Home / Tag Archives: se

Tag Archives: se

Çdo njeri formohet në mitrën e nënës së vet (duke qëndruar) dyzet ditë si një pikë uji

Nga Ebu Abdurrahman Abdullah ibn Mesudi, Allahu qoftë i kënaqur me të! , përcillet të ketë thënë: “I Dërguari i Allahut ﷺ që është më i vërteti, vërtetësia e të cilit është dëshmuar, na thoshte: “Çdo njeri formohet në mitrën e nënës së vet (duke qëndruar) dyzet ditë si një …

Read More »

VIDEO: Vajzat me shami kthehen në shkollë, drejtori këmbngul se ato po shkelin kodeksin

TURP për shkollen “VELLAZERIM BASHKIM” të cilet nuk i lejon vajzat që të vijojnë me mësime. TURP për qytetin e Ohërit Shperndaje lajmin VIDEO: Vajzat me shami kthehen në shkollë, drejtori këmbngul se ato po shkelin kodeksin ne facebook, twiter, google+ etj.

Read More »

E pyetën Hasen el Basriun Allahu e mëshiroftë: Nga se e ke fituar asketizmin në këtë botë?

Ai u përgjigj: “Mësova se rriskun tim nuk mund ta marë askush, kështuqë zemra ime është e qetë për këtë. Mësova se punën time nuk mund ta kryej askush tjetër veç meje, ndaj dhe u angazhova me të. Mësova se Allahu më shikon, prandaj më vjen turp që ta takoj …

Read More »

Fillesat e shpalljes së Profetit alejhi selam

Allahu e dërgoi si profet në moshën dyzetvjeçare, e cila është mosha e përsosur. Thuhet se në këtë moshë u ka ardhur shpallja gjithë profetëve. Vërtet flitet se Profeti Isa u ngrit në qiell kur ishte tridhjetë vjeç, por për këtë s`ka ndonjë dëshmi me sened të saktë, mbi të …

Read More »

Si do jenë peshoret e Ditës se Gjykimit?

Në Ditën e Kiametit, Ne do të vendosim peshore të sakta Pyetje: Kush do peshohet ditën e Kiametit? Shejh Abdulmuhsin el-Abadi (Allahu e ruajttë!): Do peshohen veprat dhe regjistrat. Po ashtu thuhet se dhe vetë njeriu do peshohet. Ashtu siç tregohet në historinë e Abdullah bin Mesudit radijAllahu anhu se …

Read More »

JEPJANI PAGËN PUNËTORIT PARA SE T’I THAHET DJERSA

Abdullah ibn Omeri, Allahu qoftë i kënaqur prej tij dhe babait të tij, përcjell dhe thotë: i dërguari, sal-Allahu alejhi ve selem, ka thënë: “Jepjani pagën punëtorit para se t’i thahet djersa”. Në një trasmetim tjetër: “Jepjani hakun”. Në vend të ‘pagës’. E shënon ibn Maxhe, ndërsa shejh Albani e …

Read More »

DURO .. SE KA ZOT!!

DURO .. SE KA ZOT!!Duro … se pas natës … vjen dita.Duro … se pas shiut … vjen kthjelltësia.Duro … se pas sëmundjes … vjen shërimi.Duro … se pas pikëllimit … vjen gëzimi.Duro … se ka Zot, i Cili gjithmonë të dëgjon,të mbron dhe përkujdeset për ty, ngase Ai nuk …

Read More »

Nuk i lejohet askujt që të mbajë mëri (inati)me vëllanë e tij më shumë se …

Nuk i lejohet askujt që të mbajë mëri (inati)me vëllanë e tij më shumë se … – Mesazhi Wednesday, 20th September 2017 home HADITHE Nuk i lejohet askujt që të mbajë mëri (inati)me vëllanë e tij më shumë se … I Dërguari i Allahut, lavdia dhe paqja e Allahut qofshin …

Read More »

Për ty motër e nderuar! Mënyra se si ta fitosh Xhennetin !

