Home / Tag Archives: TA

Tag Archives: TA

FJALËT PËR TË CILAT HAPEN DYERT E QIELLIT, QË ALLAHU TA SHEHË ATË QË I SHQIPTON

Pejgamberi alejhi selam ka thënë:Kush thoteLA ILAHE IL-LALLAHU VAHDEHU LA SHERIKE LEH; LEHUL-MULKU VE LEHUL-HAMDU VE HUVE ‘ALA KUL-LI SHEJ’IN KADIR(Nuk ka zot tjetër përveç Allahut, i Cili nuk ka rival. Atij i takon i gjithë pushteti dhe falënderimi dhe Ai është i pushtetshëm për çdo gjë!) Kush i shqipton …

Read More »

I goditi makinën, por i lë një shënim në xham që s’do t’a harrojë kurrë (FOTO-LAJM)

Ndodh shpesh që shoferë të caktuar godasin makinat e parkuara dhe përpiqen të fshihen, por ky që po ju rrëfejmë nuk është një rast i ngjashëm. Përdoruesi i një makinë në Kosovë ka goditur pak një tjetër makinë të parkuar, por nuk ka mundur të gjejë shoferin, shkruan Albeu.com. Ai …

Read More »

Për ty motër e nderuar! Mënyra se si ta fitosh Xhennetin !

Për ty motër e nderuar! Mënyra se si ta fitosh Xhennetin !Ne si staf kemi pë qëllim që juve të ju ofrojmë sa më shumë rreth islamit por gjithsesi se kemi Harxhime kështu që ju lutemi që pasi ta dëgjoni përgjigjen të klikoni mbi reklamën që shfaqet poshtë këti teskti …

Read More »

