Home / Tag Archives: të

Tag Archives:

Elvis Naci – Dy dyert të cilat sjellin shkatërrimin e njeriut në këtë botë! (VIDEO)

Ka raste kur te rinj te gjendur para ndonje veshtiresie, (ndonje mosmarreveshje ne familje, ndonje dashuri e pasuksesshme, suksesi i pamjaftueshem ne shkolle, mosmarreveshjet me shoke ose shoqe,) nuk kane durim qe te kerkojne zgjidhjet e duhura. Per shkak te mungeses se besimit ne Zot, ata e ngarkojne veten dhe …

Read More »

Lusim Allahun e Madhëruar që të vazhdoj t’ua tregojë dyfytyrësinë të dyfytyrshmëve dhe sinqeritetin të sinqertëve

Udhëheqësit që mbyllin dhe dënojnë ata që flasin të vërtetën janë po aq të vjetër sa edhe civilizimi njerëzor. Nemrudi donte ta ndëshkoj Ibrahimin alejhis-selam, i cili predikonte monoteizmin; Faraoni kërcënoi ta burgos apo vret Musain alejhis-selam, nëse vazhdon të flet kundër tiranisë së sistemit… Sa sundimtarë budallenj janë ata …

Read More »

Kjo është vetura me të cilën bëri ndeshje hoxhë Mulla Jakup Asipi! (VIDEO)

Kjo është vetura me të cilën bëri ndeshje hoxhë Mulla Jakup Asipi! (VIDEO)Kjo është vetura me të cilën bëri ndeshje hoxhë Mulla Jakup Asipi! (VIDEO)Kjo është vetura me të cilën bëri ndeshje hoxhë Mulla Jakup Asipi! (VIDEO)Kjo është vetura me të cilën bëri ndeshje hoxhë Mulla Jakup Asipi! (VIDEO)Kjo është …

Read More »

Emri ‘Muhammed’, një ndër emrat më të përdorur në Londër

Një hulumtim i kryer në Britani të Madhe zbulon se emri musliman Muhamed, është njëri nga emrat më të shpeshtë të cilin prindërit ua lënë fëmijëve të tyre në kryeqytetin britanik Londër dhe në rajonin Midlands. Raporti i publikuar nga Instituti Kombëtar për Statistika (ONS) që mban titullin …

Read More »

Tregim për të marrë këshillë!

Ishte dita e kurban bajramit, dhe një i varfër shkon në shtëpinë e tij për të festuar.Gruaja kish pregatitur një ushqim me bathë ( lloj fasuleje) të njoma të cilat ja vuri mbi tavolinë.U ul burri të hante dhe nga dritarja e dhomës flakte lëkurat e bathës dhe mendonte me …

Read More »

Imami i Qabesë ka një lutje të veçantë për Presidentin Tramp dhe Mbretin Selman

Në New York, nga data 16 -17 shtator është mbajtur konferenca e Rabitës, të titulluar „Dialogu qytetëruar i botës muslimane me SHBA-të“, në të cilën, ndër të tjerë, ka marr pjesë edhe imami i Qabesë dhe drejtori i Drejtorisë për mbarëvajten e dy haremeve, shejh Abdurrahman Es-Sudejs.Pas mbarimit të konferencës, …

Read More »

Pas namazit të sabahut ulet për të lexuar Kur’an dhe ndërron jetë në xhami (VIDEO)..

Vdekja është një ngjarje e madhe, një realitet i pashmangshëm, një fatkeqësi që do ta shijojë secili prej nesh. Nëse jeta për të cilën aq shumë punohet në këtë botë është e përkohshme dhe e dyshimtë, si qëndron puna me vdekjen, e cila është e caktuar dhe e sigurt? Vallë …

Read More »

Fjalët dhe veprat e të dërguarit, paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të, para profetësisë

Pyetja: Veprat dhe fjalët e të dërguarit, paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të, para shpalljes, a konsiderohen si sunet, siç është martesa e tij me Hatixhen, Allahu qoftë i kënaqur prej saj, etj? Përgjigjja: Falënderimi i qoftë Allahut. Në origjinë veprimet e të dërguarit, paqja dhe bekimet e …

Read More »

Kush është i fundit që do të hyjë në Xhenet? –

Kush është i fundit që do të hyjë në Xhenet? – Ne si staf kemi pë qëllim që juve të ju ofrojmë sa më shumë rreth islamit por gjithsesi se kemi Harxhime kështu që ju lutemi që pasi ta dëgjoni përgjigjen të klikoni mbi reklamën që shfaqet poshtë këti teskti …

Read More »

Me keto sure shejtanet do te largohen nga shtepia juaj

Largimi shejtanve nga shtëpia Ne si staf kemi pë qëllim që juve të ju ofrojmë sa më shumë rreth islamit por gjithsesi se kemi Harxhime kështu që ju lutemi që pasi ta dëgjoni përgjigjen të klikoni mbi reklamën që shfaqet poshtë këti teskti sepse ashtu ne do ti mbulojmë harxhimet …

Read More »

A do të zbret (ringjallet)Isai përsëri në tokë?