Për ty motër e nderuar! Mënyra se si ta fitosh Xhennetin !Ne si staf kemi pë qëllim që juve të ju ofrojmë sa më shumë rreth islamit por gjithsesi se kemi Harxhime kështu që ju lutemi që pasi ta dëgjoni përgjigjen të klikoni mbi reklamën që shfaqet poshtë këti teskti …

Read More »

JORDANI, NJË FEMËR NË KRYE TË GJYKATËS SË LARTË PËR HERË TË PARË NË HISTORI

Gjykatësja jordaneze Ihsan Barakat ka thyer barrierën duke u bërë gjykatësja e parë femër në Gjykatën e Lartë të mbretërisë. Në promovimet më të fundit të Këshillit Gjyqësor, gjyqtarja e Gjykatës së Apelit të Amanit (kryeqyteti i Jordanisë) është ngritur në detyrë pranë Gjykatës së Lartë, duke u bërë kështu …

Read More »

Programi kompjuterik thotë: Bibla është shumë më e dhunshme se Kur’ani!

Një prej shkencëtarëve dhe inxhinierëve të interesuar në sasinë e dhunës në Bibël dhe Kuran, ka krijuar softuerin ku ka futur tekstet e të dy librave. Edhe pse inxhinieri Tom Anderson nuk u nis me supozimin se Kurani ka më shumë fjalë të dhunshme në faqet e saj, hulumtimi nisi …

Read More »

Reagimi i vonuar i Aung San Suu Kyi ndaj vrasjes së myslimanëve Rohingia në Mianmar

Liderja de facto e Mianmarit në reagimin e saj të vonuar pas afërsisht katër javëve për spastrimin etnik kundër myslimanëve Rohingia, ka dënuar shkeljen e të drejtave të njeriut në shtetin Rakhine. Liderja de fakto e Mianmarit, Aung San Suu Kyi ka deklaruar se qeveria e saj nuk i druhet …

Read More »