Lutja drejtuar Zotit të Madhëruar është një adhurim mbushur plot mistere, i fshehtë dhe i shenjtë. Ajo është sjellja më e sinqertë e adhuruesit. Është gjendja ku njeriu i drejtohet dhe kërkon diçka nga Zoti i tij me çiltërsi dhe sinqeritet.Në ajete si “Kur robërit e Mi të pyesin për Mua, thuaju se Unë jam afër, i përgjigjem lutjeve të lutësit kur ai më lutet.’(Bekare 2/186), “Lutmuni Mua se do t’ju përgjigjem!”(Gafir /60), “Zoti im nuk do t’ju përfillte sikur të mos ishte lutja juaj.”(Furkan /77) tregohet qartë rëndësia e lutjes. Edhe i Dërguari i Zotit (s.a.s) i ka këshilluar shokët dhe të afërmit e tij të luten, dhe vetë nuk ka pushuar së luturi Zotit përgjatë gjithë jetës së tij.Lutja e përshkruar dhe treguar me kaq madhështi zë një vend shumë të rëndësishëm në jetën e besimtarit. Një njeri i cili ngre duart lart i drejtohet Zotit kështu: “Të gjitha shkaqet kanë heshtur. Asnjë ngjarje nuk mund të ndikojë në rrjedhën e natyrës dhe askush nuk mund të më zgjasë dorën dhe të zgjidhë hallet e mia. Unë i ngrita duart dhe po i lutem Atij, Më të madhëruarit, Atij që vazhdimisht zërin ma dëgjon, frymëmarrjen ma ndjen, Ai i cili më thotë se është më afër se damari im i qafës, më premton se do t’i përgjigjet lutjes sime, mbajtësit të premtimeve, Atij i cili nuk më thotë se nuk kam fuqi të plotësoj lutjen tënde dhe të mbaj fjalën e dhënë.”Me anë të lutjes njeriu i drejtohet Zotit me ndjenjën e mallit. Ne mund të jemi larg Tij, ashtu siç jemi larg diellit. Por Ai, ashtu siç bën Dielli me anë të rrezeve të ngrohta, përkëdhel gjithnjë kokën tonë, është prezent në çdo gjendje tonën dhe nuk kthen asnjëherë duarbosh zemrën që i lutet. Ai është i mëshirshëm me robin e tij më shumë se ç’është nëna dhe babai me fëmijën e vet. Profeti i nderuar ia tregon shokëve këtë të vërtetë me anë të një tabloje:Një grua e cila kërkonte fëmijën e saj mes robërve pas mbarimit të luftës, vraponte sa majtas djathtas, here vraponte e here ndalej, përqafonte çdo fëmijë që i dukej si fëmija i saj. Kur e shihte se nuk është fëmija i saj, e linte dhe vazhdonte kërkimin. Më në fund arriti ta gjente, e përqafoi fort dhe i mori erë. Dhe pikërisht në këtë moment Profeti i Allahut (xh.sh) u tregon këtë tablo shokëve dhe i pyet: “A e shihni këtë nënë? A mund ta hedh në zjarr fëmijën e saj që e ka strukur fort në gji?”, “Jo,kurrsesi, nuk mund ta hedhë.”, u përgjigjën sahabët. Pas kësaj përgjigjeje Profeti iu drejtua shokëve me këta fjalë: “Zoti është më i mëshirshëm ndaj robërve të Tij sesa kjo nënë.”Si të lutesh?Përsa i përket mënyrës sesi t’i lutemi Zotit, mund të themi se pikë së pari kur i lutemi Zotit duhet të besojmë sinqerisht se Ai do të na e pranojë lutjen. Asnjëherë nuk duhet të lutemi me mendimin se edhe po nuk u pranua, gjithsesi nuk prish punë, apo t’i lutemi Zotit sikur po testojmë fuqinë e Tij në ka apo nuk ka mundësi të na i pranojë lutjet. Para dhe gjatë lutjes duhet besuar realisht se Allahu është i Plotfuqishëm dhe ka fuqinë të realizojë çdo gjë. Nëse Ai dëshiron, mund ta bëjë të varfrin mbret për një çast të vetëm. Prandaj le të punojmë shumë për pranimin e lutjes dhe le të kërkojmë nga Zoti arritjen e objektivave më të larta, p.sh., në vend të parajsës duhet të kërkohet Firdeusi. Ja pra, kështu na ka mësuar të lutemi Profeti ynë i nderuar.Së dyti, lutjet duhen drejtuar me mendimin se Zoti plotëson dëshirat dhe kërkesat tona, duke pranuar kështu fuqinë dhe forcën e Tij të pafund. Përsëri ne e dimë se Ai mundet dhe ka fuqinë e krijimit të një bote tjetër siç është parajsa dhe prandaj kërkojmë nga Ai Xhenetin. Kjo nuk është vetëm lutje apo pasqyrim i gjendjes sonë, por është një lloj peticioni i thellë në të cilin shprehim të gjitha cilësitë e madhëruara dhe emrat e Tij të bukur. Një lutje e tillë është një adhurim i pastër dhe asnjëherë nuk refuzohet.Krahas kësaj kur lutemi nuk duhet të neglizhojmë, por të lutemi me shumë këmbëngulje dhe vendosmëri. A i keni pare lypësit para dyerve të xhamive, nganjëherë thonë fjalë të tilla dhe kërkojnë diçka me aq shpirt, saqë ty nuk të bëhet të ikësh pa u dhënë diçka. Ja pra, dhe ne duhet t’i lutemi Zotit në atë mënyrë nëse duam të na mbështjellë me mëshirën e Tij. Disa njerëz kanë shpëtuar nga këta lutje të përzemërta dhe të sinqerta. P.sh., njeriu mund të lutet kështu: “O Zot! Unë e njoh veten time, me veprat që kam bërë e kam të vështirë të futem në parajsë, por nëse Ti e urdhëron diçka të tillë, atëherë edhe mundem. Edhe nëse më shpie në zjarrin Tënd, do t’u flas për Ty njerëzve aty.” Ndërsa një tjetër lutet kështu: “O Zot! Unë e njoh veten time, por të njoh dhe Ty; mua nuk më shkojnë këta mëkate, po Ty me të vërtetë që të takon falja.”Fjalë të tilla të përzemërta sjellin mëshirën e Zotit dhe Ai bën atë që i shkon madhështisë së Tij, dhe i bën lutjet e tyre një mjet për faljen e mëkateve.Njeriu duhet të shkrihet në atmosferën e lutjes dhe asnjëherë nuk duhet të lodhuri nga lutja. Zoti padyshim që e dëgjon zërin e njeriut por nganjëherë njeriu kërkon gjënë e gabuar dhe Zoti i jep atë që është më e mirë për të. Siç e thotë dhe një dijetar i njohur, robi i kërkon Zotit një djalë, dhe Zoti i jep atij një vajzë si Merjemja e nderuar, e cila do të jetë më e mirë për të.

