Home / Feja / Si njerëzit, edhe xhindet janë të ngarkuar me besim dhe adhurim

Si njerëzit, edhe xhindet janë të ngarkuar me besim dhe adhurim

Si njerëzit, edhe xhindet janë të ngarkuar me besim dhe adhurim.

Si qenie të padukshme të botës materiale, xhindet kanë shpirt me vetëdije. Xhindet dallohen nga njerëzit dhe engjëjt sepse kanë strukturë tjetër lëndore, kurse nga bimët dhe kafshët, sepse kanë vetëdije. Meqë janë të ngarkuar, si njerëzit, me detyrën për të besuar dhe adhuruar, mund të jenë edhe besimtarë, edhe mohues. Fitorja ose humbja e muslimanëve njerëz është edhe fitorja ose humbja e muslimanëve xhinde. Xhindet kanë seks, martohen dhe shtohen. Për jetëgjatësinë e tyre janë dhënë shifra gjer në një mijë (shih imam Shibli).

Check Also

Video: Vajtimi Për Të Vdekurit Shkak Për Denimin Ne varr Hoxhë Bedri Lika

Vajtimi Për Të Vdekurit Shkak Për Denimin Ne varr Hoxhë Bedri Lika