Lutja drejtuar Zotit të Madhëruar është një adhurim mbushur plot mistere, i fshehtë dhe i shenjtë. Ajo është sjellja më e sinqertë e adhuruesit. Është gjendja ku njeriu i drejtohet dhe kërkon diçka nga Zoti i tij me çiltërsi dhe sinqeritet.Në ajete si “Kur robërit e Mi të pyesin për Mua, thuaju se Unë jam afër, i përgjigjem lutjeve të lutësit kur ai më lutet.’(Bekare 2/186), “Lutmuni Mua se do t’ju përgjigjem!”(Gafir /60), “Zoti im nuk do t’ju përfillte sikur të mos ishte lutja juaj.”(Furkan /77) tregohet qartë rëndësia e lutjes. Edhe i Dërguari i Zotit (s.a.s) i ka këshilluar shokët dhe të afërmit e tij të luten, dhe vetë nuk ka pushuar së luturi Zotit përgjatë gjithë jetës së tij.Lutja e përshkruar dhe treguar me kaq madhështi zë një vend shumë të rëndësishëm në jetën e besimtarit. Një njeri i cili ngre duart lart i drejtohet Zotit kështu: “Të gjitha shkaqet kanë heshtur. Asnjë ngjarje nuk mund të ndikojë në rrjedhën e natyrës dhe askush nuk mund të më zgjasë dorën dhe të zgjidhë hallet e mia. Unë i ngrita duart dhe po i lutem Atij, Më të madhëruarit, Atij që vazhdimisht zërin ma dëgjon, frymëmarrjen ma ndjen, Ai i cili më thotë se është më afër se damari im i qafës, më premton se do t’i përgjigjet lutjes sime, mbajtësit të premtimeve, Atij i cili nuk më thotë se nuk kam fuqi të plotësoj lutjen tënde dhe të mbaj fjalën e dhënë.”Me anë të lutjes njeriu i drejtohet Zotit me ndjenjën e mallit. Ne mund të jemi larg Tij, ashtu siç jemi larg diellit. Por Ai, ashtu siç bën Dielli me anë të rrezeve të ngrohta, përkëdhel gjithnjë kokën tonë, është prezent në çdo gjendje tonën dhe nuk kthen asnjëherë duarbosh zemrën që i lutet. Ai është i mëshirshëm me robin e tij më shumë se ç’është nëna dhe babai me fëmijën e vet. Profeti i nderuar ia tregon shokëve këtë të vërtetë me anë të një tabloje:Një grua e cila kërkonte fëmijën e saj mes robërve pas mbarimit të luftës, vraponte sa majtas djathtas, here vraponte e here ndalej, përqafonte çdo fëmijë që i dukej si fëmija i saj. Kur e shihte se nuk është fëmija i saj, e linte dhe vazhdonte kërkimin. Më në fund arriti ta gjente, e përqafoi fort dhe i mori erë. Dhe pikërisht në këtë moment Profeti i Allahut (xh.sh) u tregon këtë tablo shokëve dhe i pyet: “A e shihni këtë nënë? A mund ta hedh në zjarr fëmijën e saj që e ka strukur fort në gji?”, “Jo,kurrsesi, nuk mund ta hedhë.”, u përgjigjën sahabët. Pas kësaj përgjigjeje Profeti iu drejtua shokëve me këta fjalë: “Zoti është më i mëshirshëm ndaj robërve të Tij sesa kjo nënë.”Si të lutesh?Përsa i përket mënyrës sesi t’i lutemi Zotit, mund të themi se pikë së pari kur i lutemi Zotit duhet të besojmë sinqerisht se Ai do të na e pranojë lutjen. Asnjëherë nuk duhet të lutemi me mendimin se edhe po nuk u pranua, gjithsesi nuk prish punë, apo t’i lutemi Zotit sikur po testojmë fuqinë e Tij në ka apo nuk ka mundësi të na i pranojë lutjet. Para dhe gjatë lutjes duhet besuar realisht se Allahu është i Plotfuqishëm dhe ka fuqinë të realizojë çdo gjë. Nëse Ai dëshiron, mund ta bëjë të varfrin mbret për një çast të vetëm. Prandaj le të punojmë shumë për pranimin e lutjes dhe le të kërkojmë nga Zoti arritjen e objektivave më të larta, p.sh., në vend të parajsës duhet të kërkohet Firdeusi. Ja pra, kështu na ka mësuar të lutemi Profeti ynë i nderuar.Së dyti, lutjet duhen drejtuar me mendimin se Zoti plotëson dëshirat dhe kërkesat tona, duke pranuar kështu fuqinë dhe forcën e Tij të pafund. Përsëri ne e dimë se Ai mundet dhe ka fuqinë e krijimit të një bote tjetër siç është parajsa dhe prandaj kërkojmë nga Ai Xhenetin. Kjo nuk është vetëm lutje apo pasqyrim i gjendjes sonë, por është një lloj peticioni i thellë në të cilin shprehim të gjitha cilësitë e madhëruara dhe emrat e Tij të bukur. Një lutje e tillë është një adhurim i pastër dhe asnjëherë nuk refuzohet.Krahas kësaj kur lutemi nuk duhet të neglizhojmë, por të lutemi me shumë këmbëngulje dhe vendosmëri. A i keni pare lypësit para dyerve të xhamive, nganjëherë thonë fjalë të tilla dhe kërkojnë diçka me aq shpirt, saqë ty nuk të bëhet të ikësh pa u dhënë diçka. Ja pra, dhe ne duhet t’i lutemi Zotit në atë mënyrë nëse duam të na mbështjellë me mëshirën e Tij. Disa njerëz kanë shpëtuar nga këta lutje të përzemërta dhe të sinqerta. P.sh., njeriu mund të lutet kështu: “O Zot! Unë e njoh veten time, me veprat që kam bërë e kam të vështirë të futem në parajsë, por nëse Ti e urdhëron diçka të tillë, atëherë edhe mundem. Edhe nëse më shpie në zjarrin Tënd, do t’u flas për Ty njerëzve aty.” Ndërsa një tjetër lutet kështu: “O Zot! Unë e njoh veten time, por të njoh dhe Ty; mua nuk më shkojnë këta mëkate, po Ty me të vërtetë që të takon falja.”Fjalë të tilla të përzemërta sjellin mëshirën e Zotit dhe Ai bën atë që i shkon madhështisë së Tij, dhe i bën lutjet e tyre një mjet për faljen e mëkateve.Njeriu duhet të shkrihet në atmosferën e lutjes dhe asnjëherë nuk duhet të lodhuri nga lutja. Zoti padyshim që e dëgjon zërin e njeriut por nganjëherë njeriu kërkon gjënë e gabuar dhe Zoti i jep atë që është më e mirë për të. Siç e thotë dhe një dijetar i njohur, robi i kërkon Zotit një djalë, dhe Zoti i jep atij një vajzë si Merjemja e nderuar, e cila do të jetë më e mirë për të.