Lutja drejtuar Zotit të Madhëruar është një adhurim mbushur plot mistere, i fshehtë dhe i shenjtë. Ajo është sjellja më e sinqertë e adhuruesit. Është gjendja ku njeriu i drejtohet dhe kërkon diçka nga Zoti i tij me çiltërsi dhe sinqeritet.Në ajete si “Kur robërit e Mi të pyesin për …

Read More »

FJALËT PËR TË CILAT HAPEN DYERT E QIELLIT, QË ALLAHU TA SHEHË ATË QË I SHQIPTON

Pejgamberi savs ka thënë: “Kush thotë: LA ILAHE IL-LALLAHU VAHDEHU LA SHERIKE LEH; LEHUL-MULKU VE LEHUL-HAMDU VE HUVE ‘ALA KUL-LI SHEJ’IN KADIR (Nuk ka zot tjetër përveç Allahut, i Cili nuk ka rival. Atij i takon i gjithë pushteti dhe falënderimi dhe Ai është i pushtetshëm për çdo gjë!) Kush …

Read More »

Allahu ta falë – Ohh dëgjojeni këtë Hadith o xhemat patjetër

Allahu ta falë – Ohh dëgjojeni këtë Hadith o xhemat patjetërNe si staf kemi pë qëllim që juve të ju ofrojmë sa më shumë rreth islamit por gjithsesi se kemi Harxhime kështu që ju lutemi që pasi ta dëgjoni përgjigjen të klikoni mbi reklamën që shfaqet poshtë këti teskti sepse …

Read More »

ENDE KA NJERËZ TË MIRË: TA KAM RROK PAK VETURËN, LAJMËROM!

Sinqeritet si ky, shembull. Nuk e ka parë askush, por ka pas frikë Zotin i Cili sheh gjithçka. Pasi që i ka goditur paksa veturën, një shqipëtar ka marrë një letër të bardhë dhe ka shkruajtur numrin e telefonit që ta thërrasë personi i dëmtuar, në mënyrë që të kryejnë …

Read More »

Sipas një doktori gjerman, ja si mund të bini nga pesha dhe ta pastroni trupin tuaj me ujë të ngrohtë!

Sipas një herbalisti gjerman, Andreas Mortiz, duke pirë ujë të pastër detoksifikojmë qelizat në trupin tonë, përmirësojmë qarkullimin dhe ulim sasinë e toksinave. Ju do të duhet të valoni ujë për 15-20 minuta në mënyrë që të mund të eleminoni jonet negative dhe pastaj të konsumoni atë në mënyrë që …

Read More »

SubhanAllah: A bën ta lë Namazin sepse vjehra dhe kunata mendojn se po ju iki punve?

SubhanAllah: A bën ta lë Namazin sepse vjehra dhe kunata mendojn se po ju iki punve?Ne si staf kemi pë qëllim që juve të ju ofrojmë sa më shumë rreth islamit por gjithsesi se kemi Harxhime kështu që ju lutemi që pasi ta dëgjoni përgjigjen të klikoni mbi reklamën që …

Read More »

Devotshmëria të sjell rrugëdalje nga nuk ta merr mendja

habiti ishte një djalë i ri  që i përmbahej fesë. Një ditë shkoi afër lumit  të marr abdest dhe aty  gjeti një mollë të cilën e hëngri pa menduar fare. Në ato momente iu kujtua se ajo mollë ishte mall i huaj, andaj vendosi ta kërkoi pronarin e saj. Kur …

Read More »

Era e pakëndshme e këmbëve – si ta eliminojmë?