A do të zbret Isai përsëri në tokë? Ne si staf kemi pë qëllim që juve të ju ofrojmë sa më shumë rreth islamit por gjithsesi se kemi Harxhime kështu që ju lutemi që pasi ta dëgjoni përgjigjen të klikoni mbi reklamën që shfaqet poshtë këti teskti sepse ashtu ne …

Read More »

Në cilën gjuhë do të flasin banorët e Xhenetit?

Në cilën gjuhë do të flasin banorët e Xhenetit? Ne si staf kemi pë qëllim që juve të ju ofrojmë sa më shumë rreth islamit por gjithsesi se kemi Harxhime kështu që ju lutemi që pasi ta dëgjoni përgjigjen të klikoni mbi reklamën që shfaqet poshtë këti teskti sepse ashtu …

Read More »

Bukuria e Grave Të Dynjas dhe Grave të Xhenetit

Bukuria e Grave Të Dynjas dhe Grave të Xhenetit Ne si staf kemi pë qëllim që juve të ju ofrojmë sa më shumë rreth islamit por gjithsesi se kemi Harxhime kështu që ju lutemi që pasi ta dëgjoni përgjigjen të klikoni mbi reklamën që shfaqet poshtë këti teskti sepse ashtu …

Read More »

Pini ujë me stomak bosh menjëherë sapo të zgjoheni!

A e dini se njerëzit japonezë kanë një zakon që pijnë ujë menjëherë sapo të zgjohen? Është një traditë e lashtë për shërimin e shumë sëmundjeve që u bë shumë popullore gjatë Luftës së Dytë Botërore, pasi u botua në një gazetë japoneze. Përfitimet e pirjes së ujit me stomak …

Read More »

Njeriu të cilit Allahu ja pranoi çdo lutje

A keni dëgjuar ndonjëherë për Utbe El – Gulamin? Atë, Imam Edh-Dhehebiu në Sijar e’lam En nubela e ka përshkruar si zahid, të bindur ndaj Allahut, dhe që ia ka pasur frikën Allahut. Sa i përket gjendjes së tij, ai ka qenë sikur Hasan El-Basriu. Ishte i njohur për qarjet …

Read More »

Për çdo nyje të trupit, sa herë që lind dielli, njeriu duhet të japë lëmoshë

Ebu Hurejra, Allahu qoftë i k ënaqur me të! , përcjell se i Dërguari i Allahut ﷺ ka thënë: “Për çdo nyje të trupit, sa herë që lind dielli, njeriu duhet të japë lëmoshë. Të pajtosh dy persona është lëmoshë, ta ndihmosh njeriun të hipë në kafshën e tij a …

Read More »

Mite dhe realitete të Haremit

Leslie P. PierceFragment i shkëputur nga libri i Leslie P. Pierce, Haremi Perandorak (Shtepia botuese Logos-A, 2015).Ne në Perëndim jemi trashëgimtarë të një tradite të lashtë por akoma të fuqishme të obsesionit me seksualitetin e shoqërisë islame. Haremi është pa dyshim simboli më mbizotërues në mitet perëndimore të sendërtuara përreth …

Read More »

Nga Abdullah Klinaku/ Në çastet e vitit të ri Hixhri! Hixhreti-themeli i shoqërisë islame!

Hixhreti apo imigrimi i Muhammedit s.a.v.s nga Meka në Medinë është një nga ngjarjet më të rëndësishme të jetës së Muhammedit s.a.s, shoqërisë islame dhe në përgjithësi të ardhmes së Islamit. Ishte momenti kur bëri kthesa të mëdha në jetën individuale të myslimanëve, në jetën shoqërore dhe kishte refleksione të …

Read More »

Imami i Qabesë ka një lutje të veçantë për Presidentin Tramp dhe Mbretin Selman

Në New York, nga data 16 -17 shtator është mbajtur konferenca e Rabitës, të titulluar „Dialogu qytetëruar i botës muslimane me SHBA-të“, në të cilën, ndër të tjerë, ka marr pjesë edhe imami i Qabesë dhe drejtori i Drejtorisë për mbarëvajten e dy haremeve, shejh Abdurrahman Es-Sudejs. Pas mbarimit të …

Read More »

Arabia Saudite arreston dy aktivistë të të drejtave

DUBAI – Dy mbrojtës të rëndësishëm të të drejtave të njeriut në Arabine Saudite u arrestuan fundjavën e kaluar, thanë diten e martë aktivistët, në një kohë shtypjesh të vazhdueshme kundër desidentëve të Mbretërise. Abdulaziz al-Shubaily dhe Issa al-Hamid janë të dy anëtarë të Shoqatës lokale të të Drejtave Civile …

Read More »