Home / Tag Archives: nga

Tag Archives: nga

Cilat janë tri qeveritë që mbështesin ndarjen e Kurdistanit nga Iraku?

Një gazetë libaneze ka përshkruar tre qeveri në rajon si mbështetës të referendumit mbi ndarjen e rajonit të Kurdistanit nga Iraku dhe impulsin e tyre për t’u përballur me Teheranin, Bagdadin dhe Ankaranë. Erbili këmbëngul në mbajtjen e një referendumi për ndarjen e Kurdiodtsanit të Irakut nga qeveria qendrore e …

Read More »

Çfarë i shkruhet fëmijes nga engjulli në mitren e nënës?

Çdo njeri formohet në mitrën e nënës së vet (duke qëndruar) dyzet ditë si një pikë uji Nga Ebu Abdurrahman Abdullah ibn Mesudi, Allahu qoftë i kënaqur me të! , përcillet të ketë thënë: “I Dërguari i Allahut ﷺ që është më i vërteti, vërtetësia e të cilit është dëshmuar, …

Read More »

Me keto sure shejtanet do te largohen nga shtepia juaj

Largimi shejtanve nga shtëpia Ne si staf kemi pë qëllim që juve të ju ofrojmë sa më shumë rreth islamit por gjithsesi se kemi Harxhime kështu që ju lutemi që pasi ta dëgjoni përgjigjen të klikoni mbi reklamën që shfaqet poshtë këti teskti sepse ashtu ne do ti mbulojmë harxhimet …

Read More »

Nje baba i mir duhet ti kerkoj keto gjera nga Allahu xh.sh per femijet e tij

Nje baba i mir, e din cka duhet me kerku nga Allahu per femit e tij Ne si staf kemi pë qëllim që juve të ju ofrojmë sa më shumë rreth islamit por gjithsesi se kemi Harxhime kështu që ju lutemi që pasi ta dëgjoni përgjigjen të klikoni mbi reklamën …

Read More »

Kujdesi që duhet patur nga syfaqësia dhe nga ndëshkimi i rreptë në zjarrin e xhehenemit për atë person

Kujdesi që duhet patur nga syfaqësia dhe nga ndëshkimi i rreptë në zjarrin e xhehenemit për atë person – Mesazhi Wednesday, 20th September 2017 home KËSHILLA ISLAME Kujdesi që duhet patur nga syfaqësia dhe nga ndëshkimi i rreptë në zjarrin e xhehenemit për atë person error: Content is protected !!

Read More »

Nga Abdullah Klinaku/ Në çastet e vitit të ri Hixhri! Hixhreti-themeli i shoqërisë islame!

Hixhreti apo imigrimi i Muhammedit s.a.v.s nga Meka në Medinë është një nga ngjarjet më të rëndësishme të jetës së Muhammedit s.a.s, shoqërisë islame dhe në përgjithësi të ardhmes së Islamit. Ishte momenti kur bëri kthesa të mëdha në jetën individuale të myslimanëve, në jetën shoqërore dhe kishte refleksione të …

Read More »

E pyetën Hasen el Basriun Allahu e mëshiroftë: Nga se e ke fituar asketizmin në këtë botë?

Ai u përgjigj: “Mësova se rriskun tim nuk mund ta marë askush, kështuqë zemra ime është e qetë për këtë. Mësova se punën time nuk mund ta kryej askush tjetër veç meje, ndaj dhe u angazhova me të. Mësova se Allahu më shikon, prandaj më vjen turp që ta takoj …

Read More »

ÇDO DITË NJERIUN E GODASIN NGA TRI SPROVA, POR AI NUK MERR MËSIM

Secilin njeri për çdo ditë e godasin nga tri sprova, prej të cilave ai nuk merr mësim. – Çdo ditë jeta e tij shkurtohet për një ditë, e ai nuk shqetësohet për këtë, mirëpo kur i pakësohet pasuria, atëherë shqetësohet, ndonëse pasuria mund të kompensohet, ndërsa jeta nuk mund të …

Read More »

SKANDALOZE: Ja si e maltreton BURDUSHI një pacient, kinse po e largon djallin nga trupi i ti ( VIDEO )

