Home / Enciklopedi / Si u krijua Ademi nga të gjitha ngjyrat e tokës

Si u krijua Ademi nga të gjitha ngjyrat e tokës

ra1-720×340″ src=”http://kohaislame.com/wp-content/uploads/2017/04/natyra1-720×340-696×329.jpg” alt=”” width=”696″ height=”329″ />

Njeriu i pare, Ademi (alejhis selam) u krijua nga te gjitha ngjyrat e tokes

Nga sahabiu Ebu Musa El-Esharij transmetohet se Pejgamberi alejhis selam ka thene:
“Vertete Allahu i lartesuar e krijoi Ademin alejhis selam nga nje kapje (grusht, marrje) qe e kapi (morri) nga e tere toka; andaj bijte e Ademit dolen simbas llojit te tokes, ka prej tyre te kuq, te zinje, te bardhe, te lehte e te vrazhdte, ne mesin e tyre te keqinje dhe te mire”.

E ka permendur Hattabiu (rahimehullah) ne El-Uzleh fq.155.
Muhadithi Albani rahimehullah e ka saktesuar ne
Sahih Sunen Ebi Davud (4693).

Check Also

Video: Recitation Quran –

Recitation Quran – ❤☝