Home / Enciklopedi / Si e fitoj nëna Xhenetin

Si e fitoj nëna Xhenetin

Transmeton Omeri (radiallahu anhu) se Aishja (radiallahu anha) ka thënë:
“Erdhi tek unë Sukejna dhe në krahë mbante dy fëmijët e saj, unë i dhashë tre herë dhe ajo i dha vajzave të saj nga një hurmë, kur donte të hante hurmën e saj vajzat kërkuan sërish dhe ajo ia ndau atë që do hante vetë në dy pjesë dhe jua dha atyre.

Mua më pëlqeu ky veprim dhe ja thashë këtë të Dërguarit të Allahut (alejhi selam) dhe ai tha:
“Vërtetë Allahu i Madhëruar i dha asaj Xhenetin për shkak të vajzave të saj dhe e shpëtoi nga Zjarri po për këtë arsye”

(Muslimi)

Check Also

Princi Muhamed Bin Selman ftohet nga Izraeli për një vizitë historike

Ministri izraelit i Shërbimeve Sekrete pohoi sot se qeveria izraelite i ka bërë ftesë princit …