Lutja drejtuar Zotit të Madhëruar është një adhurim mbushur plot mistere, i fshehtë dhe i shenjtë. Ajo është sjellja më e sinqertë e adhuruesit. Është gjendja ku njeriu i drejtohet dhe kërkon diçka nga Zoti i tij me çiltërsi dhe sinqeritet.Në ajete si “Kur robërit e Mi të pyesin për …

Read More »

A e keni ditur se koha në mes të ezanit dhe ikametit është koha më e mirë për dua?

Duaja A e keni ditur se koha në mes të ezanit dhe ikametit është koha më e mirë për dua? Shfrytëzoje atë në maksimum! Transmeton Enes Ibn Malik: “Lutja në mes të ezanit dhe ikametit nuk kthehet.” (Suneni i Ebu Dawudit, Libri #2, Hadithi #0521)

Read More »

Fillon takimi i 72-të vjetor i Asamblesë së Përgjithshme të OKB

Sot, me fjalën e Sekretarit të Përgjithshëm të OKB filloi takimi i 72-të vjetor i Asamblesë së Përgjithshme të OKB. Shqetësimet globale lidhur me luftën atomike janë në nivelin më të lartë për disa dekada, tha sot Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara, Antonio Guterres, lidhur me krizën për …

Read More »

Thuaji keto lutje cdo dite nese dyshoni se keni mesysh (sy te keq) min 3x – Efekti i jashtzakonshem

Trajtimi i prekjes nga syri i keq Ebu Daudi ka sjellë në Sunen-in e tij një hadith prej Sehl ibn Hunejfit, i cili ka thënë: “Njëherë, po kalonim pranë një përroi dhe unë hyra në të për t‟u larë. Por, kur mbarova së lari, më zunë ca ethe. Kur e …

Read More »

Fytyra e së cilës kishte një pamje të nxirosur

Ka dy lloje syri të keq: lloji i shkaktuar nga njeriu dhe ai i shkaktuar nga xhindët. Sipas një transmetimi të saktë, Ummu Seleme tregon se Pejgamberi (s.a.u.s.), një ditë, kur pa në shtëpinë e saj një shërbëtore, fytyra e së cilës kishte një pamje të nxirosur, tha: “Kërkoni dikë …

Read More »

FJALË MË TË SHTRENJTA SE ARI!!

1. S’kam parë njeri të suksesshëm në jetë, dhe vetëm se respektimi i prindërve, ka qenë një prej sebepeve të suksesit të tij! 2. Nuk ekziston njeri pa brenga e mërzia, mirëpo, ka prej atyre që e rikujtojnë se, ato janë thjesht “dynja”, e pastaj buzëqeshën! 3. Kur ju ngushtohen …

Read More »

Shpërblimi i djersës së ballit

Ai ishte njeri i thjeshtë dhe merrej me kullotjen e deleve të një pasaniku. Për punën që bënte, paguhej pesë dërhemë. Një ditë, padroni i tij i thotë se ka vendosur ti shesë delet dhe se do të niset për udhë, prandaj dhe shërbimit të tij i kishte ardhur fundi. …

Read More »

13 shenja që vërtetojnë se Allahu të do

1. Nëse ta ka dhuruar fenë dhe udhëzimin, dije se Allahu të do. 2. Nëse të ka dhuruar vështirësi, fatkeqësi dhe probleme, dije se dëshiron ta dëgjojë zërin tënd në lutje-dua. 3. Nëse Allahu të ka dhënë pak pasuri, dije se Allahu të do dhe në botën tjetër do të …

Read More »