Home / Tag Archives: feja

Tag Archives: feja

vazhdo leximin këtu | Feja

Kliko në foto për të vazhduar leximin e lajmit të plotë …Thotë Profeti a.s rreth xhenazes së njerëzve të mirë:”Kur xhenazeja vendoset në tabut dhe e mbajnë njerëzit në krahë, nëse ka qenë njeri i mirë thotë:”Më shpejtoni më shpejtoni për në varr.”Inshalla jemi prej tyre që në tabut të …

Read More »

Ç’thotë feja për “deja vu”(dezha vu)?

  Pyetje: Desha ta di se si shpjegohet Deja vu, sepse në psikologji shpjegohet, por si shpjegohet në fenë Islame. Shpesh ndodhë që na duken disa ngjarje t’i kemi përjetuar më heret, por në fakt nuk i kemi përjetuar asnjëherë. Përgjigje: Lavd-falënderimi i takon vetëm Allahut, ndërsa paqja dhe mëshira …

Read More »

Përzemërsisht, ju ftoj të shikoni një mrekulli që feja jonë e dashur na mëson të veprojmë!

Përzemërsisht, ju ftoj të shikoni një mrekulli që feja jonë e dashur na mëson të veprojmë!Ne si staf kemi pë qëllim që juve të ju ofrojmë sa më shumë rreth islamit por gjithsesi se kemi Harxhime kështu që ju lutemi që pasi ta dëgjoni përgjigjen të klikoni mbi reklamën që …

Read More »

Shokon hoxha Irfan: Ai qe thotë se feja është jonë është Shqiptaria, ai është bërllok e pleh (VIDEO)

Shokon hoxha Irfan: Ai qe thotë se feja është jonë është Shqiptaria, ai është bërllok e pleh (VIDEO)Ne si staf kemi pë qëllim që juve të ju ofrojmë sa më shumë rreth islamit por gjithsesi se kemi Harxhime kështu që ju lutemi që pasi ta dëgjoni përgjigjen të klikoni mbi …

Read More »

Elhamdulilah: NASA e konfirmon Islami është feja e vertet ja faktet

Elhamdulilah: NASA e konfirmon Islami është feja e vertet ja faktet Ne si staf kemi pë qëllim që juve të ju ofrojmë sa më shumë rreth islamit por gjithsesi se kemi Harxhime kështu që ju lutemi që pasi ta dëgjoni përgjigjen të klikoni mbi reklamën që shfaqet poshtë këti teskti …

Read More »

Mesazh për çdo vajzë! | Feja

Mesazh për çdo vajzë! – *SHPËRNDAJE* Ne si staf kemi pë qëllim që juve të ju ofrojmë sa më shumë rreth islamit por gjithsesi se kemi Harxhime kështu që ju lutemi që pasi ta dëgjoni përgjigjen të klikoni mbi reklamën që shfaqet poshtë këti teskti sepse ashtu ne do ti …

Read More »

Nga Alkooli E Kokaina, Ajo Gjen Rehatinë Te Feja Islame: Transformimi I Aktores Së Famshme (FOTO)

home KËSHILLA ISLAME Nga Alkooli E Kokaina, Ajo Gjen Rehatinë Te Feja Islame: Transformimi I Aktores Së Famshme (FOTO) “Nëse dua të kthehem drejt islamit kjo është puna ime dhe askush nuk duhet të fusë hundët”, kështu ka deklaruar pak kohë më parë aktorja Lindsay Lohan. E njohur për skandalet …

Read More »

Nga Enklid PELARI: Edhe njëherë mbi thagmën naive “kombi apo feja?”

Shpesh në ligjërimin publik dhe mediatik shqiptar dëgjon tezën përjashtuese më të çuditshme që ka njohur historia moderne dhe e cila inkorporohet në pyetjen: ‘’Kë do zgjedhësh, kombin apo fenë?’’. Megjithëse kjo pyetje në vetvete ngrihet në pikëpyetje me pyetjen: “E pse kombi dhe feja duhet ta përjashtojnë njëra-tjetrën kur …

Read More »

A është e drejtë shprehja “feja është në zemër”?

Kjo shprehje përdoret nga ata që duan të justifikohen për moskryerjen e detyrimeve të tyre Islame. Islami është fe që përmban në vetvete udhëzime dhe urdhëra për të gjitha aspektet e jetës. Kështu ai i jep personit një bashkësi udhëzimesh e urdhërash për të dy elemetet bazë: doktrinën (Imanin) për …

Read More »

A është haram tatuazhi? | Feja

Megjithëse tatuazhi është një modë në rritje, ai është një veprim primitiv që e kanë bërë njerëzit që në kohët e lashta, ndërsa Islami i ndaloi nga kjo vepër e shëmtuar dhe aspak hijeshuese (sipas mendimit tim), prandaj Pejgamberi, alejhi salatu ue selam, tha: “Allahu i mallkoftë ato që bëjnë …

