Home / Bota / Bota e alkoolit: Shqiptarët konsumojnë më pak, lituanezët mbajnë kampion
Like faqes ne Facebook

Bota e alkoolit: Shqiptarët konsumojnë më pak, lituanezët mbajnë kampion

Shqipëria renditet në vendet e konsumit të moderuar të alkoolit, sipas një artikulli të publikuar nga Medias-presse.info.
Vendet janë ndarë në tre kategori të mëdha: konsumi pakët (0-6 litra në vit për person), vendet normale (7-12 litra) dhe ato të alkoolizuara (13 e sipër), si dhe 19 nënkategori në varësi të sasisë së konsumit të alkoolit.
Në vendet me konsum thuajse zero janë vendet myslimane, ku në Arabinë Saudite është e ndaluar me ligj.
Shqipëria futet në vendet që konsumon me pak se 10 litra, së bashku me 16 shtete të tilla se Shtetet e Bashkuara, Holanda, Bosnja, etj.
Vendi që konsumon më shumë alkool është Lituania, me një mesatare 18.6 litra për frymë.

Like faqes ne Facebook

Check Also

Shqiptarët në Argjentinë s’kanë të drejt të mësimit shqip

Në Argjentinë jetojnë mbi 95 mijë banorë .  Shumica e shqiptarëve që mërguan në Argjentinë ishin arbëreshë nga Italia jugore, …