Home / Tag Archives: më

Tag Archives:

Ezani më i bukur në botë (MashaAllah)

Ezani më i bukur në botë (MashaAllah) .. Ne si staf, kemi për qëllim që juve të ju ofrojmë sa më shumë informacione dhe dije të dobishme rreth fesë Islame por gjithsesi se kemi edhe harxhime të shumta, kështu që ju lutemi që pasi të dëgjoni përgjigjen të klikoni mbi reklamën …

Read More »

HUTBEJA MË E SHKURTËR NË HISTORINË ISLAME!! ..

Hutben më të shkurtës në historinë islame e ka mbajtur myftiu i Tunizisë, Tahir ibn Ashur (Allahu e mëshiroftë), në të cilën ai ka thënë: Nuk ka asnjë të mirë në namazet (lutjet) tuaja, ndërkohë që gratë tuaja ecin ‘të zhveshura’. Këndoni ikametin! Përshtati: Miftar Ajdini. .. Ne si staf, kemi për qëllim …

Read More »

Specialisti i embrioneve: “Myslimanja” gruaja më e pastër mbi sipërfaqen e tokës.

Specialisti i embrioneve: “Myslimanja” gruaja më e pastër mbi sipërfaqen e tokës Specialisti i embrioneve: “Myslimanja” gruaja më e pastër mbi sipërfaqen e tokës.U konvertua në Islam specilaisti i embrioneve Robert Gajlhin, ishte mahnitur nga ajetet Kur’anor që shpjegojnë kohën e pritjes së gruas së shkurorëzuar.Ai ishte i cili kaloi …

Read More »

Emri ‘Muhammed’, një ndër emrat më të përdorur në Londër

Një hulumtim i kryer në Britani të Madhe zbulon se emri musliman Muhamed, është njëri nga emrat më të shpeshtë të cilin prindërit ua lënë fëmijëve të tyre në kryeqytetin britanik Londër dhe në rajonin Midlands. Raporti i publikuar nga Instituti Kombëtar për Statistika (ONS) që mban titullin …

Read More »

Unë vë shami, nuk jam engjëll as më e ndershme sesa ti, por e bëj për një arsye që ti që më gjykon nuk e kupton… Email-i një tjetër gruaje myslimane

Nga Klodiana Smajlaj/ Teksa po flisja me një mikeshën time mbi temën e përfolur kohëve të fundit në rrjetet sociale, atë të mbulesës së grave muslimane, më preku pa masë komenti në të cilin thuhej: “Ju të mbuluarat luani me kartën morale, sikur të kishit ekskluzivitetin e moralit dhe ndershmërisë, …

Read More »

Pyetja më e madhe që i është bërë njerëzimit prej Allahut !

Pyetja më e madhe që i është bërë njerëzimit prej Allahut ! Ne si staf kemi pë qëllim që juve të ju ofrojmë sa më shumë rreth islamit por gjithsesi se kemi Harxhime kështu që ju lutemi që pasi ta dëgjoni përgjigjen të klikoni mbi reklamën që shfaqet poshtë këti …

Read More »

Supa më e mirë e dimrit: Supë pule me miell misri

Kjo supë është shumë e thjeshtë në përgatitje. Përveç mishit të pulës kjo supë ka në bazën e saj miell misri që i jep një shije shumë ndryshe. Përbërësit: 250g miell misri 1 presh 1 karotë 1 gjoks pule 1 kofshë pule kripë spec djegës 1 lugë gjelle gjalpë 1 …

Read More »

Më trego për Kiametin

Omeri, Allahu qoftë i kënaqur me të! , po ashtu ka thënë: “Një ditë, ndërsa rrinim ulur tek i Dërguari i Allahut u shfaq një njeri fort rrobëbar dhë e tejet flokëzi, tek i cili nuk vëreheshin shenja udhëtimi. Atë nuk e njihte asnjëri prej nesh. U ul pranë Pejgamberit …

Read More »

