Home / Tag Archives: Ja

Tag Archives: Ja

Ja çfarë thotë Hoxhë Bekir Halimi për ENIS BARDHIN

Ja çfarë thotë Hoxhë Bekir Halimi për ENIS BARDHINNe si staf kemi pë qëllim që juve të ju ofrojmë sa më shumë rreth islamit por gjithsesi se kemi Harxhime kështu që ju lutemi që pasi ta dëgjoni përgjigjen të klikoni mbi reklamën që shfaqet poshtë këti teskti sepse ashtu ne …

Read More »

Njeriu të cilit Allahu ja pranoi çdo lutje

A keni dëgjuar ndonjëherë për Utbe El – Gulamin? Atë, Imam Edh-Dhehebiu në Sijar e’lam En nubela e ka përshkruar si zahid, të bindur ndaj Allahut, dhe që ia ka pasur frikën Allahut. Sa i përket gjendjes së tij, ai ka qenë sikur Hasan El-Basriu. Ishte i njohur për qarjet …

Read More »

SKANDALOZE: Ja si e maltreton BURDUSHI një pacient, kinse po e largon djallin nga trupi i ti ( VIDEO )

Xhihadi më i mirë është që të luftohen armiqtë e fesë dhe t’u qëndrojmë kundër kurthëve të tyre. Prej tyre janë magjistarët, fallxhorët dhe mashtruesit. Vërtetë, ata po bëjnë dëm të madh me veprat e tyre që janë shumë të rrezikshme. I mundojnë besimtarët tepër dhe aspak nuk brengosën për …

Read More »

JA Ç’NDODH ME FOSHNJEN KUR NENA PI DUHAN GJATE SHTATZANISE

JA Ç’NDODH ME FOSHNJEN KUR NENA PI DUHAN GJATE SHTATZANISENe si staf kemi pë qëllim që juve të ju ofrojmë sa më shumë rreth islamit por gjithsesi se kemi Harxhime kështu që ju lutemi që pasi ta dëgjoni përgjigjen të klikoni mbi reklamën që shfaqet poshtë këti teskti sepse ashtu …

Read More »

Ja si duket sot shpella në të cilën u fsheh Muhammedi a.s. gjatë hixhretit

Krahas Kur’anit famëlartë, gati të gjithë librat e historisë, të tefsirit dhe të hadithit, e pohojnë faktin se Muhammedi a.s., gjatë shpërnguljes së tij, pra të hixhretit, ai, së bashku me shokun e tij më të ngushtë, Ebu Bekrin, r.a. u fshehën në shpellën Eth-Theur. Aty qëndruan për një kohë …

Read More »

