Home / Tag Archives: ka

Tag Archives: ka

Imami i Qabesë ka një lutje të veçantë për Presidentin Tramp dhe Mbretin Selman

Në New York, nga data 16 -17 shtator është mbajtur konferenca e Rabitës, të titulluar „Dialogu qytetëruar i botës muslimane me SHBA-të“, në të cilën, ndër të tjerë, ka marr pjesë edhe imami i Qabesë dhe drejtori i Drejtorisë për mbarëvajten e dy haremeve, shejh Abdurrahman Es-Sudejs.Pas mbarimit të konferencës, …

Read More »

Imami i Qabesë ka një lutje të veçantë për Presidentin Tramp dhe Mbretin Selman

Në New York, nga data 16 -17 shtator është mbajtur konferenca e Rabitës, të titulluar „Dialogu qytetëruar i botës muslimane me SHBA-të“, në të cilën, ndër të tjerë, ka marr pjesë edhe imami i Qabesë dhe drejtori i Drejtorisë për mbarëvajten e dy haremeve, shejh Abdurrahman Es-Sudejs. Pas mbarimit të …

Read More »

Erdogan: Bashkësia ndërkombëtare ka rënë nga provimi në Myanmar dhe Siri

Presidenti turk, Rexhep Tajip Erdogan, në një fjalim në sesionin e Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së në Nju Jork, theksoi se dhuna kundër myslimanëve Rohingya mund të bëhet një “njollë e errët” në historinë e njerëzimit. Ai theksoi se tragjeditë dhe krizat nëpër botë tregojnë qartë ankesat me vend të …

Read More »

Imami i Qabesë ka një lutje të veçantë për Presidentin Tramp dhe Mbretin Selman

Në New York, nga data 16 -17 shtator është mbajtur konferenca e Rabitës, të titulluar „Dialogu qytetëruar i botës muslimane me SHBA-të“, në të cilën, ndër të tjerë, ka marr pjesë edhe imami i Qabesë dhe drejtori i Drejtorisë për mbarëvajten e dy haremeve, shejh Abdurrahman Es-Sudejs. Pas mbarimit të …

Read More »

DURO .. SE KA ZOT!!

DURO .. SE KA ZOT!!Duro … se pas natës … vjen dita.Duro … se pas shiut … vjen kthjelltësia.Duro … se pas sëmundjes … vjen shërimi.Duro … se pas pikëllimit … vjen gëzimi.Duro … se ka Zot, i Cili gjithmonë të dëgjon,të mbron dhe përkujdeset për ty, ngase Ai nuk …

Read More »

