Home / Tag Archives: DUHET

Tag Archives: DUHET

Nje baba i mir duhet ti kerkoj keto gjera nga Allahu xh.sh per femijet e tij

Nje baba i mir, e din cka duhet me kerku nga Allahu per femit e tij Ne si staf kemi pë qëllim që juve të ju ofrojmë sa më shumë rreth islamit por gjithsesi se kemi Harxhime kështu që ju lutemi që pasi ta dëgjoni përgjigjen të klikoni mbi reklamën …

Read More »

Për çdo nyje të trupit, sa herë që lind dielli, njeriu duhet të japë lëmoshë

Ebu Hurejra, Allahu qoftë i k ënaqur me të! , përcjell se i Dërguari i Allahut ﷺ ka thënë: “Për çdo nyje të trupit, sa herë që lind dielli, njeriu duhet të japë lëmoshë. Të pajtosh dy persona është lëmoshë, ta ndihmosh njeriun të hipë në kafshën e tij a …

Read More »

Kujdesi që duhet patur nga syfaqësia dhe nga ndëshkimi i rreptë në zjarrin e xhehenemit për atë person

Kujdesi që duhet patur nga syfaqësia dhe nga ndëshkimi i rreptë në zjarrin e xhehenemit për atë person – Mesazhi Wednesday, 20th September 2017 home KËSHILLA ISLAME Kujdesi që duhet patur nga syfaqësia dhe nga ndëshkimi i rreptë në zjarrin e xhehenemit për atë person error: Content is protected !!

Read More »

Maska rigjenruese me lëkurën e shegës që duhet të provojë çdo femër

Pirja e lëngut të shegës së shtrydhur bashkë me lëkurë mund të krijojë shqetësime për aparatin tretës, por ajo që nuk dinit është se lëkura e shegës mund të përdoret fare mirë për bukurinë e lëkurës suaj. Tani që shegët kanë kohën e tyre përfitoni jo vetëm nga vlerat e …

Read More »

