Home / Tag Archives: është

Tag Archives: është

Selman Audes i është rikthyer shëndeti, familja e tij lejohet për vizitë

Që nga hera e parë që u arrestua disa muaj më parë, familja Shejh Selman Aude mund ta vizitojë atë në burgun Dhahban të qytetit të Xhiddes. Mediat kanë lajmruar pas postimit nga djali i tij Abdullahi se Shejh Selmani është mirë, me shëndet të fortë dhe energji pozitive si …

Read More »

Cila Eshte Pyetja E Pare Qe Do Te Behet Kur Te Futesh Ne Varr?

Si portal që jemi formuar kemi për qëllim që juve të ju ofrojmë sa më shumë rreth fesë më të bukur, pra Islamit, por gjithsesi duhet të keni parasysh se ne kemi harxhime, kështu që ju lutemi që para se ta dëgjoni përgjigjen të klikoni mbi reklamën që shfaqet poshtë …

Read More »

Cila pjesë e ditës është më e përshtatshme për t’u marrë me sport?

Aktiviteti fizik nuk ka të njëjtin ndikim në organizëm sipas momentit të ditës kur e ushtroni. Personat që e ushtrojnë sportin në mëngjes nuk kanë të njëjtat efekte me ata që e ushtrojnë mbasdite apo në mbrëmje. Në mëngjes për të rënë në peshë Sipas një studimi amerikan, nëse bëni …

Read More »

Yildirim: Turqia është vendi i vetëm që lufton njëkohësisht me 4 organizata terroriste

Kryeministri Binali Yildirim bëri të ditur se Turqia është vendi i vetëm në botë që lufton njëkohësisht me 4 organizata terroriste. Në fjalën e tij të mbajtur gjatë mbledhjes së Këshillit të Marrëdhënieve Ekonomike me Jashtë (DEIK) të mbajtur në Pallatin Çankaya tha: “Nuk ka vend tjetër në botë që …

Read More »

Yildirim: Turqia është vendi i vetëm që lufton njëkohësisht me 4 organizata terroriste

Kryeministri Binali Yildirim bëri të ditur se Turqia është vendi i vetëm në botë që lufton njëkohësisht me 4 organizata terroriste. Në fjalën e tij të mbajtur gjatë mbledhjes së Këshillit të Marrëdhënieve Ekonomike me Jashtë (DEIK) të mbajtur në Pallatin Çankaya tha: “Nuk ka vend tjetër në botë që …

Read More »

LUMTURIA ËSHTË E THJESHTË PO NE NUK DIMË SE SI TA GJEJMË

Lumturia gjithmonë nuk vjen vetëm se me prezencën e dashurisë. Po ajo nganjëherë vjen me buzëqeshjen e nënës, apo me shikimin e ëmbël që ta bën prindi, apo për shkak të një cope ëmbëlsire që ke hulumtuar pas saj gjatë kohë dhe në fund e gjen, apo me prezencën tënde …

Read More »

Daveti është i përgjithshëm – Hoxhë Dhulkarnejn Ramadani

Daveti është i përgjithshëm – Hoxhë Dhulkarnejn Ramadani

Read More »

TETË MESELET!! – Allahu eshte nje

TETË MESELET!! Dijetari e pyeti nxënësin e vet: Sa kohë që më shoqëron?! U përgjigj: Tridhjetë e tri vite! Dijetari: Çfarë mësove nga unë gjatë kësaj periudhe?! Nxënësi: I mësova tetë mesele! Dijetari: Më shkoi jeta me ty dhe ti nuk i mësove vetëm se tetë mesele!! Nxënësi i tha: …

Read More »

Është falur, por kishte harruar se ishte pa abdes!

Pyetja: Kam harruar se nuk kam pasur abdes dhe jam falur. Pasi që mbarova namazin, kujtova se nuk kisha abdes. A duhet ta përsëris namazin? Përgjigjja: Falënderimi i qoftë Allahut. Po, kushdo që falet pa abdes nga harresa, duhet ta përsërisë namazin, sepse i dërguari, paqja dhe bekimi i Allahut …

Read More »

Kurani është shërim nga sëmundjet psikologjike, si stresi, depresioni, ankthi

Kurani është shërim nga sëmundjet psikologjike, si stresi, depresioni, ankthi, tensioni etj. Sot, pothuaj 50 % e atyre që lëngojnë nga probleme të tilla, i kanë kronike. Më e çuditshmja është se kur flitet për stresin dhe depresionin, sheh që prej tij vuajnë si i madhi dhe i vogli, si …