Lutja drejtuar Zotit të Madhëruar është një adhurim mbushur plot mistere, i fshehtë dhe i shenjtë. Ajo është sjellja më e sinqertë e adhuruesit. Është gjendja ku njeriu i drejtohet dhe kërkon diçka nga Zoti i tij me çiltërsi dhe sinqeritet.Në ajete si “Kur robërit e Mi të pyesin për Mua, thuaju se Unë jam afër, i përgjigjem lutjeve të lutësit kur ai më lutet.’(Bekare 2/186), “Lutmuni Mua se do t’ju përgjigjem!”(Gafir /60), “Zoti im nuk do t’ju përfillte sikur të mos ishte lutja juaj.”(Furkan /77) tregohet qartë rëndësia e lutjes. Edhe i Dërguari i Zotit (s.a.s) i ka këshilluar shokët dhe të afërmit e tij të luten, dhe vetë nuk ka pushuar së luturi Zotit përgjatë gjithë jetës së tij.Lutja e përshkruar dhe treguar me kaq madhështi zë një vend shumë të rëndësishëm në jetën e besimtarit. Një njeri i cili ngre duart lart i drejtohet Zotit kështu: “Të gjitha shkaqet kanë heshtur. Asnjë ngjarje nuk mund të ndikojë në rrjedhën e natyrës dhe askush nuk mund të më zgjasë dorën dhe të zgjidhë hallet e mia. Unë i ngrita duart dhe po i lutem Atij, Më të madhëruarit, Atij që vazhdimisht zërin ma dëgjon, frymëmarrjen ma ndjen, Ai i cili më thotë se është më afër se damari im i qafës, më premton se do t’i përgjigjet lutjes sime, mbajtësit të premtimeve, Atij i cili nuk më thotë se nuk kam fuqi të plotësoj lutjen tënde dhe të mbaj fjalën e dhënë.”Me anë të lutjes njeriu i drejtohet Zotit me ndjenjën e mallit. Ne mund të jemi larg Tij, ashtu siç jemi larg diellit. Por Ai, ashtu siç bën Dielli me anë të rrezeve të ngrohta, përkëdhel gjithnjë kokën tonë, është prezent në çdo gjendje tonën dhe nuk kthen asnjëherë duarbosh zemrën që i lutet. Ai është i mëshirshëm me robin e tij më shumë se ç’është nëna dhe babai me fëmijën e vet. Profeti i nderuar ia tregon shokëve këtë të vërtetë me anë të një tabloje:Një grua e cila kërkonte fëmijën e saj mes robërve pas mbarimit të luftës, vraponte sa majtas djathtas, here vraponte e here ndalej, përqafonte çdo fëmijë që i dukej si fëmija i saj. Kur e shihte se nuk është fëmija i saj, e linte dhe vazhdonte kërkimin. Më në fund arriti ta gjente, e përqafoi fort dhe i mori erë. Dhe pikërisht në këtë moment Profeti i Allahut (xh.sh) u tregon këtë tablo shokëve dhe i pyet: “A e shihni këtë nënë? A mund ta hedh në zjarr fëmijën e saj që e ka strukur fort në gji?”, “Jo,kurrsesi, nuk mund ta hedhë.”, u përgjigjën sahabët. Pas kësaj përgjigjeje Profeti iu drejtua shokëve me këta fjalë: “Zoti është më i mëshirshëm ndaj robërve të Tij sesa kjo nënë.”Si të lutesh?Përsa i përket mënyrës sesi t’i lutemi Zotit, mund të themi se pikë së pari kur i lutemi Zotit duhet të besojmë sinqerisht se Ai do të na e pranojë lutjen. Asnjëherë nuk duhet të lutemi me mendimin se edhe po nuk u pranua, gjithsesi nuk prish punë, apo t’i lutemi Zotit sikur po testojmë fuqinë e Tij në ka apo nuk ka mundësi të na i pranojë lutjet. Para dhe gjatë lutjes duhet besuar realisht se Allahu është i Plotfuqishëm dhe ka fuqinë të realizojë çdo gjë. Nëse Ai dëshiron, mund ta bëjë të varfrin mbret për një çast të vetëm. Prandaj le të punojmë shumë për pranimin e lutjes dhe le të kërkojmë nga Zoti arritjen e objektivave më të larta, p.sh., në vend të parajsës duhet të kërkohet Firdeusi. Ja pra, kështu na ka mësuar të lutemi Profeti ynë i nderuar.Së dyti, lutjet duhen drejtuar me mendimin se Zoti plotëson dëshirat dhe kërkesat tona, duke pranuar kështu fuqinë dhe forcën e Tij të pafund. Përsëri ne e dimë se Ai mundet dhe ka fuqinë e krijimit të një bote tjetër siç është parajsa dhe prandaj kërkojmë nga Ai Xhenetin. Kjo nuk është vetëm lutje apo pasqyrim i gjendjes sonë, por është një lloj peticioni i thellë në të cilin shprehim të gjitha cilësitë e madhëruara dhe emrat e Tij të bukur. Një lutje e tillë është një adhurim i pastër dhe asnjëherë nuk refuzohet.Krahas kësaj kur lutemi nuk duhet të neglizhojmë, por të lutemi me shumë këmbëngulje dhe vendosmëri. A i keni pare lypësit para dyerve të xhamive, nganjëherë thonë fjalë të tilla dhe kërkojnë diçka me aq shpirt, saqë ty nuk të bëhet të ikësh pa u dhënë diçka. Ja pra, dhe ne duhet t’i lutemi Zotit në atë mënyrë nëse duam të na mbështjellë me mëshirën e Tij. Disa njerëz kanë shpëtuar nga këta lutje të përzemërta dhe të sinqerta. P.sh., njeriu mund të lutet kështu: “O Zot! Unë e njoh veten time, me veprat që kam bërë e kam të vështirë të futem në parajsë, por nëse Ti e urdhëron diçka të tillë, atëherë edhe mundem. Edhe nëse më shpie në zjarrin Tënd, do t’u flas për Ty njerëzve aty.” Ndërsa një tjetër lutet kështu: “O Zot! Unë e njoh veten time, por të njoh dhe Ty; mua nuk më shkojnë këta mëkate, po Ty me të vërtetë që të takon falja.”Fjalë të tilla të përzemërta sjellin mëshirën e Zotit dhe Ai bën atë që i shkon madhështisë së Tij, dhe i bën lutjet e tyre një mjet për faljen e mëkateve.Njeriu duhet të shkrihet në atmosferën e lutjes dhe asnjëherë nuk duhet të lodhuri nga lutja. Zoti padyshim që e dëgjon zërin e njeriut por nganjëherë njeriu kërkon gjënë e gabuar dhe Zoti i jep atë që është më e mirë për të. Siç e thotë dhe një dijetar i njohur, robi i kërkon Zotit një djalë, dhe Zoti i jep atij një vajzë si Merjemja e nderuar, e cila do të jetë më e mirë për të.

