Home / Blog

Blog

Futja e mësimit të fesë në shkollë është fitore e tërthortë e ISIS

Ja çfarë urrejtje shkruan Kastriot Myftaraj mbi futjen e mësimit të fesë në shkolla Futja e mësimit të fesë në shkollë është fitore e tërthortë e ISIS në Shqipëri, meqënëse bëhet për shkak të terrorizmit islamik Fakti që Kryeministri Rama zgjodhi mbledhjen solemne të Komunitetit Musliman të Shqipërisë me rastin …

Read More »

Vdekja, vëllezër gjë e tmerrshme dhe e vështirë

Falënderojmë Allahun xh.sh dhe bëjmë salavat dhe selam mbi Pejgamberin a.s dhe mbi të gjithë ata të cilët shkojnë në rrugës së tyre deri në ditën e gjykimit. Vdekja, vëllezër gjë e tmerrshme dhe e vështirë, vdekja të cilin nuk bën pa e shijuar çdo krijesë, vdekja moment të cilin …

Read More »

Psikologjia e lumturisë – Instiktet njerezore mes Frojdizmit dhe Islamit

Nga: Fatjon TAIPI Psikolog Ku ndodhet lumturia???!!! Lumturia, kjo supermaci shpirterore per te cilen filozofet, psikologet, dijetaret e ndryshem kane folur pambarimisht po kthehet ne nje term “jetim”, sepse ne jeten e perditshme po verehen perhere e me shume sjellje “anti-lumturi”, vetvrasjet po shtohen me ritme te pandalshme, lufterat nuk …

Read More »

NËSE KE BESIM NË ALLAHUN – TI JE NJERIU MË I PASUR!

Secili prej nesh ka dëshirë që të hyjë në xhennet.Këtë duhet ta kemi prioritet në mendimet tona, nese duam që pas largimit nga kjo botë të hyjmë në xhennet.Betohem në Allahun, rreth kësaj çështje reduktohet krejt jeta e njeriut, sepse atje nuk do t’ju bëj dobi asgjë që keni fituar …

Read More »

Ky është Islami për të cilin duhet të jemi krenar

Shkruan: Hatixhe Benguenna (prezantuese në TV Al-Jazeera – Katar)Unë kam qenë për vizitë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe shkova në një shitore pak më të madhe për të blerë disa gjëra. Derisa isha duke pritur në radhë për t’i paguar ato që kam blerë, e pashë një grua …

Read More »

Nigel Farage: Ky është vetëm fillimi, shpresoj që Brexit të inkurajojë vendet e tjerë të dalin nga BE

Sot askush në Britaninë e Madhe nuk është më i lumtur se ai. “U takon të tjerëve të gjykojnë nëse jam ati i Brexit, por mendoj se kam bërë pjesën time”, thotë Nigel Farage, pa e fshehur kënaqësinë. Për një njeri që është mësuar të ekzagjerojë, ky është një “understatement”: …

Read More »

Kush dhe pse po e nxjerr sot Skënderbeun në mejdan?

Dr. Husamedin FerajDebati i sotëm për Skënderbeun nuk ka asnjë lidhje me Skënderbeun real, por me përdorimin dhe përdoruesit e tij. Skënderbeu real mund të përdoret dhe është përdorur për politika shumë të ndryshme dhe të kundërta. Skënderbeu ka bërë luftë kundër fuqisë më të madhe të kohës, kundër superfuqisë …

Read More »

Mjaft u kërkuam muslimanëve të dënojnë terrorizmin! Është fanatizëm dhe islamofobi!

Ka një lloj rituali të caktuar ku secili nga miliarda muslimanët e botës, e sidomos ata që jetojnë në vendet perëndimore, pritet që ta kryejë menjëherë pas ndonjë incidenti dhune ku përfshihet ndonjë musliman. Është një ritual që po po vazhdonedhe me krizen e pengjeve në Sidnej, ku një sheik …

Read More »

O ju që po i mallkoni gënjeshtarët

Shoh nga xhemati duke “mallkuar genjeshtarët”. Te gjithë pajtohemi se gënjeshtra është e keqe. Nuk ka dobi në gënjeshtra, përveç në disa raste. E kemi të qartë nga e kanë thënien, mirëpo pyetja ime është “ju që mallkoni, mos ka ndonjë rast kur ju gënjeni?”. Kujdes! (këshillë): 1. A mund …

Read More »

Shtate keshilla te shtrydhura per Edin dhe Lulin!