Ditët e ngrohta sjellin edhe djersitje të madhe, siç na djersitet i tërë trupi, ashtu djersiten e shputat, pa marrë parasysh që kryesisht mbathim sandale apo papuçe. Djersitja e tepërt është një problem shumë i përhapur edhe ditëve të ftohta, por shumë refuzojnë që të tregojnë. Krahas problemeve që shputa …

Read More »

Devotshmëria të sjell rrugëdalje nga nuk ta merr mendja

habiti ishte një djalë i ri që i përmbahej fesë. Një ditë shkoi afër lumit të marr abdest dhe aty gjeti një mollë të cilën e hëngri pa menduar fare. Në ato momente iu kujtua se ajo mollë ishte mall i huaj, andaj vendosi ta kërkoi pronarin e saj. Kur …

Read More »

Pesë ajete që ta lehtësojnë ngushtimin në gjoks..

“Thuaj: “Do të na godasë vetëm ajo që na ka caktuar Allahu; Ai është Mbrojtësi ynë dhe vetëm tek Allahu le të mbështeten besimtarët!”. Teube 51. “Nëse nga Allahu të godet ndonjë fatkeqësi, atëherë askush përveç Tij nuk mund të të shpëtojë. E, nëse të dhuron ndonjë mirësi, dije se …

Read More »

Të duhen dy minuta për ta lexuar, por mund të ta ndryshojë jetën

“Një person e pyeti një njeri të urtë : Si të dal nga rrethi vicioz i përditshmërisë së zbrazët ku nuk kam as dashuri dhe as lumturi? Njeriu i urtë i tha: Mund të dalësh vetëm në vendin ku takohet fillimi dhe fundi! Njeriu u zhyt në mendime dhe u …

Read More »

Devotshmëria të sjell rrugëdalje nga nuk ta merr mendja

habiti ishte një djalë i ri  që i përmbahej fesë. Një ditë shkoi afër lumit  të marr abdest dhe aty  gjeti një mollë të cilën e hëngri pa menduar fare. Në ato momente iu kujtua se ajo mollë ishte mall i huaj, andaj vendosi ta kërkoi pronarin e saj. Kur …

Read More »

Disa të rinjë që deshtën ta sprovojnë hoxhën me grua të bukur (ngjarje)

Disa të rinjë që deshtën ta sprovojnë hoxhën me grua të bukur (ngjarje)Ne si staf kemi pë qëllim që juve të ju ofrojmë sa më shumë rreth islamit por gjithsesi se kemi Harxhime kështu që ju lutemi që pasi ta dëgjoni përgjigjen të klikoni mbi reklamën që shfaqet poshtë këti …

Read More »

Një krim pothuajse i “përkryer”: Vrau gruan dhe llogariste që trupin e saj do ta humb uragani, por harroi një detaj

Ish-bashkëshorti i Crystal McDowell 37-vjeçe, e cila ishte zhdukur një ditë para se uragani Harvey të godiste Houstonin, është paraqitur në gjykatë dhe ka pranuar se e ka vrarë nënën e fëmijëve të tij. Crystal kishte jetuar disa ditë me ish-bashkëshortin, Steven, pasi që në shtëpinë e saj po kryheshin …

Read More »

Disa këshilla se si ta bësh bashkëshortin tënd të lumtur

Asnjë vend në botë për nga bukuria dhe rehatia nuk mund të krahasohet me shtëpinë e lumtur. Kudo që të shkojmë dhe takohemi, nuk mund të jemi të rehatshëm sikur në shtëpinë ku është përhapur lumturia. Shtëpi e lumtur është ajo shtëpi ku nuk ka grindje dhe zënka, ajo ku …

Read More »

Disa këshilla se si ta bësh bashkëshortin tënd të lumtur

Asnjë vend në botë për nga bukuria dhe rehatia nuk mund të krahasohet me shtëpinë e lumtur. Kudo që të shkojmë dhe takohemi, nuk mund të jemi të rehatshëm sikur në shtëpinë ku është përhapur lumturia.Shtëpi e lumtur është ajo shtëpi ku nuk ka grindje dhe zënka, ajo ku nuk …

Read More »

Kryebashkiaku i Ankarasë u lut që uraganet ta shkatërronin Amerikën, reagon SHBA

Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë reaguar pas lutjeve të kryetarit të bashkisë së kryeqytetit turk Ankara, që uraganet Irma dhe Harvey të shkaktonin sa më shumë shkatërrime në SHBA, në mënyrë që kjo e fundit ta linte Turqinë rehat. Në disa postime në Twitter, kryebashkiaku Melih Gokçek ka shkruar: …

Read More »