Home / Tag Archives: kur

Tag Archives: kur

Diva e botës arabe këngë në mbështetje të Palestinës dhe Jeruzalemit: ‘Deri kur o Zot’

Artistja libaneze, Feyruz e cila njihet si diva e botës arabe, e mbështeti Palestinën dhe Jeruzalemin e pushtuar me këngën e saj me titull ‘Deri kur o Zot‘. 83 vjeçarja Feyruz e cila la shenjë në muzikën arabe me veprat dhe albumet e saj të shumta, këndoi këngën me titull …

Read More »

Diva e botës arabe këngë në mbështetje të Palestinës dhe Jeruzalemit: ‘Deri kur o Zot’

Artistja libaneze, Feyruz e cila njihet si diva e botës arabe, e mbështeti Palestinën dhe Jeruzalemin e pushtuar me këngën e saj me titull ‘Deri kur o Zot‘. 83 vjeçarja Feyruz e cila la shenjë në muzikën arabe me veprat dhe albumet e saj të shumta, këndoi këngën me titull …

Read More »

Kur profeti a.s përballej me ndonjë situatë të vështirë, ngrinte kokën nga qielli dhe lutej

Ebu Hurejre transmeton se kurdo që Profeti a.s përballej me ndonjë situatë të vështirë, ngrinte kokën nga qielli dhe lutej: “Lavdia i takon Allahut, Të Gjithëfuqishmit.” Ndërsa kur përgjërohej fort dhe me këmbëngulje, ai thoshte: “O i Gjalli që s’vdes kurrë,  O i Përjetshëm.” (Tirmidhiu)

Read More »

Pyetja: A ka ndonjë du’a (lutje)që duhet thënë kur marrim gusl (lahemi)?

Përgjigjja: Falënderimi i takon Allahut. Nuk ka ndonjë dua specifike për guslin që transmetohet në sunet (mësimet profetike), por shumica e dijetarëve e konsiderojnë mustahab (të preferueshëm) të thuhet “bismilah” (në emër të Allahut) kur fillon të merr gusl, sikur që është rasti me abdesin, edhe pse nuk ka argument …

Read More »

Pyetja: A ka ndonjë du’a (lutje)që duhet thënë kur marrim gusl (lahemi)?

Përgjigjja: Falënderimi i takon Allahut. Nuk ka ndonjë dua specifike për guslin që transmetohet në sunet (mësimet profetike), por shumica e dijetarëve e konsiderojnë mustahab (të preferueshëm) të thuhet “bismilah” (në emër të Allahut) kur fillon të merr gusl, sikur që është rasti me abdesin, edhe pse nuk ka argument …

Read More »

Gruaja përfundon turnin 14-orësh dhe kur ajo vjen në shtëpi burri preket thellë nga skena që sheh

Filipi dhe gruaja e tij Jessica banojnë në New York Ata jetojnë në qytetin e Romës dhe Jessica punon si infermiere. Filipi e kupton profesionin e gruas së tij dhe e di sa te vështira mund të jenë ditët e saj. Një ditë, ajo u kthye në shtëpi e rraskapitur,dhe …

Read More »

Kur Allahu ta urdhëron një rob me ndonjë urdhër, atij i obligohen shtatë etapa

Muhamed Bin AbdulUehabi Allahu e mëshiroftë, ka thënë: Kur Allahu ta urdhëron një rob me ndonjë urdhër, atij i obligohen shtatë etapa: E para: njohja e Tij. E dyta: dashuria e Tij. E treta: vendosshmëria për ta vepruar. E katërta: veprimi. E pesta: të vepruarit me sinqeritet dhe sunnet. E …

Read More »

Kur Allahu ta urdhëron një rob me ndonjë urdhër, atij i obligohen shtatë etapa

Muhamed Bin AbdulUehabi Allahu e mëshiroftë, ka thënë: Kur Allahu ta urdhëron një rob me ndonjë urdhër, atij i obligohen shtatë etapa: E para: njohja e Tij. E dyta: dashuria e Tij. E treta: vendosshmëria për ta vepruar. E katërta: veprimi. E pesta: të vepruarit me sinqeritet dhe sunnet. E …

Read More »

Veterinerja shpeton nje kotele ne strehimore, dhe kur sheh nga afer ate qe ndodhet ne veshin e saj, gati sa nuk i bien te fiket!

Nje kotele e vogel, me emrin Speck,erdhi nje dite në Vet Ranch për një kontroll.Dr Karri kreu një ekzaminim rutinë. Strehimorja ku punon Dr Karri është nje shtëpi për macet e ndryshme që përjetojnë probleme të lidhura me syrin. Kur Dr Karri i hodhi nje veshtrim më të afërt koteles, …

Read More »

Përgatitu për ditën kur do të japësh llogari

Dita e katërt e Ramazanit   Ajet kuranor Allahu i Madhërishëm thotë: “Thuaj: “Udhëzimi i Allahut është i vetmi udhëzim i drejtë! Ne jemi të urdhëruar t’i nënshtrohemi Zotit të botëve, të falim namazin dhe ta kemi frikë Atë.” Dhe është Ai, para të Cilit do të tuboheni.” (Kuran, 6:71-72)   Thënie …

Read More »

A duhet të fle gjithë ditën gjum kur jam agjërueshëm?

Shejh Salih el Feuzan është pyetur: Është dikush që i ndalonë njerëzit te flenë gjatë kohës së ramazanit dhe thotë se muslimanët duhet të jenë me aktiv dhe nuk është e përshtatshme që të flejnë. Cili është mendimi juaj, o shejhu ynë fisnik? Përgjigje: Po, personi (qe fle) duhet të …

Read More »

1999 – Kur palestinezët dogjën flamurin serb si shenjë mbështetje për Kosovën /Video/

Pak kohë pas vendimit të administratës së presidentit amerikan, Trump, që ta njohë Jerusalemin si kryeqytet të Izraelit, kanë shpërthyer reagimet anë e mbanë globit rreth kundërshtimit të këtij vendimi. Ishte presidenti turk, Erdogan, ai i cili kundërshtojë ashpër i pari këtë vendim të presidentit amerikan, ku ka zhvilluar takime …

Read More »

Kur uria gjatë Ramazanit nuk ka vlerë

Uria mund të shpalosë më të keqen tonë. Në një nga skenat e mrekullueshme të veprës “Si të duash!” të Shekspirit, Orlando, i uritur dhe i dëshpëruar ndeshet në pyll me Dukën Senior dhe oborrtarët e tij në mërgim, të cilët po bëhen gati të hanë darkën. Duke supozuar se …

Read More »

Historia e Ibrahimit (a.s) kur e hodhën në zjarr!

Ibrahimi alejhi ue selem, miku i Mëshiruesit, babai i pejgambereve të Allahut, ai që kishte shumë takime me Xhibrilin, Mikailin dhe me melekë të tjerë alejhi ue selem gjatë jetes së tij. Këtu do ta përmendim rastin kur populli i tij e kishte vendosur që ta djegin, sepse ai kishte …

Read More »

Kur i detyrohet agjërimi një femrës muslimane?

Pyetje: Kur i detyrohet agjërimi një femrës muslimane? Përgjigje: Femra muslimane detyrohet për të agjëruar atëherë kur futet në moshën e pjekurisë (bilig). Femra futet në bilig (moshën e pjekurisë) kur mbush pesëmbëdhjetë vejç, kur qimet dalin në vendett e turpshme, kur ka orgazëm, kur i vijnë menstruacionet apo kur …

Read More »

Kur të vijë muaji Ramazan, hapen dyert e xhenetit

Profeti, lavdërimi dhe paqja e Allahut qofshin me të, ka thënë: “Kur të vijë muaji Ramazan, hapen dyert e xhenetit, mbyllen dyert e zjarrit dhe lidhen shejtanët”. Allahu thotë: “O besimtarë! Ju është urdhëruar agjërimi, ashtu si u ishte urdhëruar atyre para jush, që të mund të ruheni nga të …

Read More »

Si ta mposhtesh etjen kur je agjerueshem?

Esselamu alejkum ue rahmetullahi ue bereketuhu. Portali ynë ju paraqet videon e radhës. Ku shpresojmë që të ndikojmë në të mirë dhe në hajr nëpërmjet këtij postimi, njëashtu e lusim Allahun (subhanehu we teala) që t’i shpërblen të gjithë ata që e shpërndajnë, ata që e shikojnë, dhe që e …

Read More »

A E Prishin Agjërimin Kur Hedhim Pika Në Hundë?

Pyetje: ”Një grua ka përdorur pika të hundës gjatë ditës në Ramazan për t’ia lehtësuar frymëmarren. Çfarë duhet të bëje ajo tani?”Përgjigje: ”Nëse një person duhet t’i marrë ato patjetër, kjo lejohet dhe agjërimi i tij është i saktë. Mirëpo, nëse ndjehet shija e tyre në fyt, agjërimi është i …

Read More »

Kur Është E Lejuar Dhe E Ndaluar Të Bëhet Iftar?

Është e ndaluar të prishet agjërimi në tre raste, ndërsa lejohet në dy raste.Ndalohet kur:* Ne e dimë se dielli nuk ka perënduar.* Parandiejmë se dielli nuk ka perënduar.* Jemi në dyshim nëse dielli ka perënduar apo jo, pa arritur një ndjenjë të fortë. Në këtë rast dielli ende nuk …

Read More »

Kur bëhet agjërimi i pavlefshëm

Edhe barku edhe gjymtyrët duhet të agjërojnë. Barku duhet ti shmanget ushqimit, pijeve dhe epsheve, ndërsa pjesët e trupit dhe gjuha duhet ti shmangen shikimeve të ndaluar dhe të dëgjuarit haram. Ky është agjërimi i vërtetë. Agjërimi i vërtetë është një agjërim i brendshëm dhe i jashtëm. Barku duhet të …

Read More »