Xhihadi më i mirë është që të luftohen armiqtë e fesë dhe t’u qëndrojmë kundër kurthëve të tyre. Prej tyre janë magjistarët, fallxhorët dhe mashtruesit. Vërtetë, ata po bëjnë dëm të madh me veprat e tyre që janë shumë të rrezikshme. I mundojnë besimtarët tepër dhe aspak nuk brengosën për …

Read More »

Erdogan: Bashkësia ndërkombëtare ka rënë nga provimi në Myanmar dhe Siri

Presidenti turk, Rexhep Tajip Erdogan, në një fjalim në sesionin e Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së në Nju Jork, theksoi se dhuna kundër myslimanëve Rohingya mund të bëhet një “njollë e errët” në historinë e njerëzimit. Ai theksoi se tragjeditë dhe krizat nëpër botë tregojnë qartë ankesat me vend të …

Read More »

Macja e cila refuzon të largohet nga varri i pronarit të saj (VIDEO)

Kjo video është shikuar më shumë se 5 milion herë që kur është ngarkuar në Facebook nga Soffuan Cz. Ai ka shkruar se gjyshi i tij kishte ndërruar jetë të Shtunën pasi që ky e kishte vizituar. “Derisa lexohej talkini në funeral, erdhi macja e bardhë dhe filloi të sillet …

Read More »

Këshilla e dhëna nga themeluesi i Shtetit Osman tek i biri i tij

Këshilla e dhëna nga themeluesi i Shtetit Osman, Osman Gazi tek i biri i tij Orhan Gazi: “Kurdoherë që takoni njerëzit e dijes (‘ilmit), tregoni zellin tuaj dhe dëshirën për të qenë të butë ndaj tyre! Mos u bëni arrogant me ushtarët dhe robërit tuaj! Mos i …

Read More »

Tefsir disa ajete nga surja Lejl

Thotë Allahu i Lartësuar në fund të sures Lejl:17.”Dhe do të shmanget prej tij (Xhehennemit) më i devotshmi (më i qëndrueshmi në kufijtë e Allahut). Ai që e jep pasurinë e vet për tu pastruar. (Ai që jep sadekah, zekat për të pastruar shpirtin prej sëmundjes së koprracisë, dhe për …

Read More »

Marrëveshje kritike nga Turqia

Marrëveshja synon zhvillimin e mëtejshëm të rrjeteve të transmetimit të gazit ndërmjet Turqisë, Greqisë dhe Italisë. “Marrëveshja e lidhur ndërmjet Republikës së Turqisë, Republikës së Greqisë dhe Republikës së Italisë për Zhvillimin e Korridorit të Transportit të Gazit Turqi-Greqi-Itali” është publikuar në Fletoren Zyrtare. Përmes kësaj marrëveshjeje synohet jo vetëm …

Read More »

ÇDO DITË NJERIUN E GODASIN NGA TRI SPROVA, POR AI NUK MERR MËSIM

Secilin njeri për çdo ditë e godasin nga tri sprova, prej të cilave ai nuk merr mësim. – Çdo ditë jeta e tij shkurtohet për një ditë, e ai nuk shqetësohet për këtë, mirëpo kur i pakësohet pasuria, atëherë shqetësohet, ndonëse pasuria mund të kompensohet, ndërsa jeta nuk mund të …

Read More »

Qiproja greke fiton 4 miliardë euro nga shitja e nënshtetësisë

Pretendohet se administrata grekqipriote ka fituar rreth 4 miliardë euro duke u shitur shtetësinë biznesmenëve të pasur rusë dhe ukrainas. Gazeta “The Guardian”, që del në Britaninë e Madhe, shkruan në një artikull të saj se administrata grekoqipriote ka shitur nënshtetësinë e Bashkimit Evropian me çmime shumë të larta nëpërmjet …

Read More »

Lutja drejtuar Zotit të Madhëruar është një adhurim mbushur plot mistere, i fshehtë dhe i shenjtë. Ajo është sjellja më e sinqertë e adhuruesit. Është gjendja ku njeriu i drejtohet dhe kërkon diçka nga Zoti i tij me çiltërsi dhe sinqeritet.Në ajete si “Kur robërit e Mi të pyesin për Mua, thuaju se Unë jam afër, i përgjigjem lutjeve të lutësit kur ai më lutet.’(Bekare 2/186), “Lutmuni Mua se do t’ju përgjigjem!”(Gafir /60), “Zoti im nuk do t’ju përfillte sikur të mos ishte lutja juaj.”(Furkan /77) tregohet qartë rëndësia e lutjes. Edhe i Dërguari i Zotit (s.a.s) i ka këshilluar shokët dhe të afërmit e tij të luten, dhe vetë nuk ka pushuar së luturi Zotit përgjatë gjithë jetës së tij.Lutja e përshkruar dhe treguar me kaq madhështi zë një vend shumë të rëndësishëm në jetën e besimtarit. Një njeri i cili ngre duart lart i drejtohet Zotit kështu: “Të gjitha shkaqet kanë heshtur. Asnjë ngjarje nuk mund të ndikojë në rrjedhën e natyrës dhe askush nuk mund të më zgjasë dorën dhe të zgjidhë hallet e mia. Unë i ngrita duart dhe po i lutem Atij, Më të madhëruarit, Atij që vazhdimisht zërin ma dëgjon, frymëmarrjen ma ndjen, Ai i cili më thotë se është më afër se damari im i qafës, më premton se do t’i përgjigjet lutjes sime, mbajtësit të premtimeve, Atij i cili nuk më thotë se nuk kam fuqi të plotësoj lutjen tënde dhe të mbaj fjalën e dhënë.”Me anë të lutjes njeriu i drejtohet Zotit me ndjenjën e mallit. Ne mund të jemi larg Tij, ashtu siç jemi larg diellit. Por Ai, ashtu siç bën Dielli me anë të rrezeve të ngrohta, përkëdhel gjithnjë kokën tonë, është prezent në çdo gjendje tonën dhe nuk kthen asnjëherë duarbosh zemrën që i lutet. Ai është i mëshirshëm me robin e tij më shumë se ç’është nëna dhe babai me fëmijën e vet. Profeti i nderuar ia tregon shokëve këtë të vërtetë me anë të një tabloje:Një grua e cila kërkonte fëmijën e saj mes robërve pas mbarimit të luftës, vraponte sa majtas djathtas, here vraponte e here ndalej, përqafonte çdo fëmijë që i dukej si fëmija i saj. Kur e shihte se nuk është fëmija i saj, e linte dhe vazhdonte kërkimin. Më në fund arriti ta gjente, e përqafoi fort dhe i mori erë. Dhe pikërisht në këtë moment Profeti i Allahut (xh.sh) u tregon këtë tablo shokëve dhe i pyet: “A e shihni këtë nënë? A mund ta hedh në zjarr fëmijën e saj që e ka strukur fort në gji?”, “Jo,kurrsesi, nuk mund ta hedhë.”, u përgjigjën sahabët. Pas kësaj përgjigjeje Profeti iu drejtua shokëve me këta fjalë: “Zoti është më i mëshirshëm ndaj robërve të Tij sesa kjo nënë.”Si të lutesh?Përsa i përket mënyrës sesi t’i lutemi Zotit, mund të themi se pikë së pari kur i lutemi Zotit duhet të besojmë sinqerisht se Ai do të na e pranojë lutjen. Asnjëherë nuk duhet të lutemi me mendimin se edhe po nuk u pranua, gjithsesi nuk prish punë, apo t’i lutemi Zotit sikur po testojmë fuqinë e Tij në ka apo nuk ka mundësi të na i pranojë lutjet. Para dhe gjatë lutjes duhet besuar realisht se Allahu është i Plotfuqishëm dhe ka fuqinë të realizojë çdo gjë. Nëse Ai dëshiron, mund ta bëjë të varfrin mbret për një çast të vetëm. Prandaj le të punojmë shumë për pranimin e lutjes dhe le të kërkojmë nga Zoti arritjen e objektivave më të larta, p.sh., në vend të parajsës duhet të kërkohet Firdeusi. Ja pra, kështu na ka mësuar të lutemi Profeti ynë i nderuar.Së dyti, lutjet duhen drejtuar me mendimin se Zoti plotëson dëshirat dhe kërkesat tona, duke pranuar kështu fuqinë dhe forcën e Tij të pafund. Përsëri ne e dimë se Ai mundet dhe ka fuqinë e krijimit të një bote tjetër siç është parajsa dhe prandaj kërkojmë nga Ai Xhenetin. Kjo nuk është vetëm lutje apo pasqyrim i gjendjes sonë, por është një lloj peticioni i thellë në të cilin shprehim të gjitha cilësitë e madhëruara dhe emrat e Tij të bukur. Një lutje e tillë është një adhurim i pastër dhe asnjëherë nuk refuzohet.Krahas kësaj kur lutemi nuk duhet të neglizhojmë, por të lutemi me shumë këmbëngulje dhe vendosmëri. A i keni pare lypësit para dyerve të xhamive, nganjëherë thonë fjalë të tilla dhe kërkojnë diçka me aq shpirt, saqë ty nuk të bëhet të ikësh pa u dhënë diçka. Ja pra, dhe ne duhet t’i lutemi Zotit në atë mënyrë nëse duam të na mbështjellë me mëshirën e Tij. Disa njerëz kanë shpëtuar nga këta lutje të përzemërta dhe të sinqerta. P.sh., njeriu mund të lutet kështu: “O Zot! Unë e njoh veten time, me veprat që kam bërë e kam të vështirë të futem në parajsë, por nëse Ti e urdhëron diçka të tillë, atëherë edhe mundem. Edhe nëse më shpie në zjarrin Tënd, do t’u flas për Ty njerëzve aty.” Ndërsa një tjetër lutet kështu: “O Zot! Unë e njoh veten time, por të njoh dhe Ty; mua nuk më shkojnë këta mëkate, po Ty me të vërtetë që të takon falja.”Fjalë të tilla të përzemërta sjellin mëshirën e Zotit dhe Ai bën atë që i shkon madhështisë së Tij, dhe i bën lutjet e tyre një mjet për faljen e mëkateve.Njeriu duhet të shkrihet në atmosferën e lutjes dhe asnjëherë nuk duhet të lodhuri nga lutja. Zoti padyshim që e dëgjon zërin e njeriut por nganjëherë njeriu kërkon gjënë e gabuar dhe Zoti i jep atë që është më e mirë për të. Siç e thotë dhe një dijetar i njohur, robi i kërkon Zotit një djalë, dhe Zoti i jep atij një vajzë si Merjemja e nderuar, e cila do të jetë më e mirë për të.

Lutja drejtuar Zotit të Madhëruar është një adhurim mbushur plot mistere, i fshehtë dhe i shenjtë. Ajo është sjellja më e sinqertë e adhuruesit. Është gjendja ku njeriu i drejtohet dhe kërkon diçka nga Zoti i tij me çiltërsi dhe sinqeritet.Në ajete si “Kur robërit e Mi të pyesin për …

Read More »

NGA SHKAQET E LUMTURISË!!

1. Vepra e mirëAllahu i Madhëruar thotë: “Cilindo mashkull apo femër që kryen vepra të mira, duke qenë besimtar, Ne do ta bëjmë që të kalojë jetë të bukur”. Nahl 97.2. Gruaja e ndershmeAllahu i Madhëruar thotë: “edhe ata që thonë: “O Zoti ynë, dhurona nga gratë tona dhe trashëgimtarët …

Read More »

Pamje të mrekullueshme të Mekës nga hapësira, kapur nga një austronaut rus (FOTO)

Astronauti rus Sergey Ryazanskiy postoi imazhe magjepsëse të qytetit të shenjtë të Mekës në Arabinë Saudite, të realizuara nga hapësira. Në postimin e tij në Instagram, Ryazanskiy shkroi: “vendi më i shenjtë në botën islame. #Meka është e bukur ditë e natë, e pamundur t´a ngatërrosh atë me ndonjë qytet …

Read More »

Nga Ermir HOXHA: Mbi lugën e hasmit në tepsinë e Haradinajt

Nëse tepsia e Shqipërisë kishte të bënte me shqiptarë të papërgjegjshëm, tuafë, abuzues, pazarxhinj të rëndomtë etj., kjo e Kosovës së fundi me kryeministër Haradinaj është dreqi vetë: tepsi me lugën e hasmit brenda! Nenad Rikalo, njeriu që i është dhënë në dorë bujqësia kosovare, rezulton të ketë qenë dhe …

Read More »