Lutja drejtuar Zotit të Madhëruar është një adhurim mbushur plot mistere, i fshehtë dhe i shenjtë. Ajo është sjellja më e sinqertë e adhuruesit. Është gjendja ku njeriu i drejtohet dhe kërkon diçka nga Zoti i tij me çiltërsi dhe sinqeritet.Në ajete si “Kur robërit e Mi të pyesin për …

Read More »

Mogherini: ANEA 7 herë ka konfirmuar korrektësinë e Iranit ndaj marrëveshjes bërthamore

Shefja e diplomacisë evropiane përsëri deklaroi mbështetjen e saj ndaj marrëveshjes bërthamore me Iranin dhe deklaroi se ANEA shumë herë ka konfirmuar se Irani po zbaton të gjitha angazhimet e veta në kuadër të kësaj marrëveshje. Agjencia e lajmeve Sputnik njoftoi se Federika Mogherini në Nju Jork në prononcim për …

Read More »

Pejgamberi (s.a.u.s.) ka thënë që gjarpërinjtë me bisht të shkurtër dhe ato me vija kanë aftësi të shkaktojnë verbim ose dështim të shtatzënisë

Ndikimin negativ që lë ziliqari te objekti i zilisë askush nuk mund ta mohojë, përveç atyre që janë tepër larg së vërtetës. Është fakt se si shpirti smirak e prek aq keq njeriun që ai ka smirë, saqë e lëndon rëndë atë. Në të njëjtën mënyrë, gjarpri helmues egërsohet e …

Read More »

Imami i Qabesë ka një lutje të veçantë për Presidentin Tramp dhe Mbretin Selman

Në New York, nga data 16 -17 shtator është mbajtur konferenca e Rabitës, të titulluar „Dialogu qytetëruar i botës muslimane me SHBA-të“, në të cilën, ndër të tjerë, ka marr pjesë edhe imami i Qabesë dhe drejtori i Drejtorisë për mbarëvajten e dy haremeve, shejh Abdurrahman Es-Sudejs. Pas mbarimit të …

Read More »

Sa skllevër ka liruar Muhammedi alejhis-selam?

Muhammedi, alejhis-selam, u mundua shumë ta luftojë skllavërinë, e cila ishte përditshmëri në kohën e tij. Ndaj, ­nuk duhet habitur që ai liroi ndërmjet 100 deri në 200 skllevër, domethënë, më së paku 70 burra dhe 30 femra. Nuk dihet numri i saktë për shkak se shumë skllevër të liruar …

Read More »

Që ka shqiptarë më katolik se Papa e kam ditë moti, po që ka më çifut se jahuditë se kam ditur kurrë!

home KËSHILLA ISLAME Që ka shqiptarë më katolik se Papa e kam ditë moti, po që ka më çifut se jahuditë se kam ditur kurrë! Që ka shqiptarë më katolik se Papa e kam ditë moti, po që ka më çifut se jahuditë se kam ditur kurrë, po ja qe …

Read More »

ENDE KA NJERËZ TË MIRË: TA KAM RROK PAK VETURËN, LAJMËROM!

