Home / Feja / TËRMET I SHKALLËS 5.0 E DRIDHË MAQEDONINË. Na falë o Allah

TËRMET I SHKALLËS 5.0 E DRIDHË MAQEDONINË. Na falë o Allah

Një tërmet i shkallës 5.0 sipas shkallës Rihter është ndier para pak minutash në Maqedoni. Sipas të dhënave elektronike të marra na Qendra Sizmeologjike, tërmeti ka pasur epiqendren në Resnjë, në afërsi të Ohrit. Dridhjet e lehta janë dëgjuar edhe në Shkup.Përcillet se Enes bin Malik – radijallahu anhu – i tha Aishes – radijallahu anha:
kliko linkun per me teper info..

“ O nëna e besimtarëve, më trego për tërmetet? Ajo tha: ‘ Nëse lejojnë imoralitetin, pinë në masë alkolin dhe përhapen shumë veglat muzikore, atëherë Allahu i Madhëruar, në qiell, bëhet xheloz dhe i thotë Tokës: ‘Dridhu për ata!’
Nëse ata pendohen dhe largohen nga gjynahet, shpëtojnë, por nëse nuk përmisohen, atëherë ajo i shkatërron të gjithë.’
Enesi tha: ‘ O nëna e besimatërve, kjo gjë është dënim për ta?’
Tha: ‘ Është përkujtim dhe mëshirë për besimtarët dhe dënim e zemërim për mohuesit.”

Check Also

50 fakte interesante që duhet t’i dini rreth fesë islame

1 – Islam është emri i fesë. Një person që praktikon islamin quhet mysliman. Mbiemri …