Home / Tag Archives: cfarë

Tag Archives: cfarë

Çfarë tha profeti Muhammed për vajin e ullirit dhe përdorimin e tij?

Vaji i ullirit është i pranishëm në shumë familje, por të pakta janë ato familje të cilat kanë njohuri të përgjithshme rreth vajit të ullirit. Shkurtimisht do të rendisim me lejen e Zotit disa nga dobitë dhe rëndësitë e këtij produkti ushqimor. Druri i ullirit është bekuar dhe permendur në …

Read More »

Djali e falsifikoi identitetin e tij si vëllai i tij binjak i zgjuar për të hyrë në universitet, ndërsa vëllai punonte në një fabrikë. Pr ja çfarë ndoshi që fatet e tyre morën një kthesë të papritur

Alex dhe Andy,ky cift binjakesh dukeshin tamam të njëjtë;qe nga flokët e tyre deri në lartësinë e tyre. Sidoqoftë, personalitetet e tyre ishin plotesisht të kundërta. Ndërsa Alex, më i madhi i binjakëve ishte me i rezervuar dhe naiv, vëllai i tij më i vogël, Andi ishte fjaleshume. Alex kishte …

Read More »

Ç’farë ka ai që largon një breng nga vëllau i tij – Hoxhë Sadullah Bajrami

Ç’farë ka ai që largon një breng nga vëllau i tij – Hoxhë Sadullah Bajrami

Read More »

A E Dini Se Çfarë Përmban Gjaku?! Informacione Që Do Ju Mahnitin

Trupi i njeriut është i përbërë nga gjaku. Por a e dini rolin, rëndësinë dhe funskionin e gjakut? Në një farë mënyre gjaku sillet si një makine plehrambledhëse. Duke ndaluar në secilën prej 100 trilion qelizave në mënyrë të vazhdueshme gjatë gjithë ditës, ai u lë qelizave çfarë ato kanë …

Read More »

Mos lejoni që kunjat e veshëve tju shurdhojnë, ja çfarë mund të përdorni në vend të tyre!

Shumë amerikanë i pastrojnë veshët me pambuk, si pjesë e rutinës së rregullt të higjenës, duke shpresuar që të heqin dyllin e tepert të veshëve. Dylli është një substancë qe krijohet per nje arsye dhe duhet të jetë në veshët tuaj. Ai ndihmon në procesin e vetëpastrimit të veshëve tuaj, …

Read More »

Ky çift “nën moshë” dëshironte të regjistronte martesën e tyre por gati sa i nxorën jashtë nga Zyra e Regjistrimit Civile. Ja çfarë ndodhi përfundimisht me ta

Një pamje e këtyre dy fëmijëve që përqafojnë njëri-tjetrin mund tju habise, sidomos nese i shihni nga pikëpamja e nje prindi. Ata duken si fëmijë, por mënyra se si ata përqafojnë njëri-tjetrin duket sikur ata duhen shume. A lejohen fëmijët ta bëjnë këtë? Të gjithë mund të kruajnë kokën dhe të …

Read More »

Kujdes çfarë konsumoni! Studimet e reja tregojnë se konsumimi i duhanit dëmton pamjen tuaj!

Grupmoshat e ndryshme në mbarë Botën konsumojnë duhan pa ditur pasojat e mëdha që ju kanosen. Është bërë e ditur se pirja e duhanit shkakton kancer në mushkri mirëpo a e keni ditur që konsumimi I duhanit është shkaktar edhe për rritje të qimeve në fytyrë, si edhe për cilësi të dobët të …

Read More »

Kujdes çfarë konsumoni! Studimet e reja tregojnë se konsumimi i duhanit dëmton pamjen tuaj!

Grupmoshat e ndryshme në mbarë Botën konsumojnë duhan pa ditur pasojat e mëdha që ju kanosen. Është bërë e ditur se pirja e duhanit shkakton kancer në mushkri mirëpo a e keni ditur që konsumimi I duhanit është shkaktar edhe për rritje të qimeve në fytyrë, si edhe për cilësi të dobët të …

Read More »

Çfarë të festojë Kosova?

10 vjet e pavarur nga Serbia, por e varur nga politikanët e korruptuar që s’lanë gjë pa vjedhur e pa shkatërruar. E çliruar nga gjaku i dëshmorëve, por e shitur nga dora e hajnave që e udhëheqin. Në këtë 10 vjetor duhet të mendohet edhe për një çlirim, dhe për …

Read More »

Çfarë ke punuar për varrin dhe botën tjetër?

Mos u shqetëso e as mos u brengos per trupin tend tashme te tretur, sepse Muslimanet do e kryejne ate qe u kërkohet: Rrobat i zhveshin nga trupi yt, xhenazen tende ata kane per ta lare, ata do te qefinosin dhe ata kane per te te nxjerre nga shtepia, per …

Read More »

Mamaja e vajzës me aftësi të kufizuara tërbohet kur sheh imazhin e te bijes ne internet duke u abuzuar me të. Por ja çfarë bën ajo … !

Natalie Weaver ka pasur komente të turpshme nga të panjohur. Kur Natalie Weaver pa imazhin e vajzës së saj duke u abuzuar në internet, ajo bëri atë që çdo prind do të bënte. Nëna e të tre femijeve kerkoi për personin përgjegjës. Për shkak të deformimeve të fytyrës, nëntëvjeçarja Sophia …

Read More »

Tmerri i kësaj nëne kur djali desh i vdiq vetëm prej një gabimi mjekësor Ja çfarë ishte e gabuar me ta!

Bobby kaloi 48 orë nën kujdesin intensiv pasi u diagnostikua me meningjit. Mjekët pretendonin se e kishin ngaterruar meningjitin e tij me nje problem te bajameve. Bobby Beardshall 17 muajsh ishte duke luftuar për jetën e tij. Mamaja e tij, Jane Brown, 42 vjeç, e kishte derguar Bobin tek mjeku …

Read More »

Cfarë duhet të bëj ai që humb namazin e Xhumasë ?

Pyetje: Nese dikush vjen diten e xhuma nderkohe qe namazi ka perfunduar, por aty sheh nje person te cilit i ka mbetur nje rekat pa falur dhe i bashkangjitet ne namaz, si duhet ta plotesoje namazin e tij, si namaz dreke apo namaz xhumaje? Pergjigje: Falenderimi i takon Allahut. Ai …

Read More »

Çfarë do të ndodhte nëse do të ndërpritej interneti për një ditë?

Duhet ta pranojmë se, nëse edhe vetëm për një ditë, interneti do të ndërpritej ne të gjithë do të marroseshim. Megjithatë, ndikimi mbi ekonominë dhe shoqërinë do të ishte minimal. Madje për disa njerëz do të ishte pozitiv, siç e shpjegojnë disa studime të mbledhura nga BBC! Skenari jo kaq …

Read More »

Mos e lini kurrë shishen e ujit në makinë, çfarë mund të ndodhë

Shumica prej nesh nuk e dimë, por veturës mund t’i shkaktojë rrezik edhe shishja e plastikës me ujë të ekspozuar direkt rrezeve të diellit. Për rreziqet shëndetësore të pirjes së ujit i cili ka qëndruar gjatë në shishe plastike në diell të gjithë i dimë. Mirëpo, ekziston edhe një rrezik …

Read More »

Për çfarë këshillohet poleni?

Poleni rekomandohet të përdoret për vonesat në zhvillimin e fëmijëve. Për këtë nevojiten 5-10 grame polen në ditë, i cili favorizon zhvillimin dhe forcimin e kockave, zhvillimin e sistemit nervor. Në infeksionet e mushkërive poleni ndihmon në parandalimin e viruseve dhe infeksioneve të mushkërive. Konsumohet në kura prej një muaji, …

Read More »

Pas 18 vitesh jetese në pyll, ja çfarë ndodh me këtë grua. Eshte e mrekullueshme!

Kur dëgjojme së pari se ka njerëz që jetojnë në pyll, duket absurde. Nuk ka qenie njerëzore që janë të gatshëm të jetojnë në habitate të rrezikshme të kafshëve. Jeta e saj mund të kërcënohet vetëm nga kafshët e egra. Po në lidhje me jetën e saj shoqërore? A nuk …

Read More »

Mos e lini kurrë shishen e ujit në makinë, ja çfarë mund të ju ndodhë

Shumica prej nesh nuk e dimë, por veturës mund t’i shkaktojë rrezik edhe shishja e plastikës me ujë të ekspozuar direkt rrezeve të diellit. Për rreziqet shëndetësore të pirjes së ujit i cili ka qëndruar gjatë në shishe plastike në diell të gjithë i dimë. Mirëpo, ekziston edhe një rrezik …

Read More »

Ecte 18 km për të shkuar në punë, ja çfarë bëjnë kolegët e tij kur e zbulojnë

Trenton Leëis ka bërë çdo ditë nga 18 km në këmbë për të arritur në punë. Dhe 21 vjeçari e ka bërë këtë gjë për 7 muaj. Ai nuk i tregoi askujt për këtë gjë dhe asnjëherë nuk kërkonte justifikime sidomos kur bëhej fjalë për sigurimin e vajzës së tij …

Read More »

Çfarë tha Leon Tolstoi për Muhamedin alejhi selam?

Fjalë të dala nga goja e shkrimtarit të madh rus Leon Tolstoi Muhamedi a.s. është profeti i fesë islame, e cila përfshin dyqind milion frymë të shpërndara në çdo anë të botës. I lartpërmenduri 570 mbas Krishtit, ka lindur në Arabi prej prindërish të varfër. Në fëmijëri ka qenë bari. …

Read More »