Home / Tag Archives: Si

Tag Archives: Si

Çdo njeri formohet në mitrën e nënës së vet (duke qëndruar) dyzet ditë si një pikë uji

Nga Ebu Abdurrahman Abdullah ibn Mesudi, Allahu qoftë i kënaqur me të! , përcillet të ketë thënë: “I Dërguari i Allahut ﷺ që është më i vërteti, vërtetësia e të cilit është dëshmuar, na thoshte: “Çdo njeri formohet në mitrën e nënës së vet (duke qëndruar) dyzet ditë si një …

Read More »

Prisheni bllokun e vjetër: Kërcënimet e Trump në OKB të njëjta si ato të paraardhësve të tij

Fjalët e një presidenti Amerikan nuk duhet të merren lehtë, pasi ato mund të ndiqen nga veprime që kanë pasoja të gjera, sikurse deklaratat e Barak Obamës mbi Libinë dhe Sirinë dhe fjalimin e famshëm të Xhorxh W. Bush mbi “Boshtin e së Keqes”. Duke e quajtur udhëheqësin e Koresë …

Read More »

SKANDALOZE: Ja si e maltreton BURDUSHI një pacient, kinse po e largon djallin nga trupi i ti ( VIDEO )

Xhihadi më i mirë është që të luftohen armiqtë e fesë dhe t’u qëndrojmë kundër kurthëve të tyre. Prej tyre janë magjistarët, fallxhorët dhe mashtruesit. Vërtetë, ata po bëjnë dëm të madh me veprat e tyre që janë shumë të rrezikshme. I mundojnë besimtarët tepër dhe aspak nuk brengosën për …

Read More »

Si do jenë peshoret e Ditës se Gjykimit?

Në Ditën e Kiametit, Ne do të vendosim peshore të sakta Pyetje: Kush do peshohet ditën e Kiametit? Shejh Abdulmuhsin el-Abadi (Allahu e ruajttë!): Do peshohen veprat dhe regjistrat. Po ashtu thuhet se dhe vetë njeriu do peshohet. Ashtu siç tregohet në historinë e Abdullah bin Mesudit radijAllahu anhu se …

Read More »

Ja si duket sot shpella në të cilën u fsheh Muhammedi a.s. gjatë hixhretit

Krahas Kur’anit famëlartë, gati të gjithë librat e historisë, të tefsirit dhe të hadithit, e pohojnë faktin se Muhammedi a.s., gjatë shpërnguljes së tij, pra të hixhretit, ai, së bashku me shokun e tij më të ngushtë, Ebu Bekrin, r.a. u fshehën në shpellën Eth-Theur. Aty qëndruan për një kohë …

Read More »

Për ty motër e nderuar! Mënyra se si ta fitosh Xhennetin !

Për ty motër e nderuar! Mënyra se si ta fitosh Xhennetin !Ne si staf kemi pë qëllim që juve të ju ofrojmë sa më shumë rreth islamit por gjithsesi se kemi Harxhime kështu që ju lutemi që pasi ta dëgjoni përgjigjen të klikoni mbi reklamën që shfaqet poshtë këti teskti …

Read More »

SI T’I SHLYEJ GJYNAHET E MIA

Në vazhdim do i cekim disa adhurime, të lehta dhe të përditshme, mirëpo me peshë të madhe, ngase ato i shlyejnë gjynahet dhe kjo padyshim është dhunti e madhe prej Allahut!1. Shlyeji ato me këtë hadith: “Nuk ka njeri në tokë i cili thotë: “La ilahe il-lAllah, vAllahu ekber, ve …

Read More »

