Home / Feja / Tregim motivues: libri “të varfrit dhe njeriu”

Tregim motivues: libri “të varfrit dhe njeriu”

Ëndrra e vetme e një shkrimtari ishte që ta botonte librin e tij të titulluar “Të varfrit dhe njeriu” dhe për këtë qëllim mblodhi pasuri një periudhë derisa e arriti shumën e duhur.

Rrugës, duke shkuar për te shtëpia botuese që ta botonte librin e tij dhe të realizonte ëndrrën, takoi një fëmijë të varfër me fytyrë të heshtur si heshtja e Detit të Vdekur. Dukej qartë se ishte i uritur dhe e shikoi shkrimtarin me një shikim të mërzitur dhe i tha: “Xhaxha, a ke mundësi të më ndihmosh?! A mundesh që ta ndihmosh nënën time të sëmurë?! Nëna ime është e shtrirë në spital dhe e sëmurë nga varfëria dhe uria!”

Shkrimtari ia kthehu: Jo ore bir, nuk mundem të ndihmoj. Pasuria e tëra që e kam është që të botoj librin tim!

Djaloshi i tha: “E si titullohet libri yt?!”

Shkrimtari i tha: “Të varfrit dhe njeriu”.

Fëmija ia kthehu: “Ne jemi të varfër dhe ti je njeriu. Këtu mundesh ta botosh librin tënd, pra në jetën reale! Shkrimtar i vërtetë është ai që i mbush barqet e të varfërve e jo barqet e shtëpive botuese! Shkrimtar i vërtetë është ai që ndien për të varfrit e jo që shkruan për ta!!”

Shkrimtari heshti si një i vdekur!! Mendoi pak dhe tha: Biri im, eja të shkojmë në spital dhe ta botoj librin tim!!

Irfan JAHIU

Artikulli paraprakNjë mollë para se të flesh? Po, arsyet janë të mrekullueshme

Check Also

Sulm islamofobik në Londër, 3 të lënduar

Policia britanike ka nisur një hetim pasi tre persona u plagosën në një përplasje pranë …