Home / Tag Archives: dhe

Tag Archives: dhe

Lusim Allahun e Madhëruar që të vazhdoj t’ua tregojë dyfytyrësinë të dyfytyrshmëve dhe sinqeritetin të sinqertëve

Udhëheqësit që mbyllin dhe dënojnë ata që flasin të vërtetën janë po aq të vjetër sa edhe civilizimi njerëzor. Nemrudi donte ta ndëshkoj Ibrahimin alejhis-selam, i cili predikonte monoteizmin; Faraoni kërcënoi ta burgos apo vret Musain alejhis-selam, nëse vazhdon të flet kundër tiranisë së sistemit… Sa sundimtarë budallenj janë ata …

Read More »

Nexhip Fazil dhe studenti i zellshëm

Një ditë shkrimtari i mirënjohur turk, Nexhip Fazil, po mbante një konferencë. Një student algjerian ngrihet dhe, duke i folur frëngjisht, e pyet: “Përse Otomanët na kanë kolonizuar për vite me radhë? Përse vendi im u trajtua si të ishte një koloni? Nexhip Fazili u përgjigj: “Nëse me …

Read More »

E ndali hoxhën duke ligjeru – Kliko dhe shikoje

E ndali hoxhën duke ligjeru – Kliko dhe shikojeNe si staf kemi pë qëllim që juve të ju ofrojmë sa më shumë rreth islamit por gjithsesi se kemi Harxhime kështu që ju lutemi që pasi ta dëgjoni përgjigjen të klikoni mbi reklamën që shfaqet poshtë këti teskti sepse ashtu ne …

Read More »

Imami i Qabesë ka një lutje të veçantë për Presidentin Tramp dhe Mbretin Selman

Në New York, nga data 16 -17 shtator është mbajtur konferenca e Rabitës, të titulluar „Dialogu qytetëruar i botës muslimane me SHBA-të“, në të cilën, ndër të tjerë, ka marr pjesë edhe imami i Qabesë dhe drejtori i Drejtorisë për mbarëvajten e dy haremeve, shejh Abdurrahman Es-Sudejs.Pas mbarimit të konferencës, …

Read More »

Pas namazit të sabahut ulet për të lexuar Kur’an dhe ndërron jetë në xhami (VIDEO)..

Vdekja është një ngjarje e madhe, një realitet i pashmangshëm, një fatkeqësi që do ta shijojë secili prej nesh. Nëse jeta për të cilën aq shumë punohet në këtë botë është e përkohshme dhe e dyshimtë, si qëndron puna me vdekjen, e cila është e caktuar dhe e sigurt? Vallë …

Read More »

Fjalët dhe veprat e të dërguarit, paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të, para profetësisë

Pyetja: Veprat dhe fjalët e të dërguarit, paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të, para shpalljes, a konsiderohen si sunet, siç është martesa e tij me Hatixhen, Allahu qoftë i kënaqur prej saj, etj? Përgjigjja: Falënderimi i qoftë Allahut. Në origjinë veprimet e të dërguarit, paqja dhe bekimet e …

Read More »

Bukuria e Grave Të Dynjas dhe Grave të Xhenetit

Bukuria e Grave Të Dynjas dhe Grave të Xhenetit Ne si staf kemi pë qëllim që juve të ju ofrojmë sa më shumë rreth islamit por gjithsesi se kemi Harxhime kështu që ju lutemi që pasi ta dëgjoni përgjigjen të klikoni mbi reklamën që shfaqet poshtë këti teskti sepse ashtu …

Read More »

SHEJTANI DHE EGOJA E TIJ

Autor: Agron Islami Kur Ademi dhe Havaja, prindërit tanë, prej të cilëve, buron tërë lloji njerëzor, e hëngrën pemën e ndaluar, ishte çfarë ishte ajo, e dimë ne të gjithë, sipas asaj që na tregon Allahu i Lartëmadhërishëm në Kuranin Fisnik, se këtë konspiracion e përgaditi Iblisi, djalli, i cili …

Read More »

Kujdesi që duhet patur nga syfaqësia dhe nga ndëshkimi i rreptë në zjarrin e xhehenemit për atë person

Kujdesi që duhet patur nga syfaqësia dhe nga ndëshkimi i rreptë në zjarrin e xhehenemit për atë person – Mesazhi Wednesday, 20th September 2017 home KËSHILLA ISLAME Kujdesi që duhet patur nga syfaqësia dhe nga ndëshkimi i rreptë në zjarrin e xhehenemit për atë person error: Content is protected !!

Read More »

Mite dhe realitete të Haremit

Leslie P. PierceFragment i shkëputur nga libri i Leslie P. Pierce, Haremi Perandorak (Shtepia botuese Logos-A, 2015).Ne në Perëndim jemi trashëgimtarë të një tradite të lashtë por akoma të fuqishme të obsesionit me seksualitetin e shoqërisë islame. Haremi është pa dyshim simboli më mbizotërues në mitet perëndimore të sendërtuara përreth …

Read More »

HIXHRETI-PIKËNISJA E KALENDARIT ISLAM DHE NDJENJA E PËRGJEGJËSISË

Çdo vit, muslimanët në katër anët e botës e përkujtojnë ngjarjen e rëndësishme të historisë së fesë sonë, hixhretin-shpërnguljen, ngjarje kjo që pati jehonë të madhe në botë, dhe pas saj, jeta e muslimanëve mori frymë të re të organizimit. Pas kësaj ngjarje, muslimanët u bënë subjekt i rëndësishëm në …

Read More »

Cili është dallimi mes Engjjëjve dhe Xhindëve ?!

1. Engjëjt u krijuan nga drita, kurse xhinët u krijuan nga zjarri pa tym.2. Emrat e engjëjve dallojnë nga emrat e xhinëve në përgjithësi dhe në veçanti.3. Engjëjt u krijuan për t’iu bindur Allahut. Ata s’kanë vullnet të lirë që ta kundërshtojnë Allahun. Ndryshe nga xhinët, të cilëve Allahu u …

Read More »

Tregimi për djaloshin e verbër: A e falenderojmë Allahun qe na dhuroi shikimin dhe degjimin?

Një djalosh i verbër ishte ulur në shkallët e një ndërtese me kapelë në dorë, ndërsa afër tij mbante një letër ku shkruante: “Unë jam i verbër, ju lus për ndihmën tuaj.” Në kapelë kishte vetëm disa monedha… Një njeri kaloi aty pari dhe e vërejti djaloshin. Nxori disa monedha …

Read More »

Imami i Qabesë ka një lutje të veçantë për Presidentin Tramp dhe Mbretin Selman

Në New York, nga data 16 -17 shtator është mbajtur konferenca e Rabitës, të titulluar „Dialogu qytetëruar i botës muslimane me SHBA-të“, në të cilën, ndër të tjerë, ka marr pjesë edhe imami i Qabesë dhe drejtori i Drejtorisë për mbarëvajten e dy haremeve, shejh Abdurrahman Es-Sudejs. Pas mbarimit të …

Read More »

Erdogan: Bashkësia ndërkombëtare ka rënë nga provimi në Myanmar dhe Siri

Presidenti turk, Rexhep Tajip Erdogan, në një fjalim në sesionin e Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së në Nju Jork, theksoi se dhuna kundër myslimanëve Rohingya mund të bëhet një “njollë e errët” në historinë e njerëzimit. Ai theksoi se tragjeditë dhe krizat nëpër botë tregojnë qartë ankesat me vend të …

Read More »

Hixhreti – pikënisja e kalendarit islam dhe ndjenja e përgjegjësisë

Dr.Bashkim Aliu Çdo vit, muslimanët në katër anët e botës e përkujtojnë ngjarjen e rëndësishme të historisë së fesë sonë, hixhretin-shpërnguljen, ngjarje kjo që pati jehonë të madhe në botë, dhe pas saj, jeta e muslimanëve mori frymë të re të organizimit. Pas kësaj ngjarje, muslimanët u bënë subjekt i …

Read More »

Bloomberg: Trump, Arabia Saudite dhe EBA kanë heq dorë të sulmojnë Katarin

Burime informative kanë bërë të ditur se presidenti i SHBA, Arabia Saudite dhe EBA kanë heq dorë nga vendimi për të sulmuar Katarin. Sipas këtyre burimeve, presidenti i SHBA Donald Trump nuk ka pranuar të sulmojë në fazat e hershme të krizës diplomatike arabe, bën të ditur agjencia e lajmeve …

Read More »

Imami i Qabesë ka një lutje të veçantë për Presidentin Tramp dhe Mbretin Selman

Në New York, nga data 16 -17 shtator është mbajtur konferenca e Rabitës, të titulluar „Dialogu qytetëruar i botës muslimane me SHBA-të“, në të cilën, ndër të tjerë, ka marr pjesë edhe imami i Qabesë dhe drejtori i Drejtorisë për mbarëvajten e dy haremeve, shejh Abdurrahman Es-Sudejs. Pas mbarimit të …

Read More »

Prej kishës në xhami dhe prej xhamisë në varr-tregim interesant 

Paqa dhe meshira e Allahut qofshin mbi ju! U takuam me Shejhun ne nje hotel te Mekes se nderuar.Patem shkuar t’a benim Umren.Filluam te bisedonim per shume te krishtere qe koheve te fundit jane duke e pranuar Islamin.Cdo jeri prej nesh fliste atë qe e dinte apo kishte lexuar prej …

Read More »

DIALOGU MES ROBIT DHE ALLAHUT

– I Dërguari i Allahut, lavdia dhe paqja qofshin mbi të, në një hadith të shenjtë përcjell nga Allahu i Madhëruar i cili thotë: “E kam ndarë namazin ndërmjet Meje dhe robit Tim në dy gjysma, dhe ai (robi) do ta fitojë atë për të cilën është lutur”. – Kur robi …

Read More »