Home / Tag Archives: ALLAHU

Tag Archives: ALLAHU

310.A do t’ju flas Allahu banorëve të xhenetit?

Thotë Allahu i Madhëruar: “ Ata që për një vlerë të paktë e shesin besën e dhënë All-­llahut, ndryshojnë edhe zotimet e tyre, të tillët nuk kanë pjesë (mëshirë) në botën tjetër, dhe në ditën e kijametit All-­llahu nuk u flet atyre, nuk i shikon ata dhe nuk i pastron …

Read More »

Allahu Ekber! Imami Shefqet Krasniqi shpallet i pafajshëm

Gjykata Themelor e Prishtinës e ka shpallur të pafajshëm në të tri akuzat ish-imamin e Xhamisë së Madhe, Shefqet Krasniqi. Krasniqi pas lirimit nga akuzat në një prononcim për media tha se e drejta doli në pah. “Kam qenë i bindur, si ju dhe ata që kanë urdhëruar të më …

Read More »

Allahu na ruajtë nga ky lloj i njerëzve!

Ibn Kajjimi, Allahu e mëshiroftë, ka thënë: Shumica e njerëzve dëshirojnë që t’i realizojnë nevojat e tyre përmes teje, edhe nëse kjo është në dëm tëndin, sepse nevojtari është i verbër, ai shikon vetem që ta realizon interesin e vet. Atyre nuk u intereson aspak për dëmin tënd duke i …

Read More »

A e di kë e do Allahu?

”… Allahu i do të devotshmit”. (Ali Imran: 76) ”… Allahu i do ata të cilët mbështeten tek Ai.” (Ali Imran: 159) ”… Allahu me të vërtetë i do ata që pendohen dhe i do ata që pastrohen.” (El-Bekare: 222) ”… Edhe Allahu i do punëmirët.” (Ali Imran: 134) ”… Edhe Allahu i do durimtarët.” …

Read More »

Allahu na ruajtë nga ky lloj i njerëzve!

Ibn Kajjimi, Allahu e mëshiroftë, ka thënë: Shumica e njerëzve dëshirojnë që t’i realizojnë nevojat e tyre përmes teje, edhe nëse kjo është në dëm tëndin, sepse nevojtari është i verbër, ai shikon vetem që ta realizon interesin e vet. Atyre nuk u intereson aspak për dëmin tënd duke i …

Read More »

ALLAHU EKBER: I Moshuari Në Gjilan Ndërron Jetë Duke Falur Namaz Në Xhami (VIDEO)

Ne si staf, kemi për qëllim që juve të ju ofrojmë sa më shumë informacione dhe dije të dobishme rreth fesë Islame por gjithsesi se kemi edhe harxhime të shumta, kështu që ju lutemi që pasi të dëgjoni përgjigjen të klikoni mbi reklamën që shfaqet poshtë këtij teksti sepse ashtu …

Read More »

Ja Si Të Largosh Varfërinë Dhe Si Të Jap Allahu Pasuri ..

Ja si të largosh varfërinë dhe si të jap Allahu pasuri .. Nga Ebu Hurejre (radijAllahu anhu) përcillet të ketë thënë: “Profeti (sal-lAllahu alejhi ue sel-lem) ka thënë: “Vërtet, Allahu i Lartësuar thotë: “O bir i Ademit! Angazhohu me adhurim ndaj Meje, do ta mbush gjoksin me pasuri dhe do …

Read More »

Allahu Ekber – Ushtari i vrarë turk kishte një mesazh për vëllaun e tij, ja çka ka shënuar në letren e tij…

Si pjesë e aksionit të ushtrisë Turke në aksionin “Ta mbrojmë Eufratin” kundë ISIL, u vra një ushtarë nga qyteti i Kajserit, në xhepin e të cilit u gjet një letër: “Nëse bie shehid, vëllaut tim nga Yozgata, ia kam borgj 20 TL (5 €), ju komandant do të mundeni …

Read More »

Allahu Ekber – Ushtari i vrarë turk kishte një mesazh për vëllaun e tij, ja çka ka shënuar në letren e tij…

Si pjesë e aksionit të ushtrisë Turke në aksionin “Ta mbrojmë Eufratin” kundë ISIL, u vra një ushtarë nga qyteti i Kajserit, në xhepin e të cilit u gjet një letër: “Nëse bie shehid, vëllaut tim nga Yozgata, ia kam borgj 20 TL (5 €), ju komandant do të mundeni …

Read More »

Çfarë do sëmundje që ke, lute Allahu me këtë lutje ( kancer,aids,tumor,mësysh,hased,sihr, etj )!…

Çfarë do sëmundje që ke, lute Allahu me këtë lutje ( kancer,aids,tumor,mësysh,hased,sihr, etj )… “Es-elu Allahe el Adhim, rabbel-arshi el adhim en jeshfijni.” “I lutem Allahut të Madhërishëm, Zotit të Arshit (Fronit) madhështor, të më shërojë!”… (E përsërit shpesh)… Thuaje kete lutje me dhjetera here ose me qindra here me …

Read More »

ALLAHU EKBER: NUK BESOJA NË ZOT, JA SI E PRANOVA ISLAMIN!

