Home / Bota / Njihuni me shtetet më të fuqishme të Botës, jo vetëm ushtarake

Njihuni me shtetet më të fuqishme të Botës, jo vetëm ushtarake

SHBA ka ruajtur pozicionin e saj si shteti më i fuqishëm në botë, pavarësisht rënies së respektit për udhëheqësit e saj.

Studimi lidhur me “Vendet më të fuqishme në botë” u bazua në një varg kriteresh si, cilësia e jetës, historia, kultura, ekonomia si dhe pesha e shteteve lidhur me aletatët ndërkombëtarë dhe ushtarakë.

Amerika kryeson në listë. Më pas vjen Rusia, Kina dhe në vendin e katërt renditet Mbretëria e Bashkuar.

Lista me 23 shtetet më të fuqishme në botë:

1. SHBA

2. Rusi

3. Kinë

4. Mbretëria e Bashkuar

5. Gjermani

6. Francë

7. Japoni

8. Izrael

9. Arabia Saudite

10. Emiratet e Bashkuara arabe

11. Koreja

12. Kanada

13. Turqi

14. Iran

15. Zvicer

16. Indi

17. Australi

18. Itali

19. Suedi

20. Pakistan

21. Holanda

22. Spanja

23. Katari

Check Also

Si duhet të besojmë tek Allahu?!

Si duhet të besojmë tek Allahu Ne e pranojmë bindshëm me zemrat tona dhe e …