Lutja drejtuar Zotit të Madhëruar është një adhurim mbushur plot mistere, i fshehtë dhe i shenjtë. Ajo është sjellja më e sinqertë e adhuruesit. Është gjendja ku njeriu i drejtohet dhe kërkon diçka nga Zoti i tij me çiltërsi dhe sinqeritet.Në ajete si “Kur robërit e Mi të pyesin për Mua, thuaju se Unë jam afër, i përgjigjem lutjeve të lutësit kur ai më lutet.’(Bekare 2/186), “Lutmuni Mua se do t’ju përgjigjem!”(Gafir /60), “Zoti im nuk do t’ju përfillte sikur të mos ishte lutja juaj.”(Furkan /77) tregohet qartë rëndësia e lutjes. Edhe i Dërguari i Zotit (s.a.s) i ka këshilluar shokët dhe të afërmit e tij të luten, dhe vetë nuk ka pushuar së luturi Zotit përgjatë gjithë jetës së tij.Lutja e përshkruar dhe treguar me kaq madhështi zë një vend shumë të rëndësishëm në jetën e besimtarit. Një njeri i cili ngre duart lart i drejtohet Zotit kështu: “Të gjitha shkaqet kanë heshtur. Asnjë ngjarje nuk mund të ndikojë në rrjedhën e natyrës dhe askush nuk mund të më zgjasë dorën dhe të zgjidhë hallet e mia. Unë i ngrita duart dhe po i lutem Atij, Më të madhëruarit, Atij që vazhdimisht zërin ma dëgjon, frymëmarrjen ma ndjen, Ai i cili më thotë se është më afër se damari im i qafës, më premton se do t’i përgjigjet lutjes sime, mbajtësit të premtimeve, Atij i cili nuk më thotë se nuk kam fuqi të plotësoj lutjen tënde dhe të mbaj fjalën e dhënë.”Me anë të lutjes njeriu i drejtohet Zotit me ndjenjën e mallit. Ne mund të jemi larg Tij, ashtu siç jemi larg diellit. Por Ai, ashtu siç bën Dielli me anë të rrezeve të ngrohta, përkëdhel gjithnjë kokën tonë, është prezent në çdo gjendje tonën dhe nuk kthen asnjëherë duarbosh zemrën që i lutet. Ai është i mëshirshëm me robin e tij më shumë se ç’është nëna dhe babai me fëmijën e vet. Profeti i nderuar ia tregon shokëve këtë të vërtetë me anë të një tabloje:Një grua e cila kërkonte fëmijën e saj mes robërve pas mbarimit të luftës, vraponte sa majtas djathtas, here vraponte e here ndalej, përqafonte çdo fëmijë që i dukej si fëmija i saj. Kur e shihte se nuk është fëmija i saj, e linte dhe vazhdonte kërkimin. Më në fund arriti ta gjente, e përqafoi fort dhe i mori erë. Dhe pikërisht në këtë moment Profeti i Allahut (xh.sh) u tregon këtë tablo shokëve dhe i pyet: “A e shihni këtë nënë? A mund ta hedh në zjarr fëmijën e saj që e ka strukur fort në gji?”, “Jo,kurrsesi, nuk mund ta hedhë.”, u përgjigjën sahabët. Pas kësaj përgjigjeje Profeti iu drejtua shokëve me këta fjalë: “Zoti është më i mëshirshëm ndaj robërve të Tij sesa kjo nënë.”Si të lutesh?Përsa i përket mënyrës sesi t’i lutemi Zotit, mund të themi se pikë së pari kur i lutemi Zotit duhet të besojmë sinqerisht se Ai do të na e pranojë lutjen. Asnjëherë nuk duhet të lutemi me mendimin se edhe po nuk u pranua, gjithsesi nuk prish punë, apo t’i lutemi Zotit sikur po testojmë fuqinë e Tij në ka apo nuk ka mundësi të na i pranojë lutjet. Para dhe gjatë lutjes duhet besuar realisht se Allahu është i Plotfuqishëm dhe ka fuqinë të realizojë çdo gjë. Nëse Ai dëshiron, mund ta bëjë të varfrin mbret për një çast të vetëm. Prandaj le të punojmë shumë për pranimin e lutjes dhe le të kërkojmë nga Zoti arritjen e objektivave më të larta, p.sh., në vend të parajsës duhet të kërkohet Firdeusi. Ja pra, kështu na ka mësuar të lutemi Profeti ynë i nderuar.Së dyti, lutjet duhen drejtuar me mendimin se Zoti plotëson dëshirat dhe kërkesat tona, duke pranuar kështu fuqinë dhe forcën e Tij të pafund. Përsëri ne e dimë se Ai mundet dhe ka fuqinë e krijimit të një bote tjetër siç është parajsa dhe prandaj kërkojmë nga Ai Xhenetin. Kjo nuk është vetëm lutje apo pasqyrim i gjendjes sonë, por është një lloj peticioni i thellë në të cilin shprehim të gjitha cilësitë e madhëruara dhe emrat e Tij të bukur. Një lutje e tillë është një adhurim i pastër dhe asnjëherë nuk refuzohet.Krahas kësaj kur lutemi nuk duhet të neglizhojmë, por të lutemi me shumë këmbëngulje dhe vendosmëri. A i keni pare lypësit para dyerve të xhamive, nganjëherë thonë fjalë të tilla dhe kërkojnë diçka me aq shpirt, saqë ty nuk të bëhet të ikësh pa u dhënë diçka. Ja pra, dhe ne duhet t’i lutemi Zotit në atë mënyrë nëse duam të na mbështjellë me mëshirën e Tij. Disa njerëz kanë shpëtuar nga këta lutje të përzemërta dhe të sinqerta. P.sh., njeriu mund të lutet kështu: “O Zot! Unë e njoh veten time, me veprat që kam bërë e kam të vështirë të futem në parajsë, por nëse Ti e urdhëron diçka të tillë, atëherë edhe mundem. Edhe nëse më shpie në zjarrin Tënd, do t’u flas për Ty njerëzve aty.” Ndërsa një tjetër lutet kështu: “O Zot! Unë e njoh veten time, por të njoh dhe Ty; mua nuk më shkojnë këta mëkate, po Ty me të vërtetë që të takon falja.”Fjalë të tilla të përzemërta sjellin mëshirën e Zotit dhe Ai bën atë që i shkon madhështisë së Tij, dhe i bën lutjet e tyre një mjet për faljen e mëkateve.Njeriu duhet të shkrihet në atmosferën e lutjes dhe asnjëherë nuk duhet të lodhuri nga lutja. Zoti padyshim që e dëgjon zërin e njeriut por nganjëherë njeriu kërkon gjënë e gabuar dhe Zoti i jep atë që është më e mirë për të. Siç e thotë dhe një dijetar i njohur, robi i kërkon Zotit një djalë, dhe Zoti i jep atij një vajzë si Merjemja e nderuar, e cila do të jetë më e mirë për të.