Ne si staf kemi pë qëllim që juve të ju ofrojmë sa më shumë rreth islamit por gjithsesi se kemi Harxhime kështu që ju lutemi që pasi ta dëgjoni përgjigjen të klikoni mbi reklamën që shfaqet poshtë këti teskti sepse ashtu ne do ti mbulojmë harxhimet tona Për të dëgjuar …

Read More »

ALLAHU EKBER: LORIANIT DHE NENES SE TIJ NGA PODUJEVA, I BEHET SURPRIZE LAJMI SE PO BEHEN ME SHTEPI TE RE!

Gezimi i Jetimit: Lorianit dhe nenes se tij nga Podujeva, i behet surprize lajmi se po behen me shtepi te re: Ne si staf kemi pë qëllim që juve të ju ofrojmë sa më shumë rreth islamit por gjithsesi se kemi Harxhime kështu që ju lutemi që pasi ta dëgjoni …

Read More »

KUSH E THOTË KËTË DUA KATËR HERË ,ALLAHU DO TA SHPËTOJE NGA ZJARRI?!

KUSH E THOTË KËTË DUA KATËR HERË ,ALLAHU DO TA SHPËTOJE NGA ZJARRI?! Ai që dëshiron të shpëtojë nga zjarri ka thënë Profeti alejhi selam: “Ai i cili thotë në mëngjes: “Të lutem o Allah! Unë u gdhiva, dëshmoj për Ty dhe mbajtësit e Arshit Tënd, melekët e Tu dhe …

Read More »

KUSH E THOTË KËTË DUA KATËR HERË ,ALLAHU DO TA SHPËTOJE NGA ZJARRI?!

KUSH E THOTË KËTË DUA KATËR HERË ,ALLAHU DO TA SHPËTOJE NGA ZJARRI?! Ai që dëshiron të shpëtojë nga zjarri ka thënë Profeti alejhi selam: “Ai i cili thotë në mëngjes: “Të lutem o Allah! Unë u gdhiva, dëshmoj për Ty dhe mbajtësit e Arshit Tënd, melekët e Tu dhe …

Read More »

14 Veprat më të dashura tek Allahu?!

14 Veprat më të dashura tek Allahu?! 1) Besimi i natyrshëm: Bazuar në fjalën e të Dërguarit, sal-lAllahu alejhi ue selem: “Feja më e dashur tek Allahu është besimi i natyrshëm.” (Shënon Ahmedi dhe Albani e konsideron hasen) 2) Namazi, mirësjellja ndaj prindërve : Bazuar në fjalën e të Dërguarit, …

Read More »

A më do mua Allahu?

A më do mua Allahu? Shejh Ali Et – Tantauij (Allahu e mëshiroftë!) ka thënë: “Një ditë pyeta veten, a më do mua Allahu? Kjo pyetje më ngacmoi në vetvete! Menjëherë më erdhi ndërmend se dashuria e Allahut të Lartësuar ndaj robërve të Tij vjen si rrjedhojë e shkaqeve dhe …

Read More »

Adem Ramadani – Allahu Ekber Kebira (Ft. Adnani Bekimi Ylberi) 2017

  Duet i shkelqyeshem dhe ilahi fantastike Ndegjim te kendshem Adem Ramadani – Allahu Ekber Kebira (Ft. Adnani Bekimi Ylberi) 2017 Adem Ramadani sjellë ilahin e re në muajin e Ramazanit (Video) Ilahisti i mirënjohur shqiptar Adem Ramadani, sot ka lansuar ilahinë më të re që vie në Muajin e …

Read More »

Ndikimi i fjalës Allahu Ekber tek muslimanët

Pyetje:”Si ka qenë fjala “Allahu Ekber” moto e myslimanëve të pare dhe a ka vazhduar të influencojë tek myslimanët ashtu siç ka influencuar tek të parët?” Emri i Myftiut: Ahmed Esh Shirbasi Përgjigja: “Me emrin e Allahut Mëshiruesit, falënderimi i takon vetëm Atij. Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin për …

Read More »

Ndikimi i fjalës Allahu Ekber tek muslimanët

Pyetje:”Si ka qenë fjala “Allahu Ekber” moto e myslimanëve të pare dhe a ka vazhduar të influencojë tek myslimanët ashtu siç ka influencuar tek të parët?” Emri i Myftiut: Ahmed Esh Shirbasi Përgjigja: “Me emrin e Allahut Mëshiruesit, falënderimi i takon vetëm Atij. Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin për …

Read More »

13 shenja që Allahu të do

1. Nëse ta ka dhuruar fenë dhe udhëzimin, dije se Allahu të do. Nëse të ka dhuruar vështirësi, fatkeqësi dhe probleme, dije se dëshiron ta dëgjojë zërin tënd në lutje-dua.Nëse Allahu të ka dhënë pak pasuri, dije se Allahu të do dhe në botën tjetër do të jep më shumë.Nëse …

Read More »