Home / Feja / O biri i Ademit! Të kërkova

O biri i Ademit! Të kërkova

Profeti Muhamed a.s tregon se Zoti do i drejtohet njeriut dhe do i thotë:

“O biri i Ademit! Të kërkova ushqim dhe nuk më dhe.”
Njeriu do e pyesë “Po si të të ushqej Ty, o Zot, kur Ti je Sunduesi i të gjithë universit!?”

Zoti do të përgjigjet:“A nuk të kërkoi ushqim robi Im, filani? A nuk e dije që nëse do i kishe dhënë atij, do e gjeje tek Unë?”

Zoti i thotë përsëri“O biri i Ademit! Të kërkova të më japësh të pi dhe ti nuk më dhe.”

Njeriu pyet i çuditur:“Po si të të jap Ty, kur Ti je Sunduesi i botrave?”

Zoti i thotë:“A nuk të kërkoi robi Im, filani? A nuk e dije se sikur ti kishe dhënë atij, do e gjeje tek Unë?”

Zoti i thotë“O bir i Ademit! U sëmura dhe nuk më vizitove!”

Njeriu pyet: “Po si të të vizitoj Ty o Zot, kur Ti je Sunduesi i botrave?”

Zoti përgjigjet:“A nuk e dije që robi Im filani ishte i sëmurë? A nuk e dije që nëse do të vizitoje atë do më gjeje Mua tek ai?”.

Check Also

Urimi i myftiut të kosovës naim ef. Tërnava me rastin e festës së Bajramit të Fitrit

Të nderuar besimtarë, vëllezër dhe motra! Po përcjellim muajin e Ramazanit, muajin më të veçantë, …