Supa më e mirë e dimrit: Supë pule me miell misri

Kjo supë është shumë e thjeshtë në përgatitje. Përveç mishit të pulës kjo supë ka në bazën e saj miell misri që i jep një shije shumë ndryshe. Përbërësit: 250g miell misri 1 presh 1 karotë 1 gjoks pule 1 kofshë pule kripë spec djegës 1 lugë gjelle gjalpë 1 …

Read More »

Nuk i lejohet askujt që të mbajë mëri (inati)me vëllanë e tij më shumë se …

Nuk i lejohet askujt që të mbajë mëri (inati)me vëllanë e tij më shumë se … – Mesazhi Wednesday, 20th September 2017 home HADITHE Nuk i lejohet askujt që të mbajë mëri (inati)me vëllanë e tij më shumë se … I Dërguari i Allahut, lavdia dhe paqja e Allahut qofshin …

Read More »

Kujdes mërin më vëllaun

Kujdes mërin më vëllaun – Mesazhi Wednesday, 20th September 2017 I Dërguari i Allahut, lavdia dhe paqja e Allahut qofshin mbi të, thotë: “Nuk i lejohet askujt që të mbajë mëri me vëllanë e tij më shumë se tri ditë”. Related error: Content is protected !!

Read More »

Qumështi i bletës ndër më të kërkuarit në botë!

Çdo pikë qumështi i bletës është jetë. Vlerësohet si nektari i perëndive për nga vlerat e jashtëzakonshme shëruese që ka për shëndetin. I njohur ndryshe me emrin “Xhelatina Mbretërore” qumështi i bletës është ndër më të kërkuarit në botë. Sot ai është shndërruar në një biznes fitimprurës për bletarët shqiptarë …

Read More »

Programi kompjuterik thotë: Bibla është shumë më e dhunshme se Kur’ani!

Një prej shkencëtarëve dhe inxhinierëve të interesuar në sasinë e dhunës në Bibël dhe Kuran, ka krijuar softuerin ku ka futur tekstet e të dy librave. Edhe pse inxhinieri Tom Anderson nuk u nis me supozimin se Kurani ka më shumë fjalë të dhunshme në faqet e saj, hulumtimi nisi …

Read More »

Islami i kujt është më i mirë?

Islami i kujt është më i mirë? – Mesazhi Wednesday, 20th September 2017 Ebu Musa r.a. tregon: E pyetën të Dërguarin e Allahut a.s.: “O i Dërguari i Allahut a.s., Islami i kujt është më i miri?” Ai u përgjigj: “I atij, nga dora dhe gjuha e të cilit nuk …

Read More »

