Home / Feja / Si të kuptosh që agjërimi të është pranuar? 

Si të kuptosh që agjërimi të është pranuar? 


Prej shenjave te pranimit te veprave ne Ramazan dhe ne muajt e tjere eshte pasimi (vazhdimi) i te mires me (veper) te mire.

Nese gjendja e muslimanit pas Ramazanit eshte gjendje e mire: i shpeshton te mirat dhe veprat e mira, ky eshte tregues i pranimit (te veprave te tij).
E nese eshte e kunderta, pra, i pason te mirat me (vepra) te keqija dhe kur perfundon Ramazani ai e vazhdon me te keqija, me shkujdesje dhe largim nga bindja ndaj Allahut, ky eshte argument i mospranimit (te veprave te mira).
Shejh Salih el-Feuzani

Mexhalisu shehr Ramadan

Unejs Sheme

Check Also

Urimi i myftiut të kosovës naim ef. Tërnava me rastin e festës së Bajramit të Fitrit

Të nderuar besimtarë, vëllezër dhe motra! Po përcjellim muajin e Ramazanit, muajin më të veçantë, …