Sinqeritet si ky, shembull. Nuk e ka parë askush, por ka pas frikë Zotin i Cili sheh gjithçka. Pasi që i ka goditur paksa veturën, një shqipëtar ka marrë një letër të bardhë dhe ka shkruajtur numrin e telefonit që ta thërrasë personi i dëmtuar, në mënyrë që të kryejnë …

Read More »

Duaja për atë të cilit i ka lindur fëmijë..

Duaja për atë të cilit i ka lindur fëmijë .. Duaja për atë të cilit i ka lindur fëmijë .. Ne si staf, kemi për qëllim që juve të ju ofrojmë sa më shumë informacione dhe dije të dobishme rreth fesë Islame por gjithsesi se kemi edhe harxhime të shumta, kështu që …

Read More »

Nuk ka kurë më të mirë për sëmundjet e zemrës sesa Kurani

Nuk ka kurë më të mirë për sëmundjet e zemrës sesa Kurani, pasi ai e zhduk tërësisht sëmundjen nga zemra, mbron shëndetin dhe mirëqenien e saj dhe lufton gjithçka që mund t‟i sjellë asaj dëm. Megjithatë, shumica e zemrave përsëri e shpërfillin Kuranin dhe nuk e besojnë atë, e kështu …

Read More »

Nuk ka asnjë dyshim se numri shtatë ka rëndësi të veçantë

Kuptimi shpirtëror i numrit ‘shtatë’ Përdorimi i shtatë hurmave që përmendet në hadith, ka një kuptim shpirtëror (ezoterik) dhe material. Kështu, Allahu ka krijuar shtatë qiej, shtatë toka, shtatë ditë në javë, e bëri krijimin e njeriut në shtatë etapa, ka përcaktuar shtatë rrotullime rreth Qabes, shtatë xhiro ndërmjet Safasë …

Read More »

Nëse një burrit i ka vdekur gruaja dhe është martuar përsëri, a do takohet me gruan e tij të parë në xhenet? –

Pyetje: Mirëmbrëma hoxhë i nderuar, ju uroj për suksesin tënd, dashtë Zoti të gjithë myslimanë t’i bashkojë në xhenet. Kam një pyetje për ty, i nderuar hoxhë: nëse një burrit i ka vdekur gruaja dhe është martuar përsëri, a do takohet me gruan e tij e cila i ka vdekur …

Read More »

Në Tokë ka shenja për ata që besojnë me bindje, po edhe në vetet tuaja – a nuk e shihni vallë?

Në Tokë ka shenja për ata që besojnë me bindje, po edhe në vetet tuaja – a nuk e shihni vallë?Në qiell është furnizimi juaj dhe gjithçka që ju është premtuar.Betohem për Zotin e qiellit dhe të Tokës, se kjo (që ju premtohet) është e vërtetë, ashtu siç është të …

Read More »

Hoxhē Jakup Asipi – Pse mos me hanger mishin e derrit edhe ata Allahu e ka kriju !

Jakup Asipi – Pse mos me hanger mishin e derrit edhe ata Allahu e ka kriju !Ne si staf kemi pë qëllim që juve të ju ofrojmë sa më shumë rreth islamit por gjithsesi se kemi Harxhime kështu që ju lutemi që pasi ta dëgjoni përgjigjen të klikoni mbi reklamën …

Read More »

I ka dhënë 16 miliard $ për muslimanët, ky është biznesmeni nga Arabia Saudite

Mbrëmë përmes SnapChatit, biznesmeni nga Arabia Saudite, Sheikh Suleiman al-Rraxhi ka treguar se ka dhuruar 16 miliard$ apo 60 miliard rijal për bamirësi. Ky lajm është dhënë nga ylli i rrjeteve sociale Mansur al- Reqeiba. 16 miliard $ i ka dhuruar gjatë gjithë jetës së tij, që është një nga …

Read More »

I ka dhënë 16 miliard $ për muslimanët, ky është biznesmeni nga Arabia Saudite

Mbrëmë përmes SnapChatit, biznesmeni nga Arabia Saudite, Sheikh Suleiman al-Rraxhi ka treguar se ka dhuruar 16 miliard$ apo 60 miliard rijal për bamirësi. Ky lajm është dhënë nga ylli i rrjeteve sociale Mansur al- Reqeiba. 16 miliard $ i ka dhuruar gjatë gjithë jetës së tij, që është një nga …

Read More »