Lutja drejtuar Zotit të Madhëruar është një adhurim mbushur plot mistere, i fshehtë dhe i shenjtë. Ajo është sjellja më e sinqertë e adhuruesit. Është gjendja ku njeriu i drejtohet dhe kërkon diçka nga Zoti i tij me çiltërsi dhe sinqeritet.Në ajete si “Kur robërit e Mi të pyesin për Mua, thuaju se Unë jam afër, i përgjigjem lutjeve të lutësit kur ai më lutet.’(Bekare 2/186), “Lutmuni Mua se do t’ju përgjigjem!”(Gafir /60), “Zoti im nuk do t’ju përfillte sikur të mos ishte lutja juaj.”(Furkan /77) tregohet qartë rëndësia e lutjes. Edhe i Dërguari i Zotit (s.a.s) i ka këshilluar shokët dhe të afërmit e tij të luten, dhe vetë nuk ka pushuar së luturi Zotit përgjatë gjithë jetës së tij.Lutja e përshkruar dhe treguar me kaq madhështi zë një vend shumë të rëndësishëm në jetën e besimtarit. Një njeri i cili ngre duart lart i drejtohet Zotit kështu: “Të gjitha shkaqet kanë heshtur. Asnjë ngjarje nuk mund të ndikojë në rrjedhën e natyrës dhe askush nuk mund të më zgjasë dorën dhe të zgjidhë hallet e mia. Unë i ngrita duart dhe po i lutem Atij, Më të madhëruarit, Atij që vazhdimisht zërin ma dëgjon, frymëmarrjen ma ndjen, Ai i cili më thotë se është më afër se damari im i qafës, më premton se do t’i përgjigjet lutjes sime, mbajtësit të premtimeve, Atij i cili nuk më thotë se nuk kam fuqi të plotësoj lutjen tënde dhe të mbaj fjalën e dhënë.”Me anë të lutjes njeriu i drejtohet Zotit me ndjenjën e mallit. Ne mund të jemi larg Tij, ashtu siç jemi larg diellit. Por Ai, ashtu siç bën Dielli me anë të rrezeve të ngrohta, përkëdhel gjithnjë kokën tonë, është prezent në çdo gjendje tonën dhe nuk kthen asnjëherë duarbosh zemrën që i lutet. Ai është i mëshirshëm me robin e tij më shumë se ç’është nëna dhe babai me fëmijën e vet. Profeti i nderuar ia tregon shokëve këtë të vërtetë me anë të një tabloje:Një grua e cila kërkonte fëmijën e saj mes robërve pas mbarimit të luftës, vraponte sa majtas djathtas, here vraponte e here ndalej, përqafonte çdo fëmijë që i dukej si fëmija i saj. Kur e shihte se nuk është fëmija i saj, e linte dhe vazhdonte kërkimin. Më në fund arriti ta gjente, e përqafoi fort dhe i mori erë. Dhe pikërisht në këtë moment Profeti i Allahut (xh.sh) u tregon këtë tablo shokëve dhe i pyet: “A e shihni këtë nënë? A mund ta hedh në zjarr fëmijën e saj që e ka strukur fort në gji?”, “Jo,kurrsesi, nuk mund ta hedhë.”, u përgjigjën sahabët. Pas kësaj përgjigjeje Profeti iu drejtua shokëve me këta fjalë: “Zoti është më i mëshirshëm ndaj robërve të Tij sesa kjo nënë.”Si të lutesh?Përsa i përket mënyrës sesi t’i lutemi Zotit, mund të themi se pikë së pari kur i lutemi Zotit duhet të besojmë sinqerisht se Ai do të na e pranojë lutjen. Asnjëherë nuk duhet të lutemi me mendimin se edhe po nuk u pranua, gjithsesi nuk prish punë, apo t’i lutemi Zotit sikur po testojmë fuqinë e Tij në ka apo nuk ka mundësi të na i pranojë lutjet. Para dhe gjatë lutjes duhet besuar realisht se Allahu është i Plotfuqishëm dhe ka fuqinë të realizojë çdo gjë. Nëse Ai dëshiron, mund ta bëjë të varfrin mbret për një çast të vetëm. Prandaj le të punojmë shumë për pranimin e lutjes dhe le të kërkojmë nga Zoti arritjen e objektivave më të larta, p.sh., në vend të parajsës duhet të kërkohet Firdeusi. Ja pra, kështu na ka mësuar të lutemi Profeti ynë i nderuar.Së dyti, lutjet duhen drejtuar me mendimin se Zoti plotëson dëshirat dhe kërkesat tona, duke pranuar kështu fuqinë dhe forcën e Tij të pafund. Përsëri ne e dimë se Ai mundet dhe ka fuqinë e krijimit të një bote tjetër siç është parajsa dhe prandaj kërkojmë nga Ai Xhenetin. Kjo nuk është vetëm lutje apo pasqyrim i gjendjes sonë, por është një lloj peticioni i thellë në të cilin shprehim të gjitha cilësitë e madhëruara dhe emrat e Tij të bukur. Një lutje e tillë është një adhurim i pastër dhe asnjëherë nuk refuzohet.Krahas kësaj kur lutemi nuk duhet të neglizhojmë, por të lutemi me shumë këmbëngulje dhe vendosmëri. A i keni pare lypësit para dyerve të xhamive, nganjëherë thonë fjalë të tilla dhe kërkojnë diçka me aq shpirt, saqë ty nuk të bëhet të ikësh pa u dhënë diçka. Ja pra, dhe ne duhet t’i lutemi Zotit në atë mënyrë nëse duam të na mbështjellë me mëshirën e Tij. Disa njerëz kanë shpëtuar nga këta lutje të përzemërta dhe të sinqerta. P.sh., njeriu mund të lutet kështu: “O Zot! Unë e njoh veten time, me veprat që kam bërë e kam të vështirë të futem në parajsë, por nëse Ti e urdhëron diçka të tillë, atëherë edhe mundem. Edhe nëse më shpie në zjarrin Tënd, do t’u flas për Ty njerëzve aty.” Ndërsa një tjetër lutet kështu: “O Zot! Unë e njoh veten time, por të njoh dhe Ty; mua nuk më shkojnë këta mëkate, po Ty me të vërtetë që të takon falja.”Fjalë të tilla të përzemërta sjellin mëshirën e Zotit dhe Ai bën atë që i shkon madhështisë së Tij, dhe i bën lutjet e tyre një mjet për faljen e mëkateve.Njeriu duhet të shkrihet në atmosferën e lutjes dhe asnjëherë nuk duhet të lodhuri nga lutja. Zoti padyshim që e dëgjon zërin e njeriut por nganjëherë njeriu kërkon gjënë e gabuar dhe Zoti i jep atë që është më e mirë për të. Siç e thotë dhe një dijetar i njohur, robi i kërkon Zotit një djalë, dhe Zoti i jep atij një vajzë si Merjemja e nderuar, e cila do të jetë më e mirë për të.

