Home / Feja / A ka të drejta vjehrra mbi nusen?
Like faqes ne Facebook

A ka të drejta vjehrra mbi nusen?

Pyetësi:Së pari: Me të vërtet ju duam për Hir të Allahut, o Shejkh. Pyetja – Allahu ju shpërbleftë me të mira – është: A ka të drejta nëna e burrit (vjehrra) mbi nusen?

Përgjigje:Jo. Nëna e burrit (vjehrra) nuk ka të drejta mbi gruan (nusen), porse është prej dashamirësisë dhe mirësisë si dhe prej asaj që e bën burrin ta dojë më shumë gruan e tij është që të kujdeset për të (vjehrrën) në lidhje me interesat e saj dhe t’i shërbej asaj në punët e lehta; kur vjen mëngjesi e përshëndet atë (vjehrrën) me (fjalën) mirëmëngjesi, duke i thënë: O filane, ose oj nëna e filanit, oj vjehrra ime. Kjo është gjë e mirë. Ndërsa të ketë obligime ndaj saj, jo (nuk ka), ngase bashkëjetesa me sjellje të mirë është në mes burrit dhe gruas.

Shejkh Muhamed ibn Salih el-Uthejmin

Like faqes ne Facebook

Check Also

Lavrov: Rusia nuk duhet të veprojë ‘dhëmb për dhëmb’ pasi Facebook ndalon mediat ruse

Sergej Lavrov thotë se është kundër kundërshtimit te mediave të huaja në Rusi pas ndalimit të Facebook të faqeve të …