Kreshnik Osmani Qeveria dhe Opozita kane kohe qe kane hedhur ushtaret e tyre analiste ne media dhe shqiptaret te vendosur si ne nje shfaqje cirku reagojne me shume huti dhe konfuzion ndaj informacioneve dhe kunderinformacioneve te prestigjatoreve dhe te magjistareve te secilit kamp politik.Nje arsenal i madh kuadrosh partie qe …

Read More »

QËNDRESA HALILI: Nuk jam myslimane pikë! Familja ime është bë ARABI

“Jo, nuk kam ndërruar fè, por nuk jam as myslimane!” Familjes sime të gjerë-ndjerë…! “Më vjen keq se e keni humbur tashmë Qëndresën, atë vajzën e dashtun, familjare, besnike e “faqebardhën” e shtëpisë. – siç më thoshte gjithmonë lokja e vjetër plake (që e kam qit jashtë këtij rrethi të …

Read More »

Besimtari nuk kafshohet nga e njëjta vrimë dy herë

Na rrëfen Ebu Hurejre, radijallahu anhu, se Pejgamberi, sal-lallahu alejhi ve sel-lem, ka thënë: “Besimtari nuk kafshohet dy herë nga një vrimë”. Buhariu dhe Muslimi Ky hadith sipas komentatorëve të hadithit i ka dy kuptime: 1- Besimtarit nuk i ndodhë që të kafshohet dy herë nga një vrimë e gjarprit. …

Read More »

“Islami nuk kërkon prej teje të vraposh drejt izolimit!”

Islami, muslimanët, islamofobia, etiketimet fallse, fyerjet, dilemat, izolimi, përzierja me njerëzit, shoqërimi i hapur, mbyllja sektare… Dilema pa fund, që lidhen me përditshmërinë e sjelljes së muslimanit, sidomos në kohë si tonat dhe realitete në të cilat, ditë pas dite bien maska dhe, të vërtetat marrin e qartësohen nga mjegullnajat …

Read More »

Lexo me emrin e Zotit tënd…

Allahu xh.sh., përmes Kur’anit dhe Profetit a.s., iu bën thirrje besimtarëve të kërkojnë diturinë, herë në formë këshille e nxitje dhe herë në formë urdhërore. Vetë fakti që fjala e parë e shpallur ishte “Lexo”, tregon për vlerën dhe nivelin, në të cilin Islami e ngre diturinë. Në Kur’an, fjala …

Read More »

Palo analiste!

Nuk me befason fakti qe islamin sulmoni, E keni bere tradite e s’eshte e para here. Nuk me befason qe mbi te hidhni balte Sa here qe ne ekrane dilni, nga gojet nxirni vrere. Nuk e di xhanem pse analiste ju kane quajtur Vetem per Islamin ju s’keni haber. Pjelle …

Read More »

Reportazh: ja si qindra prishtinas humbin kohën në lojëra kompjuterike

Nga Bashkim Kastrati Një numër i madh të rinjsh në Prishtinë e kalojnë një pjesë të madhe të kohës, duke luajtur lojëra të ndryshme kompjuterike. Një kompleks i lokaleve që njihet si “Lokalet e Lesnës” e që gjendet afër fakultetit të Filologjisë është i dedikuar për aktivitete të tilla. Para …

Read More »

BEREQETI I ZOTIT… Njeriu – pjesë e Tokës

Nuk ka asnjë dyshim në faktin që Allahu e krijoi tokën dhe e pasuroi me të gjitha elementet e nevojshme, atëherë ajo është vënë në shërbim të qenies njerëzore, në mënyrë që jo vetëm të jeton në tokë, por edhe të ushqehet nga ajo. Njeriu, si një qenie sociale është …

Read More »