Lutja drejtuar Zotit të Madhëruar është një adhurim mbushur plot mistere, i fshehtë dhe i shenjtë. Ajo është sjellja më e sinqertë e adhuruesit. Është gjendja ku njeriu i drejtohet dhe kërkon diçka nga Zoti i tij me çiltërsi dhe sinqeritet.Në ajete si “Kur robërit e Mi të pyesin për Mua, thuaju se Unë jam afër, i përgjigjem lutjeve të lutësit kur ai më lutet.’(Bekare 2/186), “Lutmuni Mua se do t’ju përgjigjem!”(Gafir /60), “Zoti im nuk do t’ju përfillte sikur të mos ishte lutja juaj.”(Furkan /77) tregohet qartë rëndësia e lutjes. Edhe i Dërguari i Zotit (s.a.s) i ka këshilluar shokët dhe të afërmit e tij të luten, dhe vetë nuk ka pushuar së luturi Zotit përgjatë gjithë jetës së tij.Lutja e përshkruar dhe treguar me kaq madhështi zë një vend shumë të rëndësishëm në jetën e besimtarit. Një njeri i cili ngre duart lart i drejtohet Zotit kështu: “Të gjitha shkaqet kanë heshtur. Asnjë ngjarje nuk mund të ndikojë në rrjedhën e natyrës dhe askush nuk mund të më zgjasë dorën dhe të zgjidhë hallet e mia. Unë i ngrita duart dhe po i lutem Atij, Më të madhëruarit, Atij që vazhdimisht zërin ma dëgjon, frymëmarrjen ma ndjen, Ai i cili më thotë se është më afër se damari im i qafës, më premton se do t’i përgjigjet lutjes sime, mbajtësit të premtimeve, Atij i cili nuk më thotë se nuk kam fuqi të plotësoj lutjen tënde dhe të mbaj fjalën e dhënë.”Me anë të lutjes njeriu i drejtohet Zotit me ndjenjën e mallit. Ne mund të jemi larg Tij, ashtu siç jemi larg diellit. Por Ai, ashtu siç bën Dielli me anë të rrezeve të ngrohta, përkëdhel gjithnjë kokën tonë, është prezent në çdo gjendje tonën dhe nuk kthen asnjëherë duarbosh zemrën që i lutet. Ai është i mëshirshëm me robin e tij më shumë se ç’është nëna dhe babai me fëmijën e vet. Profeti i nderuar ia tregon shokëve këtë të vërtetë me anë të një tabloje:Një grua e cila kërkonte fëmijën e saj mes robërve pas mbarimit të luftës, vraponte sa majtas djathtas, here vraponte e here ndalej, përqafonte çdo fëmijë që i dukej si fëmija i saj. Kur e shihte se nuk është fëmija i saj, e linte dhe vazhdonte kërkimin. Më në fund arriti ta gjente, e përqafoi fort dhe i mori erë. Dhe pikërisht në këtë moment Profeti i Allahut (xh.sh) u tregon këtë tablo shokëve dhe i pyet: “A e shihni këtë nënë? A mund ta hedh në zjarr fëmijën e saj që e ka strukur fort në gji?”, “Jo,kurrsesi, nuk mund ta hedhë.”, u përgjigjën sahabët. Pas kësaj përgjigjeje Profeti iu drejtua shokëve me këta fjalë: “Zoti është më i mëshirshëm ndaj robërve të Tij sesa kjo nënë.”Si të lutesh?Përsa i përket mënyrës sesi t’i lutemi Zotit, mund të themi se pikë së pari kur i lutemi Zotit duhet të besojmë sinqerisht se Ai do të na e pranojë lutjen. Asnjëherë nuk duhet të lutemi me mendimin se edhe po nuk u pranua, gjithsesi nuk prish punë, apo t’i lutemi Zotit sikur po testojmë fuqinë e Tij në ka apo nuk ka mundësi të na i pranojë lutjet. Para dhe gjatë lutjes duhet besuar realisht se Allahu është i Plotfuqishëm dhe ka fuqinë të realizojë çdo gjë. Nëse Ai dëshiron, mund ta bëjë të varfrin mbret për një çast të vetëm. Prandaj le të punojmë shumë për pranimin e lutjes dhe le të kërkojmë nga Zoti arritjen e objektivave më të larta, p.sh., në vend të parajsës duhet të kërkohet Firdeusi. Ja pra, kështu na ka mësuar të lutemi Profeti ynë i nderuar.Së dyti, lutjet duhen drejtuar me mendimin se Zoti plotëson dëshirat dhe kërkesat tona, duke pranuar kështu fuqinë dhe forcën e Tij të pafund. Përsëri ne e dimë se Ai mundet dhe ka fuqinë e krijimit të një bote tjetër siç është parajsa dhe prandaj kërkojmë nga Ai Xhenetin. Kjo nuk është vetëm lutje apo pasqyrim i gjendjes sonë, por është një lloj peticioni i thellë në të cilin shprehim të gjitha cilësitë e madhëruara dhe emrat e Tij të bukur. Një lutje e tillë është një adhurim i pastër dhe asnjëherë nuk refuzohet.Krahas kësaj kur lutemi nuk duhet të neglizhojmë, por të lutemi me shumë këmbëngulje dhe vendosmëri. A i keni pare lypësit para dyerve të xhamive, nganjëherë thonë fjalë të tilla dhe kërkojnë diçka me aq shpirt, saqë ty nuk të bëhet të ikësh pa u dhënë diçka. Ja pra, dhe ne duhet t’i lutemi Zotit në atë mënyrë nëse duam të na mbështjellë me mëshirën e Tij. Disa njerëz kanë shpëtuar nga këta lutje të përzemërta dhe të sinqerta. P.sh., njeriu mund të lutet kështu: “O Zot! Unë e njoh veten time, me veprat që kam bërë e kam të vështirë të futem në parajsë, por nëse Ti e urdhëron diçka të tillë, atëherë edhe mundem. Edhe nëse më shpie në zjarrin Tënd, do t’u flas për Ty njerëzve aty.” Ndërsa një tjetër lutet kështu: “O Zot! Unë e njoh veten time, por të njoh dhe Ty; mua nuk më shkojnë këta mëkate, po Ty me të vërtetë që të takon falja.”Fjalë të tilla të përzemërta sjellin mëshirën e Zotit dhe Ai bën atë që i shkon madhështisë së Tij, dhe i bën lutjet e tyre një mjet për faljen e mëkateve.Njeriu duhet të shkrihet në atmosferën e lutjes dhe asnjëherë nuk duhet të lodhuri nga lutja. Zoti padyshim që e dëgjon zërin e njeriut por nganjëherë njeriu kërkon gjënë e gabuar dhe Zoti i jep atë që është më e mirë për të. Siç e thotë dhe një dijetar i njohur, robi i kërkon Zotit një djalë, dhe Zoti i jep atij një vajzë si Merjemja e nderuar, e cila do të jetë më e mirë për të.