Lutja drejtuar Zotit të Madhëruar është një adhurim mbushur plot mistere, i fshehtë dhe i shenjtë. Ajo është sjellja më e sinqertë e adhuruesit. Është gjendja ku njeriu i drejtohet dhe kërkon diçka nga Zoti i tij me çiltërsi dhe sinqeritet.Në ajete si “Kur robërit e Mi të pyesin për …

Read More »

Ja sesi Visar Korenica i pergjigjet shpifjeve te katolikut Berat Buzhala

Pas shpifjeve te Gazetes Express per anti-semitizmin e kandidatit te Levizjes Vetevendosje Visar Korenica, Visari i eshte pergjigjur keshtu fushates shpifese te orkestuar nga gazeta Express. Korenica shpjegon dhe ndan qarte denoncimin e krimeve te Izraelit kunder palestinezeve me anti-semitizmin. Ai i kujton izraeliteve sesi shqiptaret i shpetuan ata nga …

Read More »

Ja nga vjen era e rëndë e gojës

Keni probleme me erën e gojës? Nuk jeni vetëm. Është çështje delikate, por që duhet zgjidhur. Sipas Shoqatës Dentare Washtenaw District, 65 për qind e amerikanëve vuajnë nga halitosis ose era e keqe e gojës, nuk është problem vetëm i tyre, por ata kanë bërë studimet. Por nga vjen ajo? …

Read More »

U masakrua nga qentë pitbull, ja kush është vogëlushja shqiptare

Një ngjarje që nuk mund të shpjegohet. Nuk gjej fjalët. E gjithë qyteza është në zi për tragjedinë që ka goditur këtë familje”, është shprehur për mediat italiane Mauro Brunetti, nënkryetari i bashkisë së komunës së Flero, pas ngjarjes së djeshme ku një vajzë 1-vjeçe mbeti viktimë e kafshimit të …

Read More »

Sipas një doktori gjerman, ja si mund të bini nga pesha dhe ta pastroni trupin tuaj me ujë të ngrohtë!

Sipas një herbalisti gjerman, Andreas Mortiz, duke pirë ujë të pastër detoksifikojmë qelizat në trupin tonë, përmirësojmë qarkullimin dhe ulim sasinë e toksinave. Ju do të duhet të valoni ujë për 15-20 minuta në mënyrë që të mund të eleminoni jonet negative dhe pastaj të konsumoni atë në mënyrë që …

Read More »

Ja si ndikon kafja e mëngjesit në shëndetin tuaj

Tashmë për shumicën e njerëzve kafja në mëngjes është shndërruar në rutinë. Kjo ka ndikuar që studiuesit të merren me studimin e ndikimit të saj në organizmin tonë. Sipas studimeve, ndonëse kafja ka disa përparësi, prapë nuk duhet të lihen anash efektet negative që shkakton ajo. Sido që të jetë, …

Read More »

