Home / Feja / Një vështrim i shkurtër për edukimin e fëmijëve tanë..,

Një vështrim i shkurtër për edukimin e fëmijëve tanë..,

• Mos bërtit e as mos shajë në sytë e fëmijëve 

• Sillu mirë me nënën e fëmijëve 

• Sillu mirë me babanë e fëmijëve

• Mësoji fëmijët me drejtësi dhe hallall

• Folu mirë fëmijëve për fisin,shtetin vendin tënd

• Mbështeti ata në imagjinatën e tyre

• Jepu kurajo për arsim,edukim,shkencë e lexim

• Studjo me ta sugjerojau tema dhe arte të shkencës fizike e metafizike

• Mësojau atyre kompjuterin dhe gjërat me dobi

• Mësojua atyre gjuhën e vet por dhe gjuhët e huaja 

• Përveç shkollës në kurse ekstra të shekncave ekzakte pse jo dhe shoqërore

• Mësoju atyre moralin sjelljen e mirë ndaj vetes dhe të tjerëve

• Dil shëtit me ta dhe tregoju hapsira të mëdha,pse jo në qytete të mëdha,fusha,male.

• Mësojua historinë e vendin të vet por dhe të popujve të tjerë 

• Kujdesu dhe mësoju si të vishen bukur,si të flasin,të komunikojnë

• Mësoju rregullat në shkollë,në rrugë,në ambjente publike dhe private

• Ata janë ardhmëria dhe tregoju si duhet të ndërtojnë vendin e vet.

Shkruan : Imam Arber Berisha

Check Also

Kompromiset e rrezikshme për ulësen në OKB

loading... Kosova nuk duhet të bëjë kompromise të reja në finalen e dialogut të Brukselit, …