Home / Islam

Islam

Në Holandë rritet numri i muslimanëve

Zyra Kombëtare e Statistikave të Holandës, publikoi një raport që përshkruan hartën e religjioneve për 15 vitet e fundit. Sipas raportit të botuar nga zyra statistikore në Holandë, numri i atyre që e cilësuan veten si ‘ateistë’ tejkaluan 50 për qind,kurse rritet numri i përqindjes së popullatës me besim musliman, …

Read More »

Sinead O’Connor bëhet muslimane: një udhëtim teologjik më çoi në Islam

Kjo është lajmëruar prej saj në Twitter, ku ka bërë të ditur dhe emrin e ri, Shuhada ‘Davitt. Ndërkohë, mediat irlandeze kujtojnë se disa kohë më parë ajo u anëtarësua në një sekt katolik, madje duke u shfaqur dhe me veshje klerikale si priftëreshë. Sinead ose tani Shuhada ka publikuar …

Read More »

Lamartine: Skënderbeu luftoi kundër të krishterëve venedikas

Alfons Lamartine (1790-1869) ishte poet romantik, deputet e diplomat, anëtar i Akademisë së Shkencave të Francës. Ka shkruar mjaft vepra në poezi e prozë që shquhen për veçoritë e tyre. Botoi librin: “Udhëtim në Orient 1832-1833”, Paris, 1845 dhe veprën madhore “Histori e Turqisë”, Paris 1855, ku ngre lart figurën …

Read More »

Skënderbeu ishte Hafiz i Kuranit dhe studiues i fesë Islame

Heroi shqiptar Skënderbeu që prej fëmijërisë ishte rritur dhe edukuar në sistemin arsimor të Perandorisë Osmane, ku veç shkencave ekzakte dhe artit mësoheshin njohuri edhe për fenë Islame dhe mbamendja e Kuranit. Skënderbeu që më parë quhej Gjergj Kastrioti pas konvertimit të tij në mysliman mendohet që ka mësuar përmendësh …

Read More »

Në xhaminë e Drenasit, gjermanja konvertohet në myslimane

Shtetasja gjermane, pranoi Islamin në xhamin e fshatit Zabel i Ulët Të premten në ditën e tretë të muajit të Ramazanit, në xhaminë e fshatit Zabel i Ulët, Anna Kette shtetase e Gjermanisë me prejardhje polake ka pranuar fenë Islame. Kette e cila është e martuar me një qytetar nga …

Read More »

Në xhaminë e Drenasit, gjermanja konvertohet në myslimane

Shtetasja gjermane, pranoi Islamin në xhamin e fshatit Zabel i Ulët Të premten në ditën e tretë të muajit të Ramazanit, në xhaminë e fshatit Zabel i Ulët, Anna Kette shtetase e Gjermanisë me prejardhje polake ka pranuar fenë Islame. Kette e cila është e martuar me një qytetar nga …

Read More »

“Deri në 2030 muslimanët mund të përbëjnë 8 për qind të popullisë së Evropës”

Një e pesta e popullsisë muslimane në botë jeton në hapësirën evropiane, Amerikën e Veriut dhe Australi, kurse pritet që popullsia mulimane deri në vitin 2030 të përbëjë 8 për qind të popullsisë së përgjithshme të Evropës, thuhet në raportin e publikuar nga Universiteti i Shkencave Shoqërore në Ankara, raporton …

Read More »

Rama i përgjigjet Phlipsit: Je larg realitetit. Erdogani ka bërë më shumë për Kosovën se gjithë kritikët e tij shqiptar

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, ka thënë se raportet me Turqinë nuk përbëjnë asnjë lloj kërcënimi. Në një intervistë për “Ora News”, Rama, duke komentuar deklaratat e David Phillips, ekspert i politikës së jashtme në SHBA dhe drejtor i programit për ndërtimin e paqes dhe të drejtat e njeriut, i …

Read More »

25 pyetje rreth agjërimit në muajin Ramazan

25 PYETJE RETH AGJËRIMIT NË MUAJIN RAMAZAN Nga gjermanishtja: Mr. Bekim Alimi Boton: Qendra Islame, Wil 2003   1. Pse agjërojnë muslimanët? Agjërimi në Islam është një nga ritet fetare islame. Agjërimi në këtë muaj është nga kushtet elementare të islamit krahas shehadetit, i cili vërteton njishmërinë e Allahut xh.sh. dhe …

Read More »

Hoxhë Hasan Tahsini ishte astronomi parë shqiptar me çasje shkencore

oxha Tahsinin shumë prej nesh e njohin vetëm se është emër rruge në kryeqytetin tonë, por kush është realisht Hoxha Hasan Tahsini dhe cila është veprimtaria e tij me bazë kombëtare dhe jo vetëm? Këto të dhëna na vijnë nga Ledian Cikalleshi, i cili ka organizuar një studim të gjerë …

Read More »

Sulltania shqiptare Safija, një nga gratë më të fuqishme në histori

Murati Numërohen jo pak, por 39 kryeministra me origjinë shqiptare që e qeverisën atë për 150 vjet me radhë. Burrat ndoshta ishin një gjë e zakonshme në sundim. Por, ajo që mahnit është sulltanati i grave dhe, veçanërisht atyre me origjinë shqiptare. Arkivat dëshmojnë se ekzistojnë disa emra që luajtën …

Read More »

Mediat angleze: Mbretëresha e Anglisë është pasardhëse e familjes së profetit Muhammed a.s.

