Home / Tag Archives: kete

Tag Archives: kete

Amerika e përdori Thacin sa mundi e tani fundin do ta ketë si Sadami

sh-kordinatori i AKR-së Tahir Bricori, në një shkrim të dërguar në redaksinë e gazetës “Bota sot”, ka komentuar lidhur me deklaratat e fundit të presidentit të vendit Hashim Thaçi. Bricori ka thënë se Thaçi është braktisur nga amerikanët dhe nga Brukseli, derisa ka theksuar se edhe takimi i sotëm me …

Read More »

Nncncncn a thu pse Arbana Xharra nuk flet për këtë? – 4 vjeçares i presin krahun, këmbën….

Nncncncn a thu pse Arbana Xharra nuk flet për këtë? – 4 vjeçares i presin krahun, këmbën…. — Jemi m♪7suar Arbana, Berati, Myftaraj dhe kësi lloj njerëzish të mirren me Islam e Mysliman por kurrë nuk i dëgjojm ti komentojn këto rite të çmendura?! Një çift indian i dëshpëruar për …

Read More »

Ajetul-Kursijji (Ajeti më madhështor në Kur’an)

Ajetul-Kursijji (Ajeti më madhështor në Kur’an) “All-llahu la ilahe il-la Hu. El-hajjul-kajjum. La te-hudhuhu sinetun ue la neum. Lehu ma fis-semavati ue ma fil-erd. Men dhel-ledhi jeshfeu aindehu, il-la bi idhinihi. Jaëlemu ma bejne ejdihim ue ma halfehun, ue la juhitune bi shej-in min alimihi il-labi ma shae. Uesia kursijjuhus-semauati …

Read More »

Përse Zoti e krijoi njeriun?

Nga këndvështrimi i njerëzimit, pyetja “Përse Zoti e krijoi njeriun?” nënkupton “Për çfarë qëllimi është krijuar njeriu?” Në shpalljen e fundit, kësaj pyetjeje i është dhënë përgjigje pa kuptim të dyfishtë. Në të Zoti u tregon njerëzve se çdo njeri ka lindur me vetëdijen e brendshme dhetë natyrshme mbi Zotin …

Read More »

Hamasi: Mbështetja e Iranit për rezistencën e dallon këtë vend nga të tjerët

Zëdhënësi i lëvizjes Hamas deklaroi se ajo çka e dallon Republikën Islamike të Iranit nga vendet e tjera është mbështetja e qartë e Iranit për aspiratat e popullit palestinez. Sami Abuzahri, gjithashtu përmendi vizitën e delegacionit të Hamasit në Teheran dhe tha: Kjo vizitë tregon interesimin e madh të lëvizjes …

Read More »

Ka njerëz që kanë shumë para në këtë botë dhe ata prap s’mund të bëjnë një sy gjumë

Ka njerëz që kanë shumë para në këtë botë dhe ata prap s’mund të bëjnë një sy gjumë.Ka gjithashtu njerëz që kanë gjithqka që ju keni imagjinuar që mund t’ju sjell lumturinë..ata i kanë ato dhe ata prapseprap nuk janë në paqe..Ata nuk janë të lumtur me veten e tyre,e …

Read More »

Thuaje shtate herë këtë lutje nese don që xheneti të bëj dua për ty.

Ka thënë i derguari i Allahut, Muhamedi a.s. :Ai që gjatë ditës thotë shtat herë:ALL-LLAHUMME INNI ES’ELUKEL-XHENNEH, UE E’UDHU BIKE MINEN-NAR. “O Allahu im, kërkoj prej Teje xhenetin, dhe kërkoj mbrojtjën Tënde nga zjarri”Atëher Xheneti leviz dhe thotë: O Zot! bëje prej banorëve të mijë, ndërsa xhehenemi thot: O Zot! …

Read More »

Magjistari e pranoi Islamin – Dëgjoje këtë ngjarje

Magjistari e pranoi Islamin – Dëgjoje këtë ngjarje —— —– Es-Selamu Alejkum Ju paraqesim videon e radhës nga hoxha i nderuar Fatmir Latifaj ku në videon e më poshtme hoxha i nderuar Fatmir Latifaj flet për temën: “Magjistari e pranoi Islamin – Dëgjoje këtë ngjarje”, ku e lusim Allahun (Subhanehu …

Read More »

Vdekja e 300 minatorëve musliman në ish Jugosllavi – A e ke dëgju këtë ngjarje?

Vdekja e 300 minatorëve musliman në ish Jugosllavi – A e ke dëgju këtë ngjarje? —— —– Es-Selamu Alejkum Ju paraqesim videon e radhës nga hoxha i nderuar Fatmir Latifaj ku në videon e më poshtme hoxha i nderuar Fatmir Latifaj flet për temën: “Vdekja e 300 minatorëve musliman në …

Read More »

Duaja që i çau tri palë Errësirat! Nuk e rrefuzon Allahu këtë Dua

Duaja që i çau tri palë Errësirat! Nuk e rrefuzon Allahu këtë Dua Es-Selamu Alejkum Ju paraqesim videon e radhës , e lusim Allahun (Subhanehu we te’ala) që të kemi dobi nga kjo që ndëgjojmë ..Andaj Shperndajeni postimet tona qe te perfitojne edhe te tjeret..Shiko videon ne linkun me poshte: …

Read More »

Kush e thotë këtë dua katër herë, Allahu do ta shpëtojë atë ditë nga Zjarri.”

