Home / Feja / Umeti i i parë që do të hyjë në Xhenet

Umeti i i parë që do të hyjë në Xhenet

Umeti i i parë që do të hyjë në Xhenet është umeti i Muhamedit -alejhi selam

Transmetohet nga Ebu Hurejra , se i Dërguari i Allahut -alejhi selam- ka thënë:
“Ne do të jemi të parët që do të hymë në xhenet. Atyre u është dhënë libri Atyre (popujve te meparshem) u është dhënë libri para nesh, kurse neve na është dhënë pas tyre. Ata patën konflikte, kurse Allahu me lejen e Tij na udhëzoi ne tek e drejta, për të cilën ata ranë në konflikte.

(Muslimi)

Shkrime te reja nga Xhamiambret

Check Also

Urimi i myftiut të kosovës naim ef. Tërnava me rastin e festës së Bajramit të Fitrit

Të nderuar besimtarë, vëllezër dhe motra! Po përcjellim muajin e Ramazanit, muajin më të veçantë, …