Historianët besojnë se Mbretëresha e Anglisë është pasardhëse e themeluesit të Islamit – pasi e studiuan trungun e saj familjar për 43 gjenerata para saj. Sipas tyre, kjo e bën Mbretëreshën e Anglisë pasardhëse të largët të Profetit Muhamed. Gjetjet u publikuan për herë të parë më 1986 nga Burke’s …

Read More »

Cilat janë gratë më të mira dhe gratë më të këqija?

Profetin salallahu alejhi ue selem e pyeten duke i thene: Cilat jane grate me te mira dhe grate me te keqija? Ai u pergjigj duke thene: ‘Grate me te mira, jane ato gra qe jane te dashura, qe lindin, qe binden, qe ngushellojne, dhe qe ia kane friken Allahut. Ndersa …

Read More »

Kini kujdes nga këto 3 hadithe të dobëta

1- “Abdurrahman bin Aufi do te hyje ne xhenet këmbadorazi”. [Ky hadith eshte i trilluar, per me teper shih El Menar el Munijf te Ibn Kajjim el Xheuzijes fq 306 si dhe El Feuaid el Mexhmuah te Sheukanit me nr 1184]. 2- “Te dhenit pas dunjase, eshte kreu i te …

Read More »

Endrra që pa profeti Muhamed alejhi selam

Përcjell ibn Abasi se i Dërguari i Allahut (alejhi selam) ka thënë: “M’u paraqitën popujt. Pashë një Profet me një grup të vogël njerëzish (1-9 veta), një Profet me një njeri, një Profet me dy njerëz, dhe një Profet pa asnjë. Ne këtë kohë pashë një turmë të madhe. Mendova …

Read More »

Si e fitoj nëna Xhenetin

Transmeton Omeri (radiallahu anhu) se Aishja (radiallahu anha) ka thënë: “Erdhi tek unë Sukejna dhe në krahë mbante dy fëmijët e saj, unë i dhashë tre herë dhe ajo i dha vajzave të saj nga një hurmë, kur donte të hante hurmën e saj vajzat kërkuan sërish dhe ajo ia …

Read More »

5 faljet e namazit fshijnë gabimet

Ka thënë Pejgamberi, paqa dhe meshira e Zotit qofte mbi te: “Më tregoni, sikur një lum të kalojë pranë derës së ndonjërit prej jush, ai të lahet në të çdo ditë pesë here, a do ti mbesin atij ndonjë gjë nga papastërtia? Ata thanë: Nuk do ti mbesë asgjë nga …

Read More »

Si u krijua Ademi nga të gjitha ngjyrat e tokës

ra1-720×340″ src=”http://kohaislame.com/wp-content/uploads/2017/04/natyra1-720×340-696×329.jpg” alt=”” width=”696″ height=”329″ /> Njeriu i pare, Ademi (alejhis selam) u krijua nga te gjitha ngjyrat e tokes Nga sahabiu Ebu Musa El-Esharij transmetohet se Pejgamberi alejhis selam ka thene: “Vertete Allahu i lartesuar e krijoi Ademin alejhis selam nga nje kapje (grusht, marrje) qe e kapi (morri) …

Read More »

Trashëgimia që la profeti Muhamed

Ebu Hurejre radiallahu anhu, njëherë po kalonte neper tregun e Medinës. U ndal në treg dhe tha: O njerëz të tregut, sa të paaftë jeni! Ata thanë: E si është kjo (e mundur) o Ebu Hurejre? Ai u përgjigj: Atje tej, po shpërndahet pasuria e të dërguarit të Allahut sal-Allahu …

Read More »

Si të ndërtosh kështjella në Xhenet

Transmetohet nga Muadh Ibn El-Xhuhni, sahab i të dërguarit të Allahut, sal-Allahu alejhi we selem, se i dërguari i Allahut ka thënë: “Kushdo që e lexon suren Ihlas dhjetë here, atëherë Allahu ia ndërton atij një kështjellë në Xhenet dhe i dhuron edhe mirësi të tjera. 1.Kul huvall-llahu ehad.(Thuaj: Ai,Allahu …

Read More »