Read More »

Biologjia dhe feja

Sot, ndërkohë që prestigji i materializmit dhe ateizmit është në rënie, shkencëtarët po arrijnë të kuptojnë, gjithnjë e më shumë, se feja është aq thelbësore saqë nuk mund të braktiset. Njerëzimi nuk do të jetë i aftë të arrijë lumturinë pa atë. Por armiqtë e realitetit dhe të së vërtetës …

Read More »

Milingona,shkenca dhe feja – thjeshte e mrekullueshme

Në Kur’anin famëmadh një kaptinë e quajtur “Milingona” tërheq vëmendjen e njeriut për të llogjikuar dhe medituar në madhështinë e Krijuesit të Gjithëfuqishëm, në krijimin e këtij insekti për të cilin Kur’ani thotë: “O ju buburreca, hyni në vendet tuaja që të mos u copëtojë Sulejmani dhe ushtria e tij …

Read More »

Do t’i edukojmë fëmijët tanë, ashtu si na mëson feja e jonë!

Nëse nisim e kompleksohemi sa herë taborrat e Iblisit grricen ndaj besimtarëve që edukojnë e mësojnë fëmijët e tyre me namaz e, vajzat me mbulesën e përkushtimit dhe devotshmërisë, atëherë më mirë të rruajmë mjekrat! Do t’i edukojmë fëmijët tanë me moral e namaz, me hixhab e fé, me dashuri …

Read More »

E bujshme: Islami do të bëhet feja më e madhe në rruzullin tokësor?

E bujshme: Islami do të bëhet feja më e madhe në rruzullin tokësor? Islami është feja e dytë më e madhe në botë, pas Krishterimit. Por, kjo mund të ndryshojë nëse trendet aktuale demografike vazhdojnë, thuhet në një studim të realizuar nga Qendra amerikane e Kërkimeve Shkencore “Pew”, shkruan “BBC”. …

Read More »

Si të marësh mesh | Feja

Transmetohet nga Safvan bin Assal radijAllahu anhu se ka thënë: “Kur ishim në udhëtim i Dërguari i Allahut sal-lAllahu alejhi ue sel-lem na urdhëronte mos t’i hiqnim mestet tona tri ditë dhe netë veçse nga xhunubllëku, por jo nga nevojat personale, urinimi apo gjumi.” Hadithin e ka nxjerr Nesaiu (1/83), …

Read More »

A vdesin xhindet? | Feja

Pyetje: A vdesin xhindet apo jo?Përgjigje: Shejh Uthejmini, Allahu e mëshiroftë thotë:Po vdesin. Bazuar ne fjalen e Profetit ﷺ: “Xhindet dhe njerezit vdesin”. Buhariu dhe Muslimi.A jetojne ata me gjate sesa njeriu?Persa i perket babait te tyre -Iblisit- ai padyshim qe jeton gjate, ngase ai kerkoi nga Allahu qe ta …

Read More »

HAVARIXHËT | Feja

Pas vrasjes së Osmanit r.a., shumica e muslimanëve e pranuan për halif Aliun r.a.. Mirëpo, me këtë nuk qenë të kënaqur disa nga ashabët, si : Muaviu, Talha dhe Zubejri, të cilët nuk iu nënshtruan Aliut r.a., para se ky t’i gjente dhe t’i dënonte vrasësit e Osmanit r.a. Me …

Read More »

A është selefizmi medhheb? | Feja

Pyetje: Kam degjuar disa qe thon jam selef, dmth ata e konsiderojn kete si medhheb,a ne fakt vetem kater medhhebe jan ne fen islame, e selefizmi nuk asht nje prej tyre, qka do te thoni ne lidhje me kete hoxhe i nderuar?Përgjigje: Falenderimi i takon Allahut (azzevexhel), ndërsa salavatet dhe …

Read More »

‘Ka mbaruar përgjithmonë koha e komunizmit kur feja nëpërkëmbej gjithandej’!

Doktori i shkencave islame Mustafa Bajrami ka reaguar në lidhje me debatin e fundit rreth iftarit në Dardanë. Për këtë iftar, ditë më parë kandidati për deputet i Vetëvendosjes Sadri Ramabaja kishte thënë se është “Njëra prej ngjarjeve më antihistorike që këto ditë e prodhoi një grusht haxhiqamilësh të Anamoravës”, …

Read More »

Televizionet gjat Bajramit dhe gjat Krishtlindjeve (padrejtësi) – Feja

Kosova ka 96 % mysliman,Televizionet Kosovare 4% program në lidhje me festën e Bajramit.Ndërsa Kosova ka 4% Të krishterë dhe ortodoks ,Televizionet Kosovare 96% program për Krishtlindje.( Ky postim nuk ka të bëjë me të krishterët sepse edhe ata duhet të kenë programin e vetë meritor, po ka të bëjë …

Read More »