Lutja drejtuar Zotit të Madhëruar është një adhurim mbushur plot mistere, i fshehtë dhe i shenjtë. Ajo është sjellja më e sinqertë e adhuruesit. Është gjendja ku njeriu i drejtohet dhe kërkon diçka nga Zoti i tij me çiltërsi dhe sinqeritet.Në ajete si “Kur robërit e Mi të pyesin për Mua, thuaju se Unë jam afër, i përgjigjem lutjeve të lutësit kur ai më lutet.’(Bekare 2/186), “Lutmuni Mua se do t’ju përgjigjem!”(Gafir /60), “Zoti im nuk do t’ju përfillte sikur të mos ishte lutja juaj.”(Furkan /77) tregohet qartë rëndësia e lutjes. Edhe i Dërguari i Zotit (s.a.s) i ka këshilluar shokët dhe të afërmit e tij të luten, dhe vetë nuk ka pushuar së luturi Zotit përgjatë gjithë jetës së tij.Lutja e përshkruar dhe treguar me kaq madhështi zë një vend shumë të rëndësishëm në jetën e besimtarit. Një njeri i cili ngre duart lart i drejtohet Zotit kështu: “Të gjitha shkaqet kanë heshtur. Asnjë ngjarje nuk mund të ndikojë në rrjedhën e natyrës dhe askush nuk mund të më zgjasë dorën dhe të zgjidhë hallet e mia. Unë i ngrita duart dhe po i lutem Atij, Më të madhëruarit, Atij që vazhdimisht zërin ma dëgjon, frymëmarrjen ma ndjen, Ai i cili më thotë se është më afër se damari im i qafës, më premton se do t’i përgjigjet lutjes sime, mbajtësit të premtimeve, Atij i cili nuk më thotë se nuk kam fuqi të plotësoj lutjen tënde dhe të mbaj fjalën e dhënë.”Me anë të lutjes njeriu i drejtohet Zotit me ndjenjën e mallit. Ne mund të jemi larg Tij, ashtu siç jemi larg diellit. Por Ai, ashtu siç bën Dielli me anë të rrezeve të ngrohta, përkëdhel gjithnjë kokën tonë, është prezent në çdo gjendje tonën dhe nuk kthen asnjëherë duarbosh zemrën që i lutet. Ai është i mëshirshëm me robin e tij më shumë se ç’është nëna dhe babai me fëmijën e vet. Profeti i nderuar ia tregon shokëve këtë të vërtetë me anë të një tabloje:Një grua e cila kërkonte fëmijën e saj mes robërve pas mbarimit të luftës, vraponte sa majtas djathtas, here vraponte e here ndalej, përqafonte çdo fëmijë që i dukej si fëmija i saj. Kur e shihte se nuk është fëmija i saj, e linte dhe vazhdonte kërkimin. Më në fund arriti ta gjente, e përqafoi fort dhe i mori erë. Dhe pikërisht në këtë moment Profeti i Allahut (xh.sh) u tregon këtë tablo shokëve dhe i pyet: “A e shihni këtë nënë? A mund ta hedh në zjarr fëmijën e saj që e ka strukur fort në gji?”, “Jo,kurrsesi, nuk mund ta hedhë.”, u përgjigjën sahabët. Pas kësaj përgjigjeje Profeti iu drejtua shokëve me këta fjalë: “Zoti është më i mëshirshëm ndaj robërve të Tij sesa kjo nënë.”Si të lutesh?Përsa i përket mënyrës sesi t’i lutemi Zotit, mund të themi se pikë së pari kur i lutemi Zotit duhet të besojmë sinqerisht se Ai do të na e pranojë lutjen. Asnjëherë nuk duhet të lutemi me mendimin se edhe po nuk u pranua, gjithsesi nuk prish punë, apo t’i lutemi Zotit sikur po testojmë fuqinë e Tij në ka apo nuk ka mundësi të na i pranojë lutjet. Para dhe gjatë lutjes duhet besuar realisht se Allahu është i Plotfuqishëm dhe ka fuqinë të realizojë çdo gjë. Nëse Ai dëshiron, mund ta bëjë të varfrin mbret për një çast të vetëm. Prandaj le të punojmë shumë për pranimin e lutjes dhe le të kërkojmë nga Zoti arritjen e objektivave më të larta, p.sh., në vend të parajsës duhet të kërkohet Firdeusi. Ja pra, kështu na ka mësuar të lutemi Profeti ynë i nderuar.Së dyti, lutjet duhen drejtuar me mendimin se Zoti plotëson dëshirat dhe kërkesat tona, duke pranuar kështu fuqinë dhe forcën e Tij të pafund. Përsëri ne e dimë se Ai mundet dhe ka fuqinë e krijimit të një bote tjetër siç është parajsa dhe prandaj kërkojmë nga Ai Xhenetin. Kjo nuk është vetëm lutje apo pasqyrim i gjendjes sonë, por është një lloj peticioni i thellë në të cilin shprehim të gjitha cilësitë e madhëruara dhe emrat e Tij të bukur. Një lutje e tillë është një adhurim i pastër dhe asnjëherë nuk refuzohet.Krahas kësaj kur lutemi nuk duhet të neglizhojmë, por të lutemi me shumë këmbëngulje dhe vendosmëri. A i keni pare lypësit para dyerve të xhamive, nganjëherë thonë fjalë të tilla dhe kërkojnë diçka me aq shpirt, saqë ty nuk të bëhet të ikësh pa u dhënë diçka. Ja pra, dhe ne duhet t’i lutemi Zotit në atë mënyrë nëse duam të na mbështjellë me mëshirën e Tij. Disa njerëz kanë shpëtuar nga këta lutje të përzemërta dhe të sinqerta. P.sh., njeriu mund të lutet kështu: “O Zot! Unë e njoh veten time, me veprat që kam bërë e kam të vështirë të futem në parajsë, por nëse Ti e urdhëron diçka të tillë, atëherë edhe mundem. Edhe nëse më shpie në zjarrin Tënd, do t’u flas për Ty njerëzve aty.” Ndërsa një tjetër lutet kështu: “O Zot! Unë e njoh veten time, por të njoh dhe Ty; mua nuk më shkojnë këta mëkate, po Ty me të vërtetë që të takon falja.”Fjalë të tilla të përzemërta sjellin mëshirën e Zotit dhe Ai bën atë që i shkon madhështisë së Tij, dhe i bën lutjet e tyre një mjet për faljen e mëkateve.Njeriu duhet të shkrihet në atmosferën e lutjes dhe asnjëherë nuk duhet të lodhuri nga lutja. Zoti padyshim që e dëgjon zërin e njeriut por nganjëherë njeriu kërkon gjënë e gabuar dhe Zoti i jep atë që është më e mirë për të. Siç e thotë dhe një dijetar i njohur, robi i kërkon Zotit një djalë, dhe Zoti i jep atij një vajzë si Merjemja e nderuar, e cila do të jetë më e mirë për të.

