Home / Feja / Sperma e njeriut përbëhet nga:

Sperma e njeriut përbëhet nga:

Sperma e njeriut përbëhet nga:

a) Spermatozoidet
b) Lëngu spermatik
Testikujt prodhojnë:
a) spermatozoide dhe
b) hormone seksuale mashkullore(më kryesori testosteroni) të cilat përcaktojnë tiparet seksuale dytësore.
Një spermatozoid përbëhet nga:
a) koka-pjesën më të madhe të së cilës e zë bërthama. Para saj ndodhet një qeskë e mbushur me enzima tretëse që quhet
a) Akrozoma.
b) Qafa – e pasur me mitokondri.
c) Bishti – që shërben për lëvizje.

Check Also

A DUHET TË IKIM NGA SMUNDJET NGJITËSE?

POROSIA E SHTATË: “… dhe kur t’i godasë njerëzit vdekja prej mortajës, duke qenë ti …