Read More »

Njeriu më fatlum! – Allahu eshte nje

Njeriu më fatlum! – Ai që posedon rrizkun që i mjafton– Shtëpinë që e strehon– Gruan që e gëzon– Ai që i shpëton borxhit i cili e rëndon dhe e lëndon[El Feuakih esh Shehijeh fq 81 Ibn Seadi (Allahu e mëshiroftë)]. Share this:Click to share on Facebook (Opens in new …

Read More »

Një pikë e djersës në ballin tënd duke shkuar në Namazin e drekës, është më e vlefshme se …

home Këshilla Islame Një pikë e djersës në ballin tënd duke shkuar në Namazin e drekës, është më e vlefshme se … Një pikë e djersës në ballin tënd duke shkuar në Namazin e drekës, është më e vlefshme se lotët e namazit të teravive, sepse dreka është Farz, ndërsa …

Read More »

Dashuria e lejuar është ilaçi më i mirë

Dashuria e lejuar është ilaçi më i mirë Të gjitha historitë e dashurive që ne mund të gjejmë në literaturën tonë –ajo e Xhemilit dhe Buthejnes, Kuthejrit dhe Azzes, Kajsit dhe Lejlës ose ekuivalentët e tyre anglez Romeo dhe Xhulieta – trajtojnë dashuri të ankthshme dhe të paarritshme. Allahu e …

Read More »

Kënaqësia me pak.. – Allahu eshte nje

Kënaqësia me pak nuk të sjellë në letargji. Fuqia mos të sjellë në vetëmbrojtje. Modestia mos të sjellë në pa fuqi. Pejgamberi, s.a.v.s ka thënë: “Kush është modest për Allahun, Allahu do ta ngritë, përderisa nuk e vendos në shkallë më të larta.”(10) Related

Read More »

Kënaqësia me pak.. – Allahu eshte nje

Kënaqësia me pak nuk të sjellë në letargji. Fuqia mos të sjellë në vetëmbrojtje. Modestia mos të sjellë në pa fuqi. Pejgamberi, s.a.v.s ka thënë: “Kush është modest për Allahun, Allahu do ta ngritë, përderisa nuk e vendos në shkallë më të larta.”(10) Related

Read More »

Lumturia është fjalë – Allahu eshte nje

Mësimi fetar që merrja nuk më ka ndihmuar të kuptoj botën shpirtërore të njerëzve, të prezantohem me natyrën dhe tipat e tyre. Por që në vegjëli, unë kam qenë shumë kureshtar dhe i interesuar të di diçka më shumë lidhur me lumturinë e njerëzve që më rrethojnë, vuajtjet e tyre, …

Read More »

Bushati: Marrëveshja e detit me Greqinë është në favor të shqiptarëve

Marrëveshja për dekufizimin e detit me Greqinë është mbi baza të ndershmërisë, ligjit të Shqipërisë dhe konventave ndërkombëtare për detin. Kjo marrëveshje është e favorshme për shqiptarët. Gjatë një interviste televizive, ministri për Evropën dhe Punët e Jashtme të Shqipërisë, Ditmir Bushati, duke folur për çështjen e marrëveshjes me Greqinë, …

Read More »

E çka nuk kemi? – Allahu eshte nje

“E çka nuk kemi? Një çati mbi kokat tona, një pjatë me ushqim, ndonjë rrobe që të vishemi, një palë këpucë për t’i mbrojtur këmbët, ujë për të pirë, pjesët e trupit & shëndetin, një shkollë për të shkuar, transporti kur na nevojitet… lista nuk mbaron. Në fakt ne kemi …

Read More »

E kujt është përgjegjësia e sigurisë së atdheut?

Kushdo që jeton mbi dheun e vendit të tij, që shijon të mirat dhe dobitë e tij është përgjegjës për sigurinë e tij. Siguria e atdheut është detyrë e shenjtë dhe një mesazh i lartë dhe detyrim fetar sepse kjo siguri në radhë të parë është në dobinë tënde pasi …

Read More »

NUK ËSHTË NGA NE AI QË MASHTRON…

Rrëfehet për një njeri të ndershëm se i porosiste punëtorët e vet që njerëzve tua paraqesin të metat e mallit nëse gjendeshin në të! Dhe një ditë nga ditët, erdhi një çifut në dyqan, dhe bleu një palë tesha që në to kishte mangësi, kurse pronari i dyqanit nuk ishte …

Read More »