Lutja drejtuar Zotit të Madhëruar është një adhurim mbushur plot mistere, i fshehtë dhe i shenjtë. Ajo është sjellja më e sinqertë e adhuruesit. Është gjendja ku njeriu i drejtohet dhe kërkon diçka nga Zoti i tij me çiltërsi dhe sinqeritet.Në ajete si “Kur robërit e Mi të pyesin për …

Read More »

Si të zgjidhni problemin me kapsllëkun, fryrjen dhe gazrat në 1 minutë

Mjekësia tradicionale kineze mbështetet në përdorimin e metodave të tilla, si ajo e akupunkturës dhe akupresionit. Ashtu si akupunktura, akupresura është një metodë e lashtë kineze që përdoret për trajtimin e mjaft sëmundjeve. Në veçanti, akupresura është përdorur për shekuj me radhë në trajtimin e gazrave, kapsllëkut dhe fryrjes. Procedura …

Read More »

Si të shkarkojmë video nga facebook-i !

Tashmë të gjithë ne kur futemi në internet faqja e parë që i japim një shikim është facebook, edhe pse ndoshta duam të bëjmë diqka tjetër nuk mundemi të rrim pa i hedhur një sy, madje sa që shpesh herë harrojmë për ç’farë kemi ndezur kompjuterin, duke parë linket e …

Read More »

Sipas një doktori gjerman, ja si mund të bini nga pesha dhe ta pastroni trupin tuaj me ujë të ngrohtë!

