet dhe shenjat lajmëruese

Nga mjekja Rozana Aleksi Gurët e tëmthit formohen kur lëngu i grumbulluar në fshikëzën e tëmthit mpikset ose ngurtësohet në copa të vogla materiali të ngjashme me gurët. Lëngu, i quajtur bile (lëngu i tëmthit) ndihmon në tretjen e yndyrave të ushqimit. Bila (lëngu i tëmthit) prodhohet në mëlçi, pastaj …

Read More »

Dhjetë rrugë për një edukim të suksesshëm

Dhjetë rrugë për një edukim të suksesshëm Shejma Numan Është tepër me rëndësi të meret iniciativë për lehtësimin e metodave, që fëmijëve tanë t’ju ofrojmë në brendësine e tyre kulturë apo qëndrueshmëri në veten e tyre, vetëbesim në vetveten e tyre se ata janë të dashur tek të tjerët. Poqëse …

Read More »

Martesa dhe marrëdhëniet intime

Xhabiri transmeton hadithin nga Pejgamberi sal-lall-llahu alejhi ve selem, “Martohuni me vajzat e pastërta të cilat do t`i doni dhe ato do t`ju duan juve.” Xhabiri ka thënë: “Pejgamberi, sal-lall-llahu alejhi ve selem,e ka ndaluar aktin seksual, nëse para tij nuk ka paralojë të caktuar – përkëdhelje dhe të ngajshme …

Read More »

Pendimi i Malik ibn Dinar

Historia e Malik ibn Dinar-Allahu e mëshiroftë, është interesante edhe atë për shumë shkaqe… Maliku ishte nga muslimanët më të prishur të kohës së tij, mashtronte njerëzit dhe jetonte një jetë të shthurur. I lindi një vajzë dhe Allahu i futi në zemër një dashuri të madhe për Fatimen e …

Read More »

Shenjat dha shkaktarët e osteoporozes, si ta parandalojmë që në moshë të re

Ndërgjegjësimi për osteoporozën duhet të fillojë që në moshë të re, me qëllim që të ndërmerren masa për ta parandaluar atë”. Deklarata vjen nga mjekja dhe specialistja e shëndetit publik, Lumturi Mërkuri, e cila përmes kësaj interviste, dhënë për suplementin ‘Life Pages’ të “Gazeta Shqiptare”, shpjegon gjithçka rreth sëmundjes së …

Read More »

…e nëse i lutet dikush me të, Ai i përgjigjet!

E nëse i lutet dikush me të (kështu), Allahu i përgjigjet! Në një hadith të Abdullah Ibn Burejdes (nga babai i tij) transmetohet se Muhammedi (s.a.v.s.) ka dëgjuar një njeri duke thënë: “O Allah, të lutem ma mundëso që të dëshmoj se nuk meriton të adhurohet kush tjetër veç Teje. …

Read More »

Disa fjalë mbi ëndrat shqetësuese

Disa fjalë mbi ëndrat shqetësuese Dr. Halid el-Hibshi Shikimi në ëndërr gjarpërin, (në rrethana normale psikologjike) simbolizon armiqësin. Që do të thotë që të kanoset armiqësia nga bota njerëzore dhe ajo djallëzore. E, nëse gjarpëri të kafshon, do të thotë që ti ke rënë në kurthat e armiqëve tu, nga …

Read More »