175 shkaqe per te hyre ne Xhenet. Shkaku i tetë: Ai që dëshiron të shpëtojë nga zjarri Ka thënë Profeti salAllahu alejhi ue selem: Ai i cili thotë në mëngjes: Të lutem o Allah! Unë u zgjova, dëshmoj për Ty dhe mbajtësit e Arshit Tënd, melekët e Tu dhe të …

Read More »

Nëse je i dëshpëruar, lutju Allahut me këtë lutje

Transmetohet se Pejgamberi alejhi selam ka thënë: “Nëse dikë e zë stresi dhe dëshpërimi dhe thotë: O Allah! Unë jam robi Yt, i biri i robit Tënd dhe i robëreshës Tënde. Udhëzimi im është në dorën Tënde, mbi mua zbatohet vendimi Yt dhe Ti je i drejtë në gjykimin Tënd. …

Read More »

A rrezikoheni nga infarkti? Këtë e zbulon mënyra se si ecni

Ecja në këmbë është forma më e popullarizuar e ushtrimeve dhe sjell një sërë përparësish. Mirëpo rrallë mendojmë për atë se si ecim. Atë që duhet të dini është që mënyra si ecni është e lidhur drejtpërdrejt me atë se sa dobi keni nga ky aktivitet. Një ekip i shkencëtarësh …

Read More »

Ka njerëz që kanë shumë para në këtë botë dhe ata prap s’mund të bëjnë një sy gjumë

Ka njerëz që kanë shumë para në këtë botë dhe ata prap s’mund të bëjnë një sy gjumë. Ka gjithashtu njerëz që kanë gjithqka që ju keni imagjinuar që mund t’ju sjell lumturinë..ata i kanë ato dhe ata prapseprap nuk janë në paqe.. Ata nuk janë të lumtur me veten …

Read More »

I Dërguari alejhi selam i ka premtuar Xhenetin atij që bën këtë vepër

I Dërguari i Allahut alejhi selam i nxit besimtarët që të vizitojnë të sëmurët, duke u premtuar shpërblime të mëdha. Në një transmetim të Thevbanit, i Dërguari alejhi selam premton fruta të Xhenetit:“Kur një musliman shkon për të vizituar vëllain e tij musliman, ai gjendet në hurfën e Xhenetit derisa …

Read More »

Vritni kancerin dhe qelizat kancerogjene me këtë ilaç

Besoni ose jo, vetëm me katër përbërës ju mund të vrisni çdo lloj të kancerit apo tumoreve. Përgatitja është shumë e thjeshtë dhe nuk kushton shumë Gjithashtu, më e bukura është se përbërësit që nevoiten ju mund t’i keni në shtëpi. Përbërësit e nevojshëm: ½ lugë çaji vaj ulliri ½ …

Read More »

Në qoftë se ti me të vërtetë je Profet, ndaje Hënën në gjysmë dhe në qoftë se e bën këtë ne do të besojmë

Pabesimtarët në Meke i thanë Muhamedit a.s.: “Në qoftë se ti me të vërtetë je Profet, ndaje Hënën në gjysmë dhe në qoftë se e bën këtë ne do të besojmë.Atë natë Hëna ishte e plotë … Kështu, Muhamedi a.s. luti Allahun qe t’ia plotësonte atij këtë mrekulli, dhe pas …

Read More »

Kush e thote kete shperblehet sikur t’i kete liruar 100 rober,i shkruhen 100 sevape(te mira),i fshihen 100 gjynahe(gabime),i mbrojtur eshte prej shejtanit deri ne mbremje

Pejgamberi alejhis-selam ka thene:”Kush thote: LA ILAHE ILALLAHU VAHDEHU LA SHERIKE LEHU LEHUL MULKU VE LEHUL HAMDU VE HUVE ALA KUL-LI SHEJIN KADIR perkthimi-(Nuk ka Zot tjeter pos ALL-LLAHUT i CILI eshte NJE dhe i CILI nuk ka rivale,ATIJ i takon sundimi dhe falenderimi,AI ka fuqi mbi cdo gje)100 here …

Read More »

Kush e thote kete shperblehet sikur t’i kete liruar 100 rober,i shkruhen 100 sevape(te mira),i fshihen 100 gjynahe(gabime),i mbrojtur eshte prej shejtanit deri ne mbremje

Pejgamberi alejhis-selam ka thene:”Kush thote: LA ILAHE ILALLAHU VAHDEHU LA SHERIKE LEHU LEHUL MULKU VE LEHUL HAMDU VE HUVE ALA KUL-LI SHEJIN KADIR perkthimi-(Nuk ka Zot tjeter pos ALL-LLAHUT i CILI eshte NJE dhe i CILI nuk ka rivale,ATIJ i takon sundimi dhe falenderimi,AI ka fuqi mbi cdo gje)100 here …

Read More »

Hidhini syzet! Përmirësoni shikimin me këtë metodë!

Çdokush e di se kur nuk përdor pjesë të veçanta të muskujve për shumë kohë, ata do të dobësohen. Për shembull, kur dikush dëmton këmbën e tij dhe përdor karrige me rrota për një periudhë të gjatë, me kalimin e kohës këmba e tij do të bëhet më e dobët.  …

Read More »