Aid El-Karni: Perëndimorët dhe arabët, ja cili është dallimi…

Ata janë perëndimorë (ar. el-garb – الغرب ), ndërsa ne jemi arabë (ar. el-areb -العرب ) – dallimi mes neve dhe atyre është vetëm tek një pikë (fjala ”el-garb” ka pikë në “g” ndërsa fjala el-areb”, nuk ka pikë tek ajni); Ata mes vete komunikojnë nëpërmjet dialogut (ar. el-hivar – …

Read More »

Nëse ju vjen erë e keqe nga goja, urgjent tek mjeku! Ja nga çfarë sëmundje vuani

Është normale që në disa momente goja juaj të mbajë ere të keqe, por nëse ky problem bëhet kronik atëherë duhet gjetur edhe arsyeja pse ndodh kjo. Është normale që në disa momente goja juaj të mbaje ere të keqe, por nëse ky problem bëhet kronik atëherë duhet gjetur edhe …

Read More »

Ja nga vjen era e rëndë e gojës

Keni probleme me erën e gojës? Nuk jeni vetëm. Është çështje delikate, por që duhet zgjidhur. Sipas Shoqatës Dentare Washtenaw District, 65 për qind e amerikanëve vuajnë nga halitosis ose era e keqe e gojës, nuk është problem vetëm i tyre, por ata kanë bërë studimet. Por nga vjen ajo? …

Read More »

Ja kush është Halima Jakub, presidentja me hixhab e Singaporit…

Ditë më parë, portali ynë Breziiri.com, publikoi lajmin për zgjedhjen e presidentes  së Singaporit, e cila është muslimane, mirëpo ajo që e karakterizonte si të veçantë, ishte mbulesa fetare e saj, respektivisht hixhabi. Në përputhje me rregullat zgjedhore, znj. Halime, ishte kualifikuar në mënyrë automatike në për pozitën …

Read More »

SubhanAllah ja cfarë denimi kanë ata gra të cilat e refuzojnë kërkesen e burrit në shtrat…

SubhanAllah ja cfarë denimi kanë ata gra të cilat e refuzojnë kërkesen e burrit në shtrat…Ne si staf kemi pë qëllim që juve të ju ofrojmë sa më shumë rreth islamit por gjithsesi se kemi Harxhime kështu që ju lutemi që pasi ta dëgjoni përgjigjen të klikoni mbi reklamën që …

Read More »

Ky doktor zbuloi ilaçin kundër diabetit! Ja receta e tij 5-minutëshe

Diabeti është sëmundje shumë serioze e cila mund të ketë pasoja të rënda nëse nuk trajtohet siç duhet. Kjo sëmundje është duke u bërë më e shpeshtë mes njerëzit e të gjitha moshave dhe gjinive, e pjesa më e keqe e kësaj është se nëse diagnostikoheni me të, tërë jetën …

Read More »

A lejohet të i dallojmë fëmijët në dashuri? Ja përgjigja

A lejohet të i dallojmë fëmijët në dashuri? Ja përgjigjaNe si staf kemi pë qëllim që juve të ju ofrojmë sa më shumë rreth islamit por gjithsesi se kemi Harxhime kështu që ju lutemi që pasi ta dëgjoni përgjigjen të klikoni mbi reklamën që shfaqet poshtë këti teskti sepse ashtu …

Read More »

Ja sa  miliard $ për muslimanët dha, ky është biznesmeni nga Arabia Saudite

home ISLAM, LAJME Ja sa  miliard $ për muslimanët dha, ky është biznesmeni nga Arabia Saudite Mbrëmë përmes SnapChatit, biznesmeni nga Arabia Saudite, Sheikh Suleiman al-Rraxhi ka treguar se ka dhuruar 16 miliard$ apo 60 miliard rijal për bamirësi.Ky lajm është dhënë nga ylli i rrjeteve sociale Mansur al- Reqeiba.16 …

Read More »

Ja cili është dallimi i namazit të gruas prej burrit

Ka pjesë të namazit të cilët janë të ngjashëm dhe nuk bëjnë asnjë dallim midis gruas dhe burrit, sa i përket namazit. Mirëpo, ka edhe disa dallime të vogla, sidomos në formë. Forma e namazit të gruas, gjithsesi, që dallon paksa nga forma e namazit të burrit. Ja cilët janë …

Read More »