Sipas një herbalisti gjerman, Andreas Mortiz, duke pirë ujë të pastër detoksifikojmë qelizat në trupin tonë, përmirësojmë qarkullimin dhe ulim sasinë e toksinave. Ju do të duhet të valoni ujë për 15-20 minuta në mënyrë që të mund të eleminoni jonet negative dhe pastaj të konsumoni atë në mënyrë që …

Read More »

Ja si ndikon kafja e mëngjesit në shëndetin tuaj

Tashmë për shumicën e njerëzve kafja në mëngjes është shndërruar në rutinë. Kjo ka ndikuar që studiuesit të merren me studimin e ndikimit të saj në organizmin tonë. Sipas studimeve, ndonëse kafja ka disa përparësi, prapë nuk duhet të lihen anash efektet negative që shkakton ajo. Sido që të jetë, …

Read More »

Si e trajton Kurani fenomenin e vetëvrasjes?

Nuk mund të besoja që numri i rasteve të vetëvrasjeve në botë arrin në më tepër se tetëqind mijë çdo vit! Para kësaj shifre marramendëse patjetër është dashur të bëhen një sërë studimesh e hulumtimesh rreth kësaj dukurie të rrezikshme. Në këtë studim do të vërejmë se si e trajtoi …

Read More »

Dr. Brownstein: Si të mos prekemi nga kanceri

Kanceri është një sëmundje që po rrëmben miliona jetë çdo vit në mbarë botën. Sipas të dhënave më të fundit sot në botë çdo grua humbet jetën çdo 75 sekonda nga kanceri i gjirit. Kjo sëmundje renditet si shkaktarja e dytë në botë për vdekshmërinë, pas sëmundjeve kardiovaskulare. Dr. Brownstein …

Read More »

PARAQITU ASHTU SI JE

Jeto ashtu si je ti në realitet;Mos e ndrysho zërin tënd,Mos e zëvendëso theksin tënd,Mos e kundërshto ecjen tënde!Ti ke shije të veçantë dhe ngjyrë të veçantë.Kur tenton të bëhesh tjetër ndryshohet shija dhe ngjyra jote.S’ka dyshim se sa i bukur që je me aromën tënde origjinale.Kjo, sepse ti je …

Read More »

Si të zgjidhni problemin me kapsllëkun, fryrjen dhe gazrat në 1 minutë

Mjekësia tradicionale kineze mbështetet në përdorimin e metodave të tilla, si ajo e akupunkturës dhe akupresionit. Ashtu si akupunktura, akupresura është një metodë e lashtë kineze që përdoret për trajtimin e mjaft sëmundjeve. Në veçanti, akupresura është përdorur për shekuj me radhë në trajtimin e gazrave, kapsllëkut dhe fryrjes. Procedura …

Read More »

Dr. Brownstein: Si të mos prekemi nga kanceri

Kanceri është një sëmundje që po rrëmben miliona jetë çdo vit në mbarë botën. Sipas të dhënave më të fundit sot në botë çdo grua humbet jetën çdo 75 sekonda nga kanceri i gjirit. Kjo sëmundje renditet si shkaktarja e dytë në botë për vdekshmërinë, pas sëmundjeve kardiovaskulare. Dr. Brownstein …

Read More »

Era e pakëndshme e këmbëve – si ta eliminojmë?

Ditët e ngrohta sjellin edhe djersitje të madhe, siç na djersitet i tërë trupi, ashtu djersiten e shputat, pa marrë parasysh që kryesisht mbathim sandale apo papuçe. Djersitja e tepërt është një problem shumë i përhapur edhe ditëve të ftohta, por shumë refuzojnë që të tregojnë. Krahas problemeve që shputa …

Read More »

Si te Marrim Abdes Video Mesim …..

Si te Marrim Abdes Video Mesim ….. Ne si staf kemi pë qëllim që juve të ju ofrojmë sa më shumë rreth islamit por gjithsesi se kemi Harxhime kështu që ju lutemi që pasi ta dëgjoni përgjigjen të klikoni mbi reklamën që shfaqet poshtë këti teskti sepse ashtu ne do …

Read More »

Si t’i lutem Zotit të Madhëruar?

Lutja drejtuar Zotit të Madhëruar është një adhurim mbushur plot mistere, i fshehtë dhe i shenjtë. Ajo është sjellja më e sinqertë e adhuruesit. Është gjendja ku njeriu i drejtohet dhe kërkon diçka nga Zoti i tij me çiltërsi dhe sinqeritet. Në ajete si “Kur robërit e Mi të pyesin …

Read More »