Lutja drejtuar Zotit të Madhëruar është një adhurim mbushur plot mistere, i fshehtë dhe i shenjtë. Ajo është sjellja më e sinqertë e adhuruesit. Është gjendja ku njeriu i drejtohet dhe kërkon diçka nga Zoti i tij me çiltërsi dhe sinqeritet.Në ajete si “Kur robërit e Mi të pyesin për …

Read More »

7 gjera qe duhet mesuar per t’u ruajtur nga syri i keq,hasedi,magjia (sihri) dhe shejtani

1. Leximi i ajetit kursij kur shkon për të fjetur.Allahu të mbron ty dhe nuk të afrohet shejtani derisa të zgjohesh dhe siç është transmetuar se ajeti kursij është mirë të thuhet pas çdo namazi farz. 2. Leximi i sures El-Bekare.Në të vertetë shejtanët largohen në atë shtëpi në të …

Read More »

Gjethe dafine dhe ujë, gjithçka që ju duhet për të shëruar këmbët e ënjtura

Jeni të lodhur dhe nuk i ndjeni këmbët për shkak të saj? Kjo ju shkakton parehati dhe dhimbje të trupit në tërësi. Në fakt, dhimbja e këmbëve mund të zhduket shumë lehtë dhe vetëm me një recetë të thjeshtë. Për këtë ju duhen vetëm disa gjethe dafine. Përbërësit: Gjethe dafine …

Read More »

7 gjera qe duhet mesuar per t’u ruajtur nga syri i keq,hasedi,magjia (sihri) dhe shejtani

1. Leximi i ajetit kursij kur shkon për të fjetur. Allahu të mbron ty dhe nuk të afrohet shejtani derisa të zgjohesh dhe siç është transmetuar se ajeti kursij është mirë të thuhet pas çdo namazi farz. 2. Leximi i sures El-Bekare. Në të vertetë shejtanët largohen në atë shtëpi …

Read More »

Gjethe dafine dhe ujë, gjithçka që ju duhet për të shëruar këmbët e ënjtura

Jeni të lodhur dhe nuk i ndjeni këmbët për shkak të saj? Kjo ju shkakton parehati dhe dhimbje të trupit në tërësi. Në fakt, dhimbja e këmbëve mund të zhduket shumë lehtë dhe vetëm me një recetë të thjeshtë. Për këtë ju duhen vetëm disa gjethe dafine. Përbërësit: Gjethe dafine …

Read More »

Ku ka të drejtë të udhëtoje në vetmi gruaja, apo me kë duhet të shoqërohet?

Ku ka të drejtë të udhëtoje në vetmi gruaja, apo me kë duhet të shoqërohet? .. Ne si staf, kemi për qëllim që juve të ju ofrojmë sa më shumë informacione dhe dije të dobishme rreth fesë Islame por gjithsesi se kemi edhe harxhime të shumta, kështu që ju lutemi që …

Read More »

Serbia dhe Mali i Zi gati për tu pranuar në BE, Shqipëria i duhet amerikanëve

Serbia dhe Mali i Zi kanë fituar edhe njëherë në raport me vendet e tjera të Ballkanit Perëndimor. Ndonëse këto ditë presidenti i Komisionit Europian, Jean-Claude Juncker, ka deklaruar edhe njëherë se BE-ja nuk do të zgjerohet deri në vitin 2019, ai ka iniciuar një lëvizje që ndihmon në mënyrë …

Read More »

Kaq i duhet gruas të hyje në Xhenet:

Kaq i duhet gruas të hyje në Xhenet: – Mesazhi Friday, 15th September 2017 Muhamedi, alejhi salatu ue selam, ka thënë: “Nëse gruaja i falë pesë kohët e namazit, e agjëron muajin e Ramazanit, e ruan moralin e saj dhe i nënshtrohet burrit të saj, atëherë asaj do ti thuhet …

Read More »

Njeriu duhet të braktisë …

Njeriu duhet të braktisë … – Mesazhi Friday, 15th September 2017 “Njeriu duhet të braktisë shikimin e tepërt, të folurit e tepërt, dëgjimin e tepërt dhe përzierjen e tepërt me njerëz, sepse këto teprime shkaktojnë dhimbje, brenga e pikëllime në zemrën e tij ”  Ibn Kajjim el Xheuzi, rahimehullah Related error: …

Read More »

Guterres: Muslimanët duhet të jetojnë në Mianmar

Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së shprehu shqetësimin e tij lidhur me dhunën e vazhdueshme kundër myslimanëve Rohingia të Mianmar, duke thënë se duhet të sigurohen jetët e njerëzve në këtë vend. Sipas agjencisë së lajmeve IRIB, Antonio Guterres tha të mërkurën mbrëma se muslimanët në Rakhine të Mianmarit duhet të …

Read More »

Letër Suu Kyi-së: “Edhe sa muslimanë të Arakanit duhet të vdesin”

Pesë laureate të Çmimit Nobel përmes një letre të hapur i kanë bërë thirrje ministres së Jashtme të Mianmarit dhe ministres së Presidencës, Aung San Suu Kyi, të mbrojë të drejtat e muslimanëve të Arakanit, të cilët janë duke u përballur me dhunë nga ushtria e Mianmarit dhe budistët radikalë, …

Read More »

Çfarë Dënimi Ka Ai Që Ka Bërë Zina Dhe Si Duhet Të Reagojë Që Ta Shlyejë Këtë Mëkat? –

Pyetja: Selam alejkum! Jam një prej vëllezërve muslimanë dhe jam duke kërkuar përgjigjen e një pyetjeje që e kam bërë shumë herë, por jo në adresën tuaj. Tani më jepni përgjigje nëse keni mundësi ju lutem. Pyetja është kjo. Nëse një burrë i martuar ka bërë zina me një femër …

Read More »

8 gjëra që duhet të bëni pasi të keni kryer marrëdhënie:

Është shumë e rëndësishme që pjesët tuaja intime të jenë të pastra. Shumica e infeksioneve që ndodhin poshtë kanë për shkak zakonet jo higjenike që ndjek. 8 gjëra që duhet të bëni pasi të keni kryer marrëdhënie: Shko në tualet Gjatë marrëdhënies, bakteret mund të futen në pjesën tuaj intime. …

Read More »

Erdogan: Raketat S-400 i blemë! Mos vallë duhet t’ju prisnim juve?!

Presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdogan, reagoi të mërkurën kundër administratës së Uashingtonit për shkak të komenteve të saj në lidhje me blerjen e sistemit raketor S-400 nga Rusia. “Ata u çmendën vetëm sepse bëmë marrëveshjen (për raketat) S-400”, tha Erdogan gjatë një takimi në Ankara me kryebashkiakët e Partisë …

Read More »

Çfarë duhet thënë kur ti afrohemi gruas për mardhēnje

Ibën Abasi (Allahu qoftë i kënaqur me të) transmeton se i Dërguari i Allahut alejhi selam ka thënë: “Kur ndonjëri nga ju dëshiron t’i afrohet gruas së tij për të bërë marrëdhënie intime, le të thotë: “Bismilah, Allahume xhennibnesh-shejtan, ve xhennibish-shejtane ma rezaktena!” (Me emrin e A.llahut, o Allah, na …

Read More »

Për një trup të përsosur, ja kur duhet të hani molla dhe dardha

Dietologët sygjerojnë se mollat dhe dardhat ndihmojnë në humbjen e peshës, pasi përmisojnë sistemin e tretjes. Sipas një studimi të kryer në Shtetet e Bashkuara, molla dhe dardha janë pozicionuar si frutat kryesore që parandalojnë kancerin. Për më tepër, mollët janë shëndetshme për dhëmbët, diabetin, sëmundjen e Parkinsonit, kolesterolin dhe …

Read More »