Lutja drejtuar Zotit të Madhëruar është një adhurim mbushur plot mistere, i fshehtë dhe i shenjtë. Ajo është sjellja më e sinqertë e adhuruesit. Është gjendja ku njeriu i drejtohet dhe kërkon diçka nga Zoti i tij me çiltërsi dhe sinqeritet.Në ajete si “Kur robërit e Mi të pyesin për …

Read More »

A e keni ditur se koha në mes të ezanit dhe ikametit është koha më e mirë për dua?

Duaja A e keni ditur se koha në mes të ezanit dhe ikametit është koha më e mirë për dua? Shfrytëzoje atë në maksimum! Transmeton Enes Ibn Malik: “Lutja në mes të ezanit dhe ikametit nuk kthehet.” (Suneni i Ebu Dawudit, Libri #2, Hadithi #0521)

Read More »

FJALË MË TË SHTRENJTA SE ARI!!

1. S’kam parë njeri të suksesshëm në jetë, dhe vetëm se respektimi i prindërve, ka qenë një prej sebepeve të suksesit të tij! 2. Nuk ekziston njeri pa brenga e mërzia, mirëpo, ka prej atyre që e rikujtojnë se, ato janë thjesht “dynja”, e pastaj buzëqeshën! 3. Kur ju ngushtohen …

Read More »

15 – O ZOTI IM, MOS MË LE VETËM (PA FËMIJË), E TI JE TRASHËGIMTARI MË I MIRË

O Zoti im, mos më le vetëm (pa fëmijë – djalë), e Ti je trashëgimtari më i mirë.[1]   رَبِّ لا تَذَرْنِي فَرْدًا وَأَنتَ خَيْرُ الْوَارِثِينَ (Rabi la tedherni ferden ve ente hajrul verithin) Komentim i lutjes Kjo lutje e bekuar, është lutja e dytë e profetit Zekerija, alejhi selam, këtë …

Read More »

Elvis Naci – Nuk më respekton fëmija (VIDEO)

Respektimi i prindërve është nga gjërat më të rëndësishme dhe prej punëve më të mëdha që të afron tek Allahu, nga veprat më të larta, prej obligimeve më primare ndërsa mosrespektimi i prindërve është prej mëkateve të mëdha, krim i rëndë, shkatërruesi më i trishtueshëm duke u bazuar në argumente …

Read More »

NËNTËMBËDHJETË KËSHILLA PËR JETË MË TË LUMTUR 

Martoje personin e përshtatshëm, ai 90% do të jetë sebepi i lumturisë apo pikëllimit tënd!2. Punoje profesionin që e do dhe që e meriton ta harxhosh rininë tënde për hir të tij. 3. Le të jetë synimi yt i parë në jetë përkujdesja për